Powered By Blogger

måndag 1 juni 2015

Bristande granskning - orättvis behandling

PA (den Palestinska myndigheten) - Israel

Lisa Abramowicz om medias, UD:S och världssamfundets bristande granskning och selektiva upprördhet beträffande Israel och PA:

"Ett tydligt exempel på undfallenheten från UD och medierna för PA, är avsaknaden av information om den rapport som författats av fem europeiska parlamentariker. I den kritiseras PA för antisemitism, förhärligande av terrorism och bedrägerier med de bidrag på de över åtta miljarder kronor per år som världssamfundet ger, som att belöna dömda och fängslade terrorister."

Världen idag (29.5.2015):
http://www.varldenidag.se/kommentar/2015/05/29/Nagon-kritisk-granskning-av-PA-gors-inte/
"Ett annat exempel på bristande granskning är Abbas förkastande av det avtal med Israel som FN nyligen förhandlat fram. Avtalet gick ut på att palestinska flyktingar i Syrien – som befinner sig i en akut nödsituation – skulle få bosätta sig på Västbanken och Gaza. Motiveringen från Abbas var: "Det är bättre att de dör i Syrien än att de ger upp sin rätt att återvända". Underförstått – till Israel. Abbas menar att det är en palestinsk plikt att dö hellre än att återvända till de områden som PA styr över. För detta vore en vanära. Redan nu har flera tusen palestinier dött i Syrien."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar