Powered By Blogger

torsdag 9 februari 2012

MKV - Kristi segertåg och kunskaps väldoft - Nordkorea, Egypten och Syrien - bön om den Helige Andes närvaro och kraft

Kristi segertåg. Christ's triumphant procession. 1 Tim. 1:1, 2:1-4. 2 Kor. 2:14. Jes. 19:25. Hebr. 13:3. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 5/Prayer bulletin, februari 2012.

Tacksägelse- och förbönsämnen :  

Nordkorea (indikationer på folkmord på kristna, återförvisade flyktingar torteras, den underjordiska kyrkan, Jesu lärjungar och vittnen), Egypten (koptiska kristnas mänskliga rättigheter hotade, bön för deras säkerhet, skydd mot våld och övergrepp, mot islamisering, fred och försoning, egyptiska kristna förlitar sig endast på Gud, se på Jesus!) och Syrien (folkmord och inbördeskrig, beskydd för de kristna, för fred, rätt och rättvisa).

Encouragement to us all from an imprisoned and brave Belarusian young man: "But thanks be to God, who in Christ always leads us in triumphal procession, and through us spreads the fragrance of the knowledge of him everywhere." (by Дмитрия Дашкевича) 2 Cor. 2:14 - Thank you, Dimitry!

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp," (1 Tim. 1:1)

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på alla sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." (1 Tim. 2:1-4).
 
"HERREN Sebaot skall välsigna dem och säga: "Välsignad vare Egypten, mitt folk, och Assyrien, mina händers verk, och Israel, min arvedel!" Jes. 19:25

"Men vi tackar Gud, som alltid för oss fram i Kristi segertåg och genom oss överallt sprider sin kunskaps väldoft." 2 Kor. 2:14

"Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras  medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp." Hebr. 13:3




NORDKOREA


"Glöm inte de kristna i Nordkorea!" Det här uppropet kommer från MKV:s ordförande Johan Candelin. Det finns en uppenbar risk att vi glömmer bort våra kristna bröder i Norkorea, eftersom vi knappt får några nyheter alls från detta stängda land, säger Candelin. Enligt en rapport från 2007 från organisationen Christian Solidarity Worldwide, baserad på sju års forskning, finns det klara indikationer på folkmord på bland annat kristna. Organisationerna Open Doors och Release International klassar Nordkorea som värst i hela världen när det gäller brott mot religionsfriheten. Innan Kim Il-Sung kom till makten var uppskattningsvis 20-25 % av invånarna i huvudstaden Pyongyang kristna. Flyktingar som återförvisats från Kina blir torterade och förhörda för att man vill få reda på om de har haft kontakt med kristna i Kina. Medvetna om denna fruktansvärda risk väljer ändå många flyktingar att återvända till sitt hemland för att berätta de goda nyheterna om Jesus. Klart är att det i Nordkorea finns en stor underjordisk kyrka och att den delen av Kristi kropp behöver våra förböner och vårt stöd, säger Candelin. 


- "Vi ber för våra nordkoreanska bröder och systrar, särskilt för dem som efter att själva i Kina har fått höra evangeliet om vår Frälsare Jesus, tar sig tillbaka till sitt hemland för att föra de goda nyheterna vidare till sina landsmän."




EGYPTEN


"Efter Mubaraks fall islamiseras Egypten allt mer under ledning av det muslimska brödraskapet och de ärkefundamentalistiska salafisterna. Då den islamiska samhällsordningen införs blir de kristna andra klassens medborgare, helt utan grundläggande mänskliga rättigheter och fullständigt underkastade islams regelverk. Den som gör motstånd riskerar både liv och egendom. Mord, stöld och utpressning blir allt vanligare, liksom tillfångatagande, våldtäkt och påtvingad islamisering av unga koptiska flickor - gärningar som enligt sharia-lagen är fria från straff. De kristna får se sin säkerhet vittra sönder för att slutligen helt försvinna. Ett exempel är fallet med den koptiska 16-åriga flickan Amina Gamal Saber. Hon tillfångatogs och tvångskonverterades i december 2011, men enligt domstolens beslut vill hon själv konvertera och nu ska sändas till en statlig instans tills hon fyller 18 och själv kan besluta om detta. Domslutet har nu överklagats av Amiras far. 

- "Vi ber att den Helige Ande får dra de sårade, oroade kristna  i Egypten allt närmare Herren Jesus och att de får lära sig att fästa blicken på Gud och lita endast på honom. Vi tackar Gud för löftena att han inte bara bevarar dem utan också bygger sin kyrka i Egypten (Matt. 16:18) inför den dag när han säger: "Välsignad vare Egypten, mitt folk." (Jes. 19:25)


(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)



SYRIEN


"Vi ber för detta sargade land på gränsen till fullskaligt inbördeskrig, att Herren beskyddar sina barn som nu hotas från många sidor av olika extremistiska grupper. Må fred och frid komma till detta land och rätt och rättvisa få råda."






Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en
Prayerbulletin 5, 2012
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=326d049373



Photo: Julia L. (fireworks)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar