Powered By Blogger

onsdag 17 augusti 2016

MKV - Algeriet och Pakistan

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 25/2016 (Ordf. Johan Candelin)

"May the God of hope fill you with all joy and peace in believing, so that by the power of the Holy Spirit you may abound in hope." Rom. 15:13 (ESV)


Tack- och böneämnen: ALGERIET (bön för fängslade Slimane Bouhafs och familjen, för landets lagar) och PAKISTAN (för lagstiftningen, för asylsökande familj)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=23446158ef

Algerisk kristen får maximistraff för hädelse

ALGERIET

"En kristen i Algeriet har dömts till fem års fängelse – maximistraffet – och dessutom dryga böter för hädelse mot islam och dess profet, för en postning på social media. Slimane Bouhafs (49) ställdes inför en domare den 7 augusti i den östliga staden Setif i Kabylien. Han arresterades den 31 juli för att ha postat ett meddelande på social media om hur Jesu ljus övervinner ”lögnen” islam och dess profet. Han publicerade också foton som visade hur en civilperson avrättades av en islamistisk terrorist. Dylikt material anses av myndigheterna skymfa islam, Algeriets statsreligion enligt landets grundlag. Bouhafs maximistraff var ”allvarligt med beaktande av ett relativt litet brott” uppgav en källa som ville vara anonym. Liknande kommentarer på sociala medier är vanliga i Algeriet utan att drabbas av myndigheternas vrede, tillade källan.

Ledaren för den protestantiska kyrkan i Algeriet sade att deras jurist kommer att överklaga domen.

Nyheten om domen var en chock för hans familj som fördömer vad de kallar en ”bluffrättegång” av en man som blev kristen 1997 och döptes 2006. Hans dotter Afaf beskriver sin far som en man som alltid har försvarat sitt lands intressen, ända från unga år. Hon sade att han är känd för sin hängivenhet för demokrati och religionsfrihet i allt han skriver och publicerar på sin Facebooksida. Bouhafs familj sade sig vara mycket oroliga eftersom han lider av en kronisk sjukdom vilket medför att hans hälsa snabbt kan försämras i fängelset. Enligt dottern lider han av en form av inflammatorisk reumatism som förvärras av stress. ”Han behöver följa en speciell diet”, uppgav hon.

Den hårda domen kan också ses som ett sätt att tysta Bouhafs på grund av hans politiska aktiviteter. Vice ordföranden för den algeriska människorättsorganisationen Algerian League for the Defense of Human Rights (LADDH), Said Salhi fördömde det han kallade ”denna attack” mot garantierna för samvets- och trosfrihet som Algeriets konstitution värnar om. Gruppen sade sig vilja göra allmänheten och frihetsförsvararna medvetna om denna nya attack mot de rättigheter som garanteras genom nationell lagstiftning och internationella människorättsdokument. LADDH krävde också Bouhafs villkorslösa frigivning."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi ber för Slimane Bouhafs, att hans dom skulle upphävas och att han skulle bli fri. Vi ber också att hans hälsa ska vara god, trots sin kroniska sjukdom, och att Gud ska uppehålla och trösta honom och hans familj i dessa svåra tider. Må Algeriets regering upprätthålla de fri- och rättigheter som garanteras i landets lagar."




PAKISTAN

"Situationen i Pakistan har inte utvecklats i positiv riktning och hädelselagarna används om och om igen för att komma åt kristna av alla slag av bakomliggande orsaker som grannfejder, äktenskapskonflikter eller helt enkelt illvilja och hat från den muslimska majoriteten. Denna vecka ber vi speciellt för en broder som med sin familj har flytt från sitt hemland på grund av hädelseåtal och hot. Hans far mördades nyligen som varning till honom om vad som händer honom ifall han återvänder till sitt hem. Denna pakistanska familj söker nu asyl i ett västland, men har redan fått negativt besked som de har överklagat och de väntar nu på ett nytt beslut som är deras sista chans att stanna i detta tryggare land. Vi ber om ett positivt beslut från högsta domstolen så att familjen kunde börja bygga upp ett stabilt liv i sitt nya hemland och barnen få växa upp utan den rädsla och osäkerhet som flyktingskapet medfört."

(Källa: MKV)


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: EL/KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar