Powered By Blogger

torsdag 12 november 2015

MKV - Indien och Georgien

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 35/2015 (Ordf. Johan Candelin)

"Again Jesus spoke to them, saying, “I am the light of the world. Whoever follows me will not walk in darkness, but will have the light of life.” John 8:12 (ESV)

2 Cor. 5:21, 1 John 5:11-12

Tack- och böneämnen: INDIEN (kristna attackerade och hotade av hinduer) och GEORGIEN (för religionsfrihet, bön om vishet)




Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=c1979ad48c

2 Kor. 5:21 "Den som inte visste av synd, honom har Gud i vårt ställe gjort till synd, för att vi i honom skulle stå rättfärdiga inför Gud."

1 Joh. 5:11-12 "Och detta är vittnesbördet: Gud har skänkt oss evigt liv, och det livet är i hans Son. Den som sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet."

Kristna till sjukhus efter hinduistattack

INDIEN

"Flera kristna fördes till sjukhus och andra tvingades att konvertera tillbaka till hinduismen efter att en bykyrka i den centrala delstaten Chhattisgarh attackerades av hinduistiska extremister. De kristna från en pingstkyrka i staden Kohkameta attackerades under deras söndagsgudstjänst den 25 oktober, två dagar efter att bybor uppges ha samlats för att tillsammans konspirera för att få ett slut på alla kristna aktiviteter i byn. De kristna släpades från kyrkan och misshandlades med käppar. Flera slogs medvetslösa och andra tvingades skriva under papper där de betygade att de inte längre skulle praktisera kristendom.

En av de kristna, som av säkerhetsskäl vill förbli anonym, berättade vad som hände:

“Det fanns 35 personer i kyrkan, barn medräknade. Medan gudstjänsten pågick kom några unga pojkar och bybor med käppar och började slå de troende. De släpade ut dem och slog dem skoningslöst.” Han berättade vidare hur pastor Mehtu Karma (31), slogs i huvudet och blev medvetslös med blod rinnande ur hans öra. Byborna kom med dokument som de kristna skulle skriva under där de lovade att återgå till hinduismen.

“De tvingade de troende att skriva under det. När någon vägrade, började byborna slå dem igen”, berättar han. “Fyra familjer återgick till hinduism.”

Han sa också att de kristna varnades för att rapportera incidenten till polisen med hot om att deras hus skulle brännas ner eller att de skulle utvisas från byn eller till och med dödas. Trots detta rapporterade de kristna om attacken till den lokala polisen och till media. Detta ledde till att byborna kom till de kristna som låg på sjukhuset och sa: “Om ni inte tar tillbaka er rapport till polisen så kommer vi att döda er.”

Samtidigt, berättar den kristna källan, att hinduistiska bybor också lämnade in en anmälan till polisen där de beskyllde de troende för att ha slagit dem och kastat bort deras gudar och gudinnor från deras hem. Fem kristna togs till det lokala hindutemplet där de återinitierades till hinduismen. Under tiden besökte byborna också några av de kristna som låg på sjukhus och tvingade dem att skriva under dokument fastän många av dem inte kunde läsa eftersom de är analfabeter. Dokumentet, underskrivet och daterat, säger att den undertecknade hör till det hinduistiska kastväsendet och att de nu har kommit tillbaka till hinduismen och inte längre kommer att befatta sig med kristen verksamhet. Dokumentet är skrivet i form av en edsförsäkran, vilket innebär att om den undertecknade bryter mot det kan den personen arresteras. Antalet våldsattacker mot kristna och kyrkor i Indien har den senaste tiden ökat, rapporterade organisationen World Watch Monitor i september."

(Source: www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi ber för våra bröder och systrar i Kohkameta, att Gud tröstar och helar sitt folk och ger alla kristna i Chhattisgarh sin bestående frid och kraft att hålla fast vid sin tro också i svåra tider."



GEORGIEN

"Vi ber för de troende i Georgien, där religiösa samfund som inte hör till den georgiska ortodoxa kyrkan möter motstånd från både lokala och nationella myndigheter, som exempelvis det statliga verket för religionsärenden, när de vill bygga nya samlingslokaler, till exempel kyrkor. Dessa problem gäller bland andra protestanter och katoliker. Vanligtvis motsätter sig lokala georgiska ortodoxa präster och församlingsmedlemmar förslag till kyrkbygge för icke-georgisk-ortodoxa kyrkor. Fastän kraven skulle gå emot ett domstolsbeslut, hittar de lokala myndigheterna därefter förevändningar att lyda den georgisk ortodoxa kyrkans krav och vägra  bevilja byggtillstånd. Fientligheten från den georgiska ortodoxa kyrkan har lett till extremt fysiskt våld mot dem som man ogillar. Vi ber att Gud ger vishet till de protestantiska och katolska troende så att de kan fortsätta att bo och verka i Georgien, och vi ber också om att myndigheterna ska handla rätt och rättfärdigt."

(Källa: www.forum18.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar