Powered By Blogger

söndag 15 november 2015

Gud är ljus och inget mörker finns i honom

Vi går in i den mörkaste årstiden i mitt land, men då får vi också många tillfällen att tända ljus, stanna upp och reflektera. Den troende vet att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom (1 Joh. 5), även om ondskan finns mitt ibland oss och gör sig påmind genom vansinnesdåd med jämna mellanrum och överallt.

Den troende vet och håller också fast vid Bibelns ord om att Jesus är världens ljus och att den som följer honom inte ska vandra i mörkret utan ha livets ljus (Joh. 8:12). Vi vet också att om vi bara ser till oss själva ser vi det som inte är gott, men i Jesus Kristus är vi förlåtna och helade. Låt oss påminna varandra om dopets rättfärdighetsdräkt (Gal. 3:27).


Låt oss också be ständigt (1 Tess. 5:17), tända ljus, vara salt och ljus (Matt. 5:13f) och sprida godhet runt omkring oss med allt vad det innebär. Låt oss vara uppfinningsrika och visa!

Låt oss minnas Hebr. 4:7 så länge det heter i dag: "Därför bestämmer han på nytt en dag som han kallar i dag: "I dag, om ni hör hans röst, förhärda inte era hjärtan."

Jer. 29:11 "Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp."





Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar