Powered By Blogger

torsdag 25 augusti 2016

MKV - Nepal och Kina - Gå till rätta med fiender i porten

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 26/2016 (Ordf. Johan Candelin)

Ps. 134:3 "Må HERREN välsigna dig från Sion, han som har gjort himmel och jord."
"May the Lord bless you from Zion, he who made heaven and earth!"



Tack- och böneämnen: NEPAL (kristna förföljs både av myndigheter och grannar, bön om beskydd, för evangeliets framgång) och KINA (tacksägelse: församlingsmedlemmar räddade sin kyrka från att rivas av myndigheterna, bön om beskydd och vishet)




Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=b70cba2a4e

Ps. 127:5 "De kommer inte på skam när de går till rätta med fiender i porten."
"He shall not be put to shame when he speaks with his enemies in the gate."

Nepals kristna förföljs av både myndigheter och grannar

NEPAL

"Åtta nepalesiska kristna väntar fortfarande på utslaget från deras rättegång efter att de blev de första att åtalas enligt Nepals nya grundlag. Deras brott? Ett påstått brott mot religionsfriheten för att de delade ut småskrifter om Jesus under ett traumaseminarium i en kristen skola efter senaste års förödande jordbävning.

Men de är inte de enda kristna som lider av återverkningar efter sina försök att hjälpa och stöda andra. Nära Kathmandu i Champi, en by med huvudsakligen daliter som hör till de kastlösa i samhället, attackerades en grupp kristna dagarna efter jordbävningen när de försökte dela ut korrugerad plåt till byborna. När sex av dem lastade av plåten från en lastbil, attackerades de av fyra grannar som misshandlade dem med metallstavar. Andra kristna familjer som bodde i närheten försökte stoppa dem, men jagades bort.

”De som angrep oss bor nära våra hus”, berättar Sunita Kumar, hustru till den lokala pastorn Suraj. ”De hackar på oss för olika små orsaker, men vi säger inget eftersom vi är rädda för våra barns trygghet.”

Sunita och tre andra attackerades av sina grannar och skadades i attacken som pågick i en halv timme.

”När jag föll till marken, sparkade de mig i ryggen flera gånger”, berättar hon. ”Min rygg värkte fruktansvärt när jag slutligen fördes till sjukhuset. Sedan incidenten har jag inte kunnat äta ordentligt. Jag är ständigt orolig för mina barn och min man. Vi kan när som helst attackeras igen. De hotar oss öppet och den lokala polisen är på deras sida. Jag är mycket rädd.”

Polisen kom till platsen om cirka 45 minuter och en av grannarna arresterades. Han hölls fängslad i några dagar och frigavs sedan mot borgen.

”Han har kontakter till de lokala politiska ledarna, så han fick lätt borgen”, sade Suraj. ”Han är orädd och hotade till och med poliserna. Han har också många gånger hotat oss med att återuppta fallet. Hans starka hat mot kristna kommer av att han är medlem i det lokala hinduiska extremistpartiet.”

Myndigheterna lovade att Kumars får kompensation för att täcka deras vårdkostnader, men tills vidare har de fått bara en fjärdedel av den summa de har lagt ut.

Många gånger är det på landsbygden så att människorna inte direkt attackerar de kristna, men de bojkottar den socialt – att bli kristen är allmänt en skam för resten av familjen. I många fall kan en kristen hustru av sin icke-kristna make förbjudas att ta barnen med och gå i kyrkan. En nepalesisk pastor säger: ”Studenter från landsbygden kommer ofta till städer som Kathmandu för att studera och ofta nås de där av evangeliet och tar emot Jesus. Men när deras familjer får vet om det, vägras de ekonomisk hjälp tills de avsagt sig kristendomen. Nyligen hade vi två sådana studenter som måste lämna sin tro på grund av motstånd från sina familjer.”

(Källor: MKV, www.worldwatchmonitor.org)

- "Vi ber att Gud beskyddar Kristi kropp i Nepal. Speciellt ber vi för de åtta kristna som väntar på utslaget från sin rättegång och för Sunita Kumar och de tre andra som attackerades av en granne, att de får uppleva Herrens närvaro i sitt lidande. Vi ber också att det nepalesiska samhället ska se den välsignelse som de kristna för med sig för landet och det nepalesiska folket, och vara mera accepterande och öppet för evangeliet. Må Gud beskydda landets gränser för hinduistiskt och buddistiskt inflytande från utlandet."



KINA


"Vi tackar Gud för fallet där församlingsmedlemmar nyligen räddade sin kyrka från att rivas mitt under en pågående rättsprocess gällande församlingens mark. Enligt Wei, en man i församlingsledningen för Mengen Church, hade myndigheterna gjort upp en plan för att riva församlingens kyrka och bygga ett buddistiskt tempel på platsen. Den 28 juli anlitade en lokal tjänsteman en elektriker för att avbryta el- och vattentillförseln för kyrkan. Församlingsmedlemmarna övertygade elektrikern att inte göra det, trots att han då riskerade att förlora sitt jobb. Dessutom gjorde de en namninsamling som samlade 147 underskrifter och räddade deras kyrka från rivning. Den lokala tjänstemannen har ändå inte gett upp utan samlar fortfarande runt sig andra tjänstemän för att diskutera fortsatta sätt att avbryta eltillförseln till kyrkan.

”Den 28 juli kom flera kristna in till staden för att rapportera om detta, eftersom vår församling har alla juridiska dokument”, berättar en kristen. ”Stadens myndigheter uppgav att de ska undersöka saken, men jag är rädd att de har samarbetat med dem som satte igång hela saken. Slutresultatet blir antagligen inte bra.”

Vi fortsätter lyfta upp våra kinesiska bröder och systrar inför vår Allsmäktige Gud och be om hans beskydd och vishet för varje troende."

(Källa: chinaaid.org)

Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (Karleby stadsförsamlings kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar