Powered By Blogger

torsdag 13 juni 2013

MKV - Belgien, Egypten och Palestinska myndigheterna - Jesus Kristus är Herre

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Fil. 2:9-11. Martyrkyrkans vänner r.f rapport 22/2013 (ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: BELGIEN (vetenskapsman avskedad för sin tro på att Jesus helar), EGYPTEN (kristen lärare anklagad för att ha skymfat islam), Palestinska myndigheterna (brott mot pressfriheten)






Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=96f739bb7b



"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1 
"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Fil. 2:9-11 "Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän ska böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren."




Lovsång - praise: "Our Father, our King" - Avinu malkeinu sh'ma kolenu:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aJB8bp0qnqw


We believe:
http://www.youtube.com/watch?v=lVz6FtZHPPo



Vetenskapsman avskedad för sin tro på att Jesus helar

BELGIEN

"Människor kan idag tro på alla möjliga märkliga saker utan att det påverkar deras arbetsförhållande, men en äldre forskare vid Katolska universitetet i Leuven kom underfund med att det kan vara säkrast att inte tro på att Gud kan hela. Universitetet är det äldsta och största i Belgien och grundades på 1400-talet med Vatikanens godkännande. Men liksom det moderna Europa har sekulariserats, så har också universitetet och även där har tron kommit i skottlinjen. Fernando Pauwels arbetade vid ett av universitetets forskningsinstitut i 11 år utan någon som helst negativ kritik, när han plötsligt avskedades.

Han berättar: ”Om du skulle ha frågat mig ifall jag får förnyat kontrakt, skulle jag svarat ’Ja, naturligtvis.’ Och ifall du skulle ha frågat om jag har problem med mina kolleger, skulle jag ha sagt ’Nej, allt är bra.’ Det fanns alltså inga problem någonstans. En vecka senare är jag ute och undrar vad det var som hände?”

Det som hände var att det katolska universitetet inte gillade Fernandos kristna organisations webbsida som även innehöll vittnesbörd av människor som blivit helade genom Guds kraft.

Pauwels säger: ”Universitetet såg några av videoklippen, där människor som blivit helade delar sina vittnesbörd, och ansåg att de var ’ovetenskapliga’.”

Universitetet, som inte ville ge någon intervju i ärendet, berättade i sitt pressmeddelande för CBN News att ”när en forskare som arbetar med vetenskapliga eller medicinska frågor, låter religionen ta vetenskapens plats, komprometterar han universitetets vetenskapliga rykte och bryter förtroendet som universitetet haft för honom.”

Pauwels säger: ”Om jag avskedas för att jag tror på något ovetenskapligt som att Jesus Kristus fortfarande helar så är jag okej med det. Men det är ändå fel.”

Ward Kennes, från kristdemokratiska partiet, som sitter i det flamländska parlamentet sade till CBN News: ”Jag blev mycket förvånad över att ett katolskt universitet, som också är det universitet där jag själv studerade, handlade på det sättet.”

Rik Torfs, en fakultetsmedlem vid universitetet, känd i nationella medier, skrev om fallet för den flamländska tidningen The Standard. Han sade: ”Religionsfrihet innebär att människor kan tro på vad de vill eller känner sig dragna till.” Torfs valdes nyligen till fakultetsdekan vid universitetet och hade tidigare sagt till CBN News att ifall han väljs så skulle han återanställa Fernando Pauwels.

Pauwels, vars hjärta brinner för den förföljda kyrkan, särskilt i Pakistan, sade att han känner sig privilegierad att ha lidit för Kristus, men han vill samtidigt att de kristna som kommer efter honom skyddas från diskrimination.

”En dag ska jag stå inför Herren och han ska säga: ”Bra!” Det är det som räknas. Det är det enda som spelar någon roll”, säger han.


(Källa: www.charismanews.com)



- Vi ber för Fernando Pauwels och för religionsfriheten i Belgien. Vi ber att Gud öppnar den rätta dörren för honom när det gäller arbete. Må Guds ord få vara grunden för de beslut som fattas vid det katolska universitetet i Leuven och må de troende vara välkomna att arbeta och studera där.




EGYPTEN


"Vi ber om frid, beskydd och Jesu närvaro för Demiana, en kristen lärare i Luxor som den 9 maj fängslades anklagad för att ha skymfat islam och dess profet. Hon frigavs mot borgen den 14 maj och hennes fall behandlades kort den 21 maj. Den egentliga rättegången uppsköts till 4 juni på försvarets önskan, men vid den rättegången tilläts inte försvarets vittnen att vittna och domaren fastslog en tredje behandling den 11 juni, när ett beslut väntades. I detta skede vet vi ännu inget om det beslutet.

Anklagelserna mot Demiana kom från några föräldrar och elever och gällde innehållet i en lektion hon höll den 8 april. Två oberoende undersökningar gjordes och ingendera fann några belägg för anklagelserna, och också Demiana själv förnekar att hon skulle gjort något fel. Tillsammans med de egyptiska kristna ber vi att hon helt ska rentvås och kunna återgå till sitt arbete."

(Käla: www.meconcern.org)





PALESTINSKA MYNDIGHETERNA

"I ett allvarligt fall av brott mot pressfriheten arresterade de palestinska myndigheternas säkerhetsstyrkor journalisten George Canawati, ledaren för Bethlehem Radio 2000, efter att han rapporterat om ett flygblad som distribuerats av Fatahs militära avdelning, Aqsa martyrbrigaden. Flygbladet attackerade Betlehems borgmästare Vera Baboun, en sällsynt kristen och kvinna, som invalts i den palestinska administrationen, och krävde hennes avgång. Fatah har förnekat att de skulle ha tryckt eller distribuerat flygbladet och förklarat det fabricerat, men Baboun har utan tvekan ett väldigt tryck på sig från Betlehems stora muslimska befolkning att avgå. Vi ber om vishet, mod och frid för Vera Baboun och vi ber att hon som borgmästare kunde fortsätta arbeta för Betlehems och dess befolknings bästa, både kristnas och muslimers."

(Källa: ICEJ news)




OBS – HJÄLP BEHÖVS!
Vi behöver fortfarande någon som är finskspråkig eller tvåspråkig och gärna vill hjälpa till inom Martyrkyrkans vänner! Oscar, som har översatt Veckorapporten till finska och också gjort en finskspråkig sammanfattning av vårt nyhetsblad Brev från den lidande kyrkan, kommer inte längre att kunna fortsätta i de uppgifterna efter sommaren. Därför söker vi nu någon som på ideell bas vill hjälpa föreningen med dessa uppgifter. Är du intresserad, ta kontakt via info@martyrkyrkansvanner.net!


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: familjen Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar