Powered By Blogger

fredag 21 september 2012

ECI - Global bönekampanj för Israel - hot från kärnvapenförsett Iran, kemiska vapen från Syrien och ensidigt utropande av islamsk Palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad

ECI Månadsrapport september, 2012
Öppningssessionen för FN:s generalförsamlings möte infaller sista veckan i september och tiden för en diplomatisk lösning i Iran håller på att rinna ut. Israel är i desperat behov av vänner. ECI uppmanar oss att be för Israel särskilt under tiden mellan Rosh Hashanah (16 september) och Yom Kippur (26 september). Dagarna mellan Rosh Hashanah och Yom Kippur kallas ”hänförelsens dagar”.


Existentiella hot mot Israel koncentreras till FN i september
Hjälp oss göra vår röst hörd i New York

 

New York – "Israels premiärminister Binyamin Netanyahu har meddelat att han kommer att tala vid FN:s generalförsamlings öppningssession, trots ett tidigare beslut att inte delta. Hans beslut understryker vikten av årets generaldebatt, som sammanför premiärministrar och presidenter från FN:s alla 193 medlemsstater. Samtidigt har den palestinska myndighetens ledare Mahmoud Abbas beslutat sig för att återigen lägga in en ansökan om statsbildning till FN, och en omröstning kan därför äga rum när som helst efter den 27 september. FN:s generalförsamlings sammanträde i New York kommer helt klart att bli en ”domens dal” för nationerna, då hoten om ett kärnkraftsutrustat Iran, en attack med kemiska vapen från Syrien och en unilateral ansökan om statsbildning alla strålar samman.  Hur kommer nationerna att svara?

Vill Du hjälpa oss stå i gapet för Israel under denna kritiska period? ECI kommer att vara på plats i New York mellan 22 och 28 september för att be och nå ut till regeringsrepresentanter och FN-diplomater till stöd för Israel.


Kan Du tänka Dig att ge en ekonomisk gåva denna månad för att hjälpa oss nå ut till nationernas ledare? Vänligen klicka på ”Donera”-knappen för mer information. (se länken nedan till ECI)



ECI:s vädjan om att förbjuda förnekelse av Förintelsen firar delseger

Jerusalem – Under Aligned Movement Summit, som hölls i Teheran i slutet av augusti, kritiserade FN:s generalsekreterare Ban-Ki moon i skarpa ordalag Iran för dess förnekelse av Förintelsen och upprepade hot mot Israel. FN:s högsta ledare sade att ”Förnekelse av Förintelsen är oacceptabelt för FN, och den iranska förnekelsen undergräver själva principerna som FN:s stadgar vilar på.”

Hans uttalande kommer bara sex månader efter att ECI lanserat sin globala kampanj för att få förnekelse av Förintelsen förbjudet i FN. Under ett besök i New York i maj överräcktes vår vädjan till FN-tjänstemän som ansvarar för hågkomsten av Förintelsen, och de visade en genomgripande förståelse för initiativet.
I ett brev till FN:s generalsekreterare uttryckte ECI sin uppskattning för det tydliga budskapet och lovade stöd på gräsrotsnivå för hans fortsatta försök att få ett slut på förnekelse av Förintelsen i denna världsomspännande organisation.


Du kan fortfarande underteckna vår vädjan och se till att FN i praktiken omsätter sina ord om att stoppa förnekelsen en gång för alla. Vänligen besök www.ec4i.org så får Du veta mera.
Sign/underteckna:
http://www.ec4i.org/index.php?option=com_content&view=article&id=148:please-sign-today&catid=84:others



ECI:s ”anti-bojkott”-kampanj i Finland belyser avgörande frågor

Helsingfors – Ett e-postbrev från ECI till sina understödjare i Finland var allt som behövdes för att sätta i gungning Kyrkans Utlandshjälps kampanj för en bojkott av israeliska varor som producerats i de omstridda områdena. I ett brev till sina finländska understödjare redogjorde ECI för bakgrunden till kampanjen och uppmuntrade till att personligen vända sig till hjälporganisationen med sina frågor. Kampanjen är ett led i den globala internationella juridiska krigföringen mot Israel och omfattas av kyrkliga grupper, akademiska representanter och fackföreningar.  Inom 24 timmar blev Kyrkans Utlandshjälp överöst med e-post från kristna som höjde sina bekymrade röster om den kristna hjälporganisationens verkliga målsättningar och prioriteringar.

Det är ännu för tidigt att säga vad slutresultatet av ECI:s kampanj kommer att bli, men det står redan klart att vår kampanj har haft stor genomslagskraft i att utmana Kyrkans Utlandshjälps juridiska försök att misskreditera Israel, och många donatorer ifrågasätter nu öppet sitt stöd till organisationen. Vi utreder som bäst möjligheterna att utöka denna anti-bojkottkampanj till andra europeiska länder. För att citera Dietrich Bonhoeffer: ”Att möta ondska med tystnad är ondska i sig. Gud kommer inte att fria oss från ansvar. Att inte tala är att tala. Att inte agera är att agera.”

Kyrkans Utlandshjälp på fel väg - Israels existens är hotad:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2012/08/kyrkans-utlandshjalp-pa-fel-vag.html




ECI träffar regeringsledare i Jerusalem

Jerusalem – ECI:s styrelse har mötts i Jerusalem, där en delegation också träffade regeringsministrar och representanter för Judiska världsrådet. Mötena ägde rum bara några veckor före den viktiga öppningssessionen i FN, och vid en kritisk tidpunkt med tanke på tidsfristen för en diplomatisk lösning i Iran.

Samarbetet mellan den israeliska regeringen och kristna som stöder den judiska statens rätt att existera är starkare än någonsin. I ett tal vid invigningen av den restaurerade Montefiore-väderkvarnen, några dagar före ECI-mötet, sade premiärminister Binyamin Netanyahu att ”skapandet av en judisk stat skulle inte ha varit möjlig utan hjälp från kristna sionister”. Liknande åsikter uttrycktes också i privata diskussioner med vice premiärminister Danny Ayalon and ministern för offentlig diplomati Yuli Edelstein. ECI träffade också den nya generalsekreteraren för Judiska världsrådet, Dan Diker, som tackade ECI för det arbete vi utför. Han uttryckte i synnerhet sin uppskattning för det pionjärarbete med San Remo-resolutionen som ECI varit sysselsatt med de senaste 2,5 åren. Judiska världsrådet gav ut en egen rapport, liknande den regeringsunderstödda Levy-rapporten, för ungefär sex månader sedan. Dessa fakta betonar hur starkt ECI, den israeliska regeringen och internationella judiska instanser nu arbetar hand i hand för att främja det judiska folkets juridiska rättigheter till sina förfäders hemland.


… och utlyser ett ”Böneupprop för ett enat Jerusalem”

Jerusalem – I ett tal i Jerusalem på måndagskvällen den 3 september utlyste Tomas Sandell ett ”böneupprop för Israel i denna kritiska tid i historien”. Böneuppropet fokuserar på det omedelbara hotet om ett unilateral utropande av en palestinsk stat med Jerusalem som sin huvudstad. Trots uppmaningar om att återvända till förhandlingsbordet har den palestinska myndigheten valt en väg som Israels utrikesminister kallat ”diplomatisk terrorism”.  Samtidigt står Israel inför hotet om en attack med kemiska vapen från Syrien, och ett kärnvapenutrustat Iran.

Bönekampanjen går hand i hand med ECI:s projekt inom utbildning och förespråkan. Du kan läsa hela texten på www.keepjerusalemunited.org (se länk nedan)

Vänligen skicka uppropet vidare till familj och vänner, så att vi tillsammans kan stå vid Israels sida i solidaritet under denna kritiska tid. Mera resurser hittar Du på www.givepeaceachance.info och vår webbsida www.ec4i.org



Unga ECI-aktivister deltar i träningskonferens i Oxford

Oxford – Bara ett knappt halvår efter vår strategiska ungdomskonferens Young Adult Consultation i Bryssel i april ordnades en uppföljningskonferens av lokala ECI-aktivister i Oxford. Konferensen samlade ungefär 70 deltagare, de flesta unga aktivister, som kom för att lära sig mer om Israels bibliska och juridiska grunder, och om hur vi kan bli bättre förespråkare för sanningen.


Bland talarna fanns Martin Charlesworth, David Noakes och Calev Myers. Tomas Sandell delade med sig av ECI:s vision, som nu når ut till ungdomar som aldrig förr.


Nästa konferens för unga vuxna kommer att äga rum i Bryssel mellan 16-17 november, i samband med ECI:s årliga policykonferens den 15 november. Ta gärna kontakt med vårt kontor för mer information om hur Du kan delta.



Nytt ECI-team formas i Bryssel

Bryssel – Allt medan ECI:s arbete utvidgas och når nya delar av världen arbetar vi också på att fokusera våra ansträngningar i Bryssel. Ett nytt team håller nu på att formas under Andrew Tuckers ledning. Förutom lobbande spelar nu också media en nyckelroll i hur vi informerar och utbildar våra intressenter om utvecklingen inom EU. På Revelation TV och vår webbsida kan Du se vårt program ”The European Report” -  en gång i månaden på en lördag (kontrollera tablån).  Vi tror att ”The European Report” och dess värd Simon Barrett kommer att tillföra mervärde till ECI, och det kommer också Andrew Tuckers arbete inom förespråkan att göra.


March of Life får medias uppmärksamhet i Polen och Israel

Warszawa – ECI:s samarbete med TOS Ministries under ledning av Jobst Bittner växer i omfattning. Jobst Bittner är pionjären bakom March of Life-rörelsen, vars syfte är att sammaföra unga tyskar, ättlingar till nazistförbrytare och överlevare från Förintelsen i mäktiga manifestationer av förlåtelse och försoning.

I augusti organiserade TOS flera evenemang i Polen som fick stort utrymme i pressen i såväl Israel som Polen, och på Euronews. ECI är stolt över att sin roll som samarbetspartner och vän av denna unika rörelse, som också omfattar en förbönstjänst för FN och Israel i New York. TOS kommer än en gång att samarbeta med oss när vi ber för Israel i New York under FN:s generalförsamlings öppningssession. Läs mera på www.marchoflife.org

När vi nu avslutar denna månadsrapport vill vi passa på att än en gång tacka Dig för Dina böner och finansiella stöd. Be och fundera gärna över om Du kunde ge en gåva denna månad, då vi, tillsammans med Israel, står inför många andliga och ekonomiska utmaningar.

Genom att klicka på ”Donera”-knappen nedan kommer Du till betalningsinformationen, både för nätbanksbetalningar och bankgiro.


ECI
European Coalition for Israel
http://www.ec4i.org/
Tomas Sandell





Dietrich Bonhoeffer: "Tystnad inför ondskan är i sej själv ondska. Gud kommer inte att se oss som skuldlösa. Att inte tala är att tala. Att inte handla är att handla."



 
För mer information om kallelsen till förbön, se nätsidan:
http://www.keepjerusalemunited.org/


 
 
Give peace a chance (bok/video):
http://www.givepeaceachance.info/



https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O50fLtr0yqI
On Sunday 23th of September: Worldwide Jewish prayer for peace. "Peace for all children in the world" (som kristen ber jag bönen Fader vår som Jesus själv har lärt oss, han som har all makt i himmel och på jord), men också för det judiska folket. För Israel och för Jerusalem. För fred och speciellt för stabilitet i Mellanöstern och Afrika.

 

Holocaust survivor - han överlevde Auschwitz och Theresienstadt:
http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article15467234.ab



Israel i profetiornas/Bibelns ljus (textens andra del):
 http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2012/09/kyrkhelg.html



Chief rabbi Lord Jonathan Sacks message on Holocaust memorial day 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2C-k4q_wLI


Wafa Sultan criticizing islam:
http://www.youtube.com/watch?v=8Dtq4u-DU6I&feature=related
It is time for Christians to stand up for their faith. Why do muslims hate?

 - "A mentality that belongs to the Middle ages --- BROTHER, you can believe in stones as long as you DON'T throw them at me. We have NOT seen a single Jew blow himself up in a German restaurant. We have NOT seen a single Jew destroy a church. We have NOT seen a single Jew protest by killing people. Only muslims "defend" their beliefs by burning down churches, killing people and destroying ambassies. Muslims! Ask yourself what (good) you can to for humankind, before you demand that we should respect you". (Wafa Sultan criticizing islam) 

- True words! Brave woman. It is impossible for me to respect such a violent, negative and destructive religion." 




Muslim mob burned church in Pakistan, Mardan:
http://www.anglicanink.com/article/pakistan-church-torched-muslim-mob

Inside the church:
http://www.rightnow.io/breaking-news/st--paul-lutheran-church-mardan_bn_1348333993098.html
Muslimsk mob brände kyrka i Pakistan, Mardan.



Matt. 28:18 "Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: »Mig är given all makt i himmelen och på jorden."  And Jesus came and said to them, “All authority in heaven and on earth has been given to me."




Foto: KL
"Abide with me" (Hayley Westenra)
http://www.youtube.com/watch?v=9bqrRNowf1Q


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar