Powered By Blogger

söndag 30 december 2018

Gott nytt år 2019! "Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen"

Jul- och nyårshelgen.

Fast förankrad:

1. "Immanuel, Gud med oss". (Matt. 1:23) "Se, jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Immanuel, det betyder Gud med oss."

2. Ängelns ord och Jesu ord: "Var inte rädda" (Luk. 2:10-11) "Ängeln sade: Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad och han är Messias, Herren."

3. Året som gick innebar både goda och dåliga nyheter. Kamp och strid i världen, men frid med Gud på det personliga planet. "Tack min Gud, för vad som varit."

4. Vi tror på miraklens Gud. Gud som blev liten och en av oss. Medlidandets Gud. Gud med oss, Gud för oss och framför allt är han Segerfursten. 

5. Vi äger hoppets ankare och har hoppet framför oss. Hoppets ankare är kastat och fast förankrat innanför förlåten som i själva verket har rämnat, framför altaret och det finns inget hinder mera, dimbankarna viker åt sidan, men håll och bär oss, Gud! Vi är fast förankrade genom tron på Kristus och hans rättfärdighet som är vår. Den rättfärdighet som han har förvärvat. 2 Kor. 5:21 "Den som inte visste av synd, honom har Gud i vårt ställe gjort till synd, för att vi i honom skulle stå rättfärdiga inför Gud."

Hebr. 6:18-20f "Så skulle vi genom två orubbliga uttalanden, i vilka Gud omöjligt kan ljuga, få en kraftig uppmuntran, vi som har sökt vår tillflykt i att hålla fast vid det hopp vi äger. I detta hopp har vi ett tryggt och säkert själens ankare som når innanför förlåten, dit Jesus för vår skull gick in och öppnade vägen för oss, när han blev överstepräst för evigt, en sådan som Melkisedek."

Rom. 12:12. "Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen."


*** 

"Lo how a rose e'er blooming" (The Cathedral Singers):


"Von guten Mächten": 


Siegfried Fietz singt 'Von guten Mächten wunderbar geborgen"

***

"Aldrig är jag utan fara" (Lina Sandell) Carola: 

"Immanuel" (Michael Card) 

"Breath of heaven" (Amy Grant) 

***



















Foto överst (28.12.2018): KL

Övriga foton: familjen Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar