Powered By Blogger

måndag 25 december 2017

När tiden var fullbordad

Juldagen. Annandag jul (Dagens bön).
Gal. 4:4-5
"Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen, för att han skall friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt."

- Helt enligt Guds plan och tidtabell för världen (Ef. 1:10) och när Gud ansåg graviditeten vara fullgången, satte Marias födslovärkar in och Jesus föddes till jorden i Betlehem (Luk. 2:1f).

Jesus är sann Gud och sann mänska: Han tar vår synd, skuld och börda och blir ett litet barn. Själv blir han gjord till synd istället för oss.

Det här undret är Guds självutgivande kärlek för hela världen i alla tider. Och inte nog med att frälsningen och räddningen är enbart av nåd; vi får också söners rätt! Det är något oerhört stort och en orsak till tacksamhet och lovsång. Vi har fått frid med Gud. Syndernas förlåtelse vilar i krubban och i Marias famn.

***

"But when the fullness of time had come, God sent forth his Son, born of woman, born under the law, to redeem those who were under the law, so that we might receive adoption as sons." Gal. 4:4-5 (ESV)


"Hallelujah, salvation and glory" (Abendsterne)
https://www.youtube.com/watch?v=cU8ymxpqgOg

"Joy to the world" (Anne Murray)
https://www.youtube.com/watch?v=91brmsKeqcQ

"O, come all, ye faithful": 
https://www.youtube.com/watch?v=cJIy2JoyH5E

"Store och mektige er dine gjerninger": 
https://www.youtube.com/watch?v=_p63ol1I66E

***


Annandag jul: 

Dagens bön för Annandag jul:

"Herre, barmhärtige Gud, Du som med Din Ande så styrkte Dina heliga martyrer, att de inte enbart med munnens bekännelse, utan också med sitt blod vittnade om sin tro på Din Son, vår Herre och Frälsare. Vi ber Dig i Hans segerrika namn: styrk och stöd också oss, så att vi står fasta i alla prövningar, frimodigt bekänner Kristi namn och förblir trogna Dig intill döden. Amen."

Pastor Markus Engström












Foton: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar