Powered By Blogger

onsdag 11 januari 2023

Rysslands tysta majoritet

 - Det som kanske är det viktigaste kännetecknet för en demokrati är "det fria ordet". Massmedier ska inte vara statsstyrda. Oppositionen ska ha rätt att framträda fritt och gemene man ska ha yttrandefrihet. Man får vara kritisk. Genomskåda propagandan! Ta reda på hur det tex. ligger till med mötesfriheten i andra länder.

Hindren för utveckling är likgiltighet, passivitet, rädsla och sovjetnostalgin som handlar om ett förslavande förflutet. 

Korruption och polisvåld mot fredliga demonstranter är inget man måste acceptera! Majoriteten ska inte lyda en sadistisk maktgalen krigsförbrytare och härskare som invaderar ett fritt grannland som Ukraina och tror att han kan roffa åt sig territorier med maktmedel, terrorism och krig. 

Kalla kriget hade ju tagit slut!

Den som är troende bör veta att rättvisa, rätten och mänskliga rättigheter har sin början och grund i ett demokratiskt och fritt samhälle. Fredsälskande och hårt tuktade folk som det ryska folket måste inse att det är totalt fel att hemlandet invaderar ett fritt grannland. Sluta blunda och gör upp med historien! Vägra vara slavar åt systemet! Mänskolivet är heligt!

- Fråga åtminstone efter hur regimkritikern Aleksej Navalnyj har det i fängelset! Han måste tillbringa nyårshelgen (eller 15 dagar) i en straffcell i lägret IK-6 i Vladimirregionen pga att han tvättat sitt ansikte tidigare än vad som var föreskrivet. Läkare har oroat sig över hans hälsotillstånd. Allmänheten bör kunna sända anonyma brev och fråga efter honom.

Jag läste "Putins folk" (av K. Kniivilä) och tänker att det som gemene man uppskattat och vill ha är främst stabilitet och ett drägligt liv och det är ju förståeligt. Det har ni tyvärr inte nu! Inse sveket! Plattskatten som Vladimir Putin införde är väl rättvis och bra, men resten bara stinker. Problemen finns inom ert eget land. Mänskorättsorganisationer som utför goda gärningar och stöder utsatta mänskor är inte per automatik utländska agenter. Genomskåda lögnerna!

Ukraina måste nu föra en kamp på egen mark! Tänk på det. 

***

The Guardian:

https://guardian.ng/news/world/kremlin-critic-navalny-says-spent-nye-in-punishment-cell/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar