Powered By Blogger

lördag 14 januari 2023

Den nedtystade förföljelsen av den kristna minoriteten i födelseplatsen Betlehem

- Vi har just firat julens höjdpunkter med Jesu födelse i Betlehem, men man behöver komma ihåg att  jul- och trettondagstiden pågår ända till Kyndelsmässodagen i början på februari. Alla kan inte fira jul i fred och frihet. Ta del av fakta om förföljelse av de kristna i Betlehem!

Kristendomen håller på att försvinna från sin födelseplats i Betlehem och förföljelsen är ett hot mot det äldsta kristna samfundet i världen.

Gatestone institute: 

"Kristna som lever under Palestinska myndigheten (PA) upplever en fortsatt misshandel som muslimer inte gör. År 1947 utgjorde kristna 85 % av befolkningen i Betlehem, som är ett uråldrigt kristet fäste. År 2016 hade antalet kristna sjunkit till endast 16 % av befolkningen. --- "I ett samhälle där arabiska kristna inte har någon röst och inget skydd är det ingen överraskning att de ger sig av", noterade Justus Reid Weiner, en jurist med stor kännedom om regionen. --- Den systematiska förföljelsen av kristna araber som bor i de palestinska områdena möts av nästan fullständig tystnad av det internationella samhället,  människorättsaktivister, media och icke-statliga organisationer."

Gatestone institute: "Kristendomens död i Betlehem" (8.1.2023) läs hela texten här:

https://sv.gatestoneinstitute.org/19301/betlehem-kristendomen


***


"O, little town of Bethlehem" (Chanticleer)

https://www.youtube.com/watch?v=ABZkYBXvnPI

"Remember who we are" (Krista Branch)

https://www.youtube.com/watch?v=RHtVxDz43KY






Foto: familjen Lindén (december 2022)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar