Powered By Blogger

onsdag 30 januari 2019

Guds ord är alltid högaktuellt och gällande

Läste ett ord från Ordspråksboken 30:5 i dag som ingick i bibelläsningsplanen och blev så uppmuntrad. Reflekterade över det när jag promenerade i det vintervita och vackra landskapet och laddade för dagens utmaningar.

"Allt Guds ord är rent från slagg, han är en sköld för dem som tar sin tillflykt till honom." (Ordsp. 30:5)

- Det finns ju de som vill förvanska eller förringa Guds ord i Bibeln och tom. kasta det mot andra i illvilliga syften. Men ordet säger ju att Gud är en sköld, ett skydd för den som tar sin tillflykt till honom. Att ordet är luttrat betyder att det är rent. Gud vakar själv över sitt ord och han skyddar den som tror hans ord. Att vandra i fullkomlighet är att vandra i Kristi rättfärdighet som han har förvärvat åt oss.




Här är några uppbyggliga parallella bibelställen:

Ps. 19:9 "HERRENS befallningar är rätta, de ger glädje åt hjärtat. Hans bud är klart, det upplyser ögonen."

Ps. 84:12 "Ty HERREN Gud är sol och sköld, HERREN ger nåd och ära. Han vägrar inte dem något gott som vandrar i fullkomlighet."

Ps. 91:4 "Med sina fjädrar skall han övertäcka dig, under hans vingar skall du finna tillflykt. Hans trofasthet är sköld och skärm."

2 Tim. 3:16-17 "Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning."



Foto: KL (30.1.2019)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar