Powered By Blogger

måndag 7 januari 2019

I en tid som denna

Rätten att bygga upp. Huskyrka del 4 (Sunnliden)

Fokus:

- På Trettondagen gick jag till lekmannasamlingen Fokus där lekmannapredikanten Ralf Salo skulle medverka (istället för en präst som hoppade av) och tala om "tillväxt". Vi som var närvarande fick ta del av en fin inledningsandakt kring julens och trettondagens budskap av Ulla Nyström som var mötesledare.

Ralf betonade att vi som medlemmar i Kristi kropp har olika uppgifter och att vi får vara fast förvissade om att vi i Kristus är Guds barn. Vi får också växa till i Kristus och bli rotade och grundade i honom. "Vi får leva i Kristus, vandra i Kristus och växa i Kristus", i vårt vardagsliv rent konkret. Detta är den helige Andes verk i oss. Kol. 1:27 "Kristus i er, härlighetens hopp."

Fokussamlingarna i FC bygger fortsättningsvis på lekmannabas och det är lekmän som tjänar i de olika uppgifterna som tex. välkomnare vid dörren, kollektuppbärare, vid flygeln och som lovsångsledare, vid serveringen, i förbönen, som mötesledare och som barnledare. Det finns ingen liknande informell mötesverksamhet i församlingen med låg tröskel dit alla är välkomna för att ta del av god undervisning, för att få förbön, där man blir erbjuden själavårdssamtal, där vi får lovsjunga och får dela en gemenskap.

Tidigare har vi också fått lov att fira nattvard i samband med fokussamlingarna i församlingshemmet. 

Med detta i åtanke kom jag att tänka på hur viktigt det är att det finns informella samlingar, små sammankomster med bibeltrogen undervisning och dylikt i församlingen och jag kom att tänka på och påmindes om husförsamlingar eller huskyrkor.

I en del länder med stark förföljelse är husförsamlingar vanliga tex. i Kina och Iran. Behovet av alternativ, husförsamlingar och huskyrkor kommer att öka i vårt land "i en tid som denna": 

Jag har lagt till prästen Håkan Sunnlidens blogg här på min egen blogg:


Håkan Sunnliden "Huskyrkor del I och II" - "Rätten att bygga upp" (och mycket annat material) 










Foton: KL (Fokuskvällar, Församlingscentret, Jakobstad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar