Powered By Blogger

onsdag 15 maj 2013

MKV - HERREN, den Rättfärdige - Sudan och Indien - The LORD is righteous

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 10:15. Apg. 4:12. Ps. 11:7. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 18, 2013 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: SUDAN (för förhandlingar, fred, kristna kraftigt hotade och förföljda) OCH INDIEN (förödande brand, bön för de kristna: kraft, helande och tröst)





"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Psalm 10:15 "Bryt den gudlöses arm och gå till rätta med de ondas ogudaktighet, så att du inte finner den mer." 

"Break the arm of the wicked and evildoer; call his wickedness to account till you find none."


Apg. 4:12 om Jesus Kristus: "Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta."


"And there is salvation in no one else, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.”  

Psalm 11:7 "Ty HERREN är rättfärdig, han älskar rättfärdighet. De rättrådiga skall se hans ansikte."

"For the Lord is righteous; he loves righteous deeds; the upright shall behold his face."


Lovsång - praise: "Holy Spirit rain down":
http://www.youtube.com/watch?v=d-SI_HRWooA 


Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=32acec8628


Målet för förföljelsen i Sudan verkar vara att driva ut de kristna ur landet

SUDAN

"Förföljelsen i Sudan har ökat sedan april 2012, speciellt i Khartoum och tvillingstaden Omdurman, allt medan den rasistiska, islamistiska regimen fortsätter sin kampanj med skrämsel, stängda kristna verksamhetspunkter, utvisningar och desinformation i media tillsammans med straffrihet för förföljarna. Förföljelsen verkar syfta till att driva ut kristna och icke-araber från Sudan. Kristna organisationer och verksamheter (inklusive skolor) har stängts och utländsk personal utvisats. I februari arresterade tjänstemän från landets nationella underrättelse- och säkerhetsservice, NISS, personal från en organisation som arbetade på universitetets campus. Efter en vecka av förhör, konfiskering av allt av värde och utvisning av tre medlemmar till Sydsudan, frisläppte NISS de troende som fick order om att varje vecka infinna sig för rapport. Myndigheterna hotade också de kristna med att de skulle ”begravas levande” ifall de inte gav information om vem som stöder kristna aktiviteter i Sudan. Den 17 april 2013 meddelade den ansvarige ministern, Al-Fatih Taj El-sir, att inga nya tillstånd för byggande av kyrkor kommer att beviljas eftersom det inte behövs några nya kyrkor – kristna lämnar landet och kyrkor stänger.

Den ökande förföljelsen kommer samtidigt som pressen mot regimen ökar. Detta beror på det ekonomiska trycket och omfattande missnöje, och på att rebellstyrkor har haft militära framgångar. Befrielserörelsen Sudan People’s Liberation Movement - North (SPLM-N) har haft framgångar i södra Kordofan och styr nu över största delen av Nubabergen. Samtidigt har rebeller i Darfur gjort stora framsteg i södra Darfur. Ledda av SPLM-N är den sudanesiska revolutionära fronten SRF, en allians mellan olika rebellstyrkor som kämpar för en ny konstitution och en nationell enhetsregering i en inklusiv, sekulär och demokratisk stat. En sådan stat stämmer långt överens med de visioner som den tidigare sydsudanske ledaren dr John Garang stod för. Grundad i november 2011 har SRF gått från klarhet till klarhet.

Fastän rebellerna talar om att inta Khartoum, är detta osannolikt. Och fastän de skulle göra det, skulle de med största säkerhet inte kunna hålla staden. Men de behöver inte inta Khartoum för att paralysera regeringen, de behöver bara hålla södra Kordofan där Sudans sista oljereserver finns. Medan SRF är starkt – och blir allt starkare när araber från nomadstammar och muslimska afrikaner lämnar Khartoum för att stöda SRF – är Sudans armé sannolikt dubbelt större i antal och också starkare luftvapen och politisk kontroll i centrum.

Det mest troliga scenariot är ett dödläge. Under tiden använder regimen sin väloljade strategi av attacker mot civila mål som misstänkts stöda rebellerna. Omkring 700 000 har tvingats fly på grund av Khartoums luftanfall och de 436 000 som lever som flyktingar inom rebellkontrollerade områden hotas av svält på grund av regimens blockad mot hjälp utifrån. Trots att dödläget är förödande för civilbefolkningen, så kan det faktum att Khartoum inte kan vinna, bereda vägen för förhandlingar där fredsfördraget kunde tas upp till behandling igen. Detta är särskilt sannolikt om regimen skulle möta press utifrån, något som västvärlden tyvärr har varit ovillig att göra."



(Källa: rlprayerbulletin.blogspot.com)



- Vi ber att Gud bryter regimens makt (Psalm 10:15), må de sudanesiska araberna besluta att de inte längre vill ha krig och inte längre stöda regimen, må politiska och militära avhopp öka och må regimen tvingas till förhandlingar. Vi ber att visionen om det ”Nya Sudan” som en enad, mångfacetterad, inklusiv, sekulär och fri stat också ska omfattas i Khartoums hjärta (något som skulle vara ett mirakel). Vi ber också att kyrkan får uppleva Guds Helige Andes uppehållande kraft och tröstande närvaro så att Kristi kropp kan stå fast, växa i tro och antal trots det motstånd den möter, må kyrkans rättfärdighet och barmhärtighet bära vittnesbörd om evangeliets sanning.




INDIEN

"Vi för våra bröder och systrar som berörs av den brand som bröt ut den 2 maj och resulterade i att tre byar nu ligger i ruiner i delstaten Bihar, en av de fattigaste delstaterna i Indien. Vi ber om kraft och helande för dem som skadades och tröst för dem som förlorat nära och kära i branden. Över 1 000 hus förstördes, inklusive 27 troende familjers hem. Dessa människor står nu på bar backe, utan egendom eller boskap, som branden tog. Utan mat eller andra förnödenheter söker de överlevande skydd under träd och plasttält. Vi ber för de troendes säkerhet och att människor skulle se Kristi kärlek när kristna hjälpteam och andra troende kommer för att hjälpa.

Denna förödande brand inträffade endast en månad efter att en tidigare bränder i andra delar av Bihar orsakade 2 000 förstörda hem och 22 döda i april. Genom åren har MKV haft möjlighet att hjälpa Bihar genom att bygga skolor i flera byar och vi vill nu bära dessa drabbade bybor i bön."



(Källa: www.gfa.org, MKV)





OBS – HJÄLP BEHÖVS!
Vi behöver någon som är finskspråkig eller tvåspråkig och gärna vill hjälpa till inom Martyrkyrkans vänner! Oscar, som har översatt Veckorapporten till finska och också gjort en finskspråkig sammanfattning av vårt nyhetsblad Brev från den lidande kyrkan, kommer inte längre att kunna fortsätta i de uppgifterna efter sommaren. Därför söker vi nu någon som på ideell bas vill hjälpa föreningen med dessa uppgifter. Är du intresserad, ta kontakt via info@martyrkyrkansvanner.net!

Martyrkyrkans vänner r.f. 


"What does the persecuted church need most?"
http://www.youtube.com/watch?v=EvFmSoKqPQM


 



Övriga böneämnen - pray for:

This pastor and the Gospel team in India; they need spiritual and financial help
http://www.csimin.com/




Foto: KL (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar