Powered By Blogger

torsdag 25 juni 2015

MKV - 30 dagar i bön för muslimvärlden - svara och be med Kristi sinnelag och hjärta

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 23/2015 (sista rapporten innan sommarpausen). Ordf. Johan Candelin. Kom med i kampanjen 30 Dagar i bön.

"respond and pray with the mind and heart of Christ." - "Kristuksen mielen ja sydämen mukaisesti."



"Denna vecka – och förhoppningsvis de kommande veckorna – deltar vi tillsammans med miljoner kristna runt om i världen som under den muslimska fastemånaden ramadan deltar i kampanjen ”30 Dagar i bön för muslimvärlden” (18.6–17.7.2015)."







Prayer Bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=430f9f77a3

Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=3d07f925dc


30 DAGAR I BÖN FÖR MUSLIMVÄRLDEN

"Denna kampanj har pågått sedan början av 1990-talet och du som har bett tillsammans med oss i några år, kommer ihåg att vi också tidigare har deltagit i den. Så här förklaras tanken på den internationella webbsidan:

30 dagar i bön för muslimvärlden är en årlig bönerörelse under ramadan, en viktig månad när muslimer fastar och uppriktigt söker Gud. Kristna runt om i världen kallas att under denna period enligt ett utformat schema respektfullt göra en insats för att lära om, be för och nå ut till muslimska grannar.

Medan medias röst om islamistisk extremism lätt kan åstadkomma ilska, rädsla och också hat mot muslimer, vill vi stå emot denna frestelse att generalisera och i stället besluta oss för att svara och be med det sinnelag och hjärta som Kristus har.

Dag för dag får vi ett nytt böneämne; ett område eller ett land, en språkgrupp och speciella bönebehov för varje dag. Du som vill få dessa böneämnen kan få dem på engelska på e-post eller genom att ladda ned årets bönehäfte från den internationella webbsidan http://30daysprayer.com. Ifall du vill få det svenska bönehäftet (20 kronor + porto) kan du fråga efter det på e-postadressen sweden@od.org.

Böneämnena i denna Veckorapport kommer från de första dagarna i 30 Dagar i bön för muslimvärlden.

http://30daysprayer.com/


Muslimvärlden

Vi tackar Gud för att det under 2000-talet har uppstått nya väckelser bland muslimer och att vi i vår tid ser historiens största och mest omfattande omvändelse till Kristus bland muslimer. Vi ber att Gud Ande ska fortsätta att svepa över den muslimska världen och övertyga islams miljoner anhängare att se sitt behov av frälsning i Kristus.

Vi ber för dem som söker Jesus i Afghanistan att dörrar öppnas för dem så att de kan undervisas om evangeliet. Vi ber om fred i denna nation och om frihet att tillbe och följa Jesus. Vi ber också om säkerhet och uppmuntran för dem som tror i hemlighet.

Vi ber för universitetet i Dhaka, Bangladesh, att institutionen för världens religioner och kulturer ska kunna fortsätta med sin öppenhet. Vi ber att studenternas hjärtan och sinnen ska vara öppna och att universitetets motto blir verklighet: ”Sanningen kommer att segra!”

Vi ber för de dussintals nya väckelser som pågår bland muslimer i Västafrika. Vi ber för de fysiska såväl som andliga behoven hos den muslimska befolkningen i Västafrika. Vi ber att Gud ska beskydda de muslimer som kommer till Kristus mot angrepp från islamiska militanta grupper."



Martyrkyrkans vänner r.f.




Foton: KL


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar