Powered By Blogger

fredag 12 juni 2015

MKV - Syrien och Egypten - "HERREN är nådig och rättfärdig, vår Gud är barmhärtig"

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 21/2015 (Ordf. Johan Candelin)

Ps. 116. Sak. 4:6

Tack- och böneämnen: SYRIEN (för de kidnappade, för flyktingar, för fred) och EGYPTEN (för de egyptiska kristna, för kopterna, för presidenten, för trygghet och rättvisa)








Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=efa57407dc


Psalm 116 (ESV)
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm+116&version=ESV

Psalm 116 (hela psalmen) och v. 5 "HERREN är nådig och rättfärdig, vår Gud är barmhärtig."


Zech. 4:6 (ESV) Then he said to me, “This is the word of the Lord to Zerubbabel: Not by might, nor by power, but by my Spirit, says the Lord of hosts.

Sak. 4:6 "Detta är HERRENS ord till Serubbabel: Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot."


SYRIENS KRISTNA BER OM FÖRBÖN

SYRIEN

"I februari kidnappade Isis mera än 230 assyriska kristna och intog runt 35 främst assyriska byar längs med Khabour floden i provinsen al-Hasakah (se Veckorapport 8 och Veckorapport 13). Tisdagen den 26 maj frisläpptes två äldre kvinnor, troligtvis för att deras hälsotillstånd var dåligt. Medan 25 av dem som kidnappats nu frisläppts saknas fortfarande över 200. Under de senaste dagarna har Isis krigare drivits ut från byar efter lyckade påtryckningar ledda av kurdiska styrkor. Trots det återvänder få av de bybor som flytt från sina hem eftersom de är rädda för icke detonerat krigsmateriel och fortsatt instabilitet i området.

Den 21 maj kidnappades en syrisk katolsk präst vid namn Jacques Mourad av okända militanta när klostret Mar Elian nära Homs attackerades. En av fader Mourads kollegor, diakon Boutros Hanna kidnappades också när han försökte ingripa. Enligt det syrisk katolska patriarkatet hade fader Mourad vägrat lämna klostret och meddelat att ”som präst och pastor, lämnar jag aldrig detta ställe så länge det finns människor här, om inte någon kidnappar mig.”


- "Låt oss be för de två äldre kristna som nyligen frisläpptes, likaså för dem som ännu är kidnappade, att de ska känna Guds tröst, helande, omsorg och beskydd. Att de som tvingats lämna sina hem ska känna att Gud både tröstar och försörjer och att de snart ska få återvända hem. Låt oss också be att våldet ska upphöra och freden återställas. Låt oss be att de som är ansvariga för mord och kidnappningar av oskyldiga civila ska känna den Helige Andes överbevisning om synd, söka Faderns förlåtelse och finna nytt liv i Sonen."





EGYPTEN

"I Egypten har det varit upplopp i byn Kafr Darwish som ligger ungefär 180 km söder om Kairo. Den 24 maj började muslimska ungdomar protestera och kasta stenar och molotovcocktails mot hem som tillhör byns koptiska kristna. Åtminstone tio hem brändes och en bil förstördes. Skadorna skulle dock ha varit mycket värre om inte andra muslimer hade hjälpt kopterna att försvara sin egendom tills polisen kom och återställde ordningen.

Våldet var en respons på att en kopt från byn, Ayman Youssef Tawfiq, påståtts ha lagt ut en ritad serie på Facebook som muslimer ansåg vara kränkande mot islam. Ayman Youssef, som är analfabet och arbetar i Jordanien, förnekar att han lagt upp serien på Facebook. Det bestämdes att alla Youssefs anhöriga, fem familjer bestående av totalt 19 personer, skulle lämna byn och polisen meddelade Youssefs föräldrar som förlorat både hem, grödor och boskap i upploppet, att polisen inte kunde garantera deras säkerhet. Fredagen den 29 maj inledde byns kopter därför en fasta och bad att familjerna skulle få återvända till byn och den 2 juni kunde familjerna återvända."

(Källor: www.meconcern.org, http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

- "Låt oss be att Gud tröstar de egyptiska kristna som förlorat sin egendom och sin känsla av trygghet. Vi ber också för Egyptens president, Abdel Fattah el-Sisi, att han skulle ha modet och övertygelse till att gå längre än bara till retorik och symboliska gester så att Egyptens kopter och kristna fullt kunde åtnjuta samma rättigheter som andra egyptiska medborgare."



Martyrkyrkans vänner r.f.





Foto: Kerstin Lindén (Karleby stadsförsamlings kyrka)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar