Powered By Blogger

tisdag 7 februari 2012

MKV - "Upphöj HERREN, vår Gud, och tillbed vid hans fotapall - Helig är han" - Kina, Uzbekistan och Sudan


Ps. 99:1-5. Jer. 31:18b. 1 Tim. 1:1, 2:1-4. 1 Kor. 13:13.  Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport/Prayerbulletin 4, 2012.

Länder: Kina, Uzbekistan och Sudan.

Tacksägelse- och förbönsämnen: 

Kina (tack för pastor Enhaos frigivning, den svårt förföljda Shouwang-församlingen, modiga Jenny Chen, Gao Zhiseng), Uzbekistan (förföljda och fängslade kristna) och Sudan (kidnappade präster, skräckslagna kristna i Rabak).




"HERREN är konung, folken darrar. Han tronar på keruberna, jorden skälver. HERREN är stor i Sion, upphöjd över alla folk. Därför prisar man ditt namn, det stora och fruktansvärda. Helig är han. Konungen i sin makt älskar det rätta. Du håller rättvisa vid makt, i Jakob har du gjort det som är rätt och rättfärdigt. Upphöj HERREN, vår Gud, och tillbed vid hans fotapall! Helig är han." Ps. 99: 1-5

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp," (1 Tim. 1:1)

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på alla sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." (1 Tim. 2:1-4).

"Vår Herre Jesus Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla." (1 Kor. 13:13)

"Omvänd mig, så blir jag omvänd! Ty du är HERREN, min Gud." Jer. 31:18b



KINA

"Shi Enhao, kinesisk husförsamlingspastor och vice ordförande för landets husförsamlingsallians, dömdes förra sommaren till två års straffarbete men frigavs överraskande den 20 januari 2012. Den juridiska orsaken till frigivningen är dock fortfarande okänd.

Pastor Shi greps av säkerhetspolis och tjänstemän från religionsmyndigheterna den 4 mars 2011 när han predikade i Nanyang i Henan-provinsen. Han misshandlades under gripandet, och då han slutligen arresterades formellt den 31 maj, dömdes han till 12 dagars fängelse. Under tiden genomsöktes Shis hem av ett tiotal tjänstemän som konfiskerade böcker och dokument. Genast efter frigivningen den 12 juni greps Shi återigen av polisen, och i juli dömdes han sedan till två års straffarbete i arbetsläger. Efteråt konfiskerade polisen 140 000 yuan (motsvarar ca 16 800 e eller 150 000 kronor) som församlingen fått i offergåvor, ett fordon, några musikinstrument och kyrkokörens dräkter. Också Shis tre döttrar och svärsöner blev hotade av polisen.

Jenny Chen, en kristen kinesisk affärskvinna i 50-årsåldern från Kanada, besökte Kina i slutet av fjolåret och kidnappades då och torterades av kinesisk säkerhetspolis efter att hon besökt två förföljda kinesiska husförsamlingar under jul- och nyårshelgen. Chen hade via internet fått vetskap om de allvarliga förföljelserna mot Shouwang-församlingen i Peking och husförsamlingen Linfen i Shanxiprovinsen. Som kristen var hon bekymrad över sina trossyskons situation och reste därför tillsammans med sin dotter till Peking och Shangxi. På juldagen fick hon bevittna ett stort polispådrag framför Jindeng-kyrkan som hör till husförsamlingen i Linfen. Hon såg både vanliga och beväpnade poliser samt polisfordon, även pansarfordon, omringa kyrkan för att hindra församlingsmedlemmar från att komma till julgudstjänsten. Polisen blockerade gatorna som ledde till kyrkan och stängde närbelägna butiker. Chen förföljdes och hotades av civilklädda poliser.

I Peking hade Chen före jul besökt Shouwangförsamlingens föreståndare Jim Tianming, som sedan april 2011 sitter i husarrest, och på nyårsdagen försökte hon och hennes dotter delta i Shouwangs utomhusgudstjänst. Vid båda tillfällena förföljdes hon av säkerhetspolis. 

Medveten om en allt mer påträngande övervakning skickade Chen hem sin dotter med flyg till USA den 10 januari. Själv återvände hon till sin hemstad Tianjin. På kvällen den 14 januari greps hon av två civilklädda säkerhetspoliser som vägrade uppvisa id-kort, och togs till en hemlig plats för förhör. Där höll man henne i nästan två dagar för förhör, varvid hon hotades, misshandlades och nekades både mat och vatten. När hon slutligen var nära medicinsk chock, togs hon till ett polissjukhus. Därifrån lyckades hon fly, och hon och hon kunde slutligen gå ombord på ett flyg till USA, dit hon anlände den 17 januari.

(Källa: www.chinaaid.org)

- "Vi tackar Gud för att pastor Shi Enhao släpptes tidigare än väntat, och för att syster Tian Hongxia blivit villkorligt frigiven. Vi tackar Gud för att Jenny Chen lyckades undkomma säkerhetspolisernas hårdhänta behandling, och vi ber för hennes tillfrisknande. Samtidigt fortsätter vi att be för den kristna människorättsjuristen Gao Zhiseng och alla andra fängslade husförsamlingsledare och religionsaktivister ska friges."


UZBEKISTAN

"Vi ber för Sjokir Rachamtullajev, som suttit fängslad, och för två andra församlingsmedlemmar som dömts till administrativa böter, liksom för andra protestantiska kristna som bötfällts på olika håll i landet. Vi ber att sanningen om den misshandel och de hot som Rachamtullajev utsatts för av polisen ska komma fram."

(Källa: www.forum18org)


SUDAN

"Vi ber för de två katolska prästerna Joseph Makwey och Sylvester Mogga i Rabak som kidnappades under vapenhot av sydsudanesisk milis med kopplingar till Sudans islamistiska regering. Vi ber speciellt för deras säkerhet och hälsa, eftersom de enligt uppgift inte behandlas väl. Enligt ögonvittnen misshandlades de två prästerna allvarligt vid tillfångatagandet. Kidnapparna plundrade också prästernas bostäder och stal två fordon, två bärbara datorer och ett kassaskåp. Vi ber också för de skräckslagna kristna i Rabak som är rädda att bli måltavlor för Sudans regering och de regeringstrogna milisstyrkorna."

(Källa: www.compassdirect.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv

Prayerbulletin 4/2012
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=998083c234



Photo: Julia L.

2 Cor. 1:3-4

"Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ, the Father of mercies and God of all comfort, who comforts us in all our affliction, so that we may be able to comfort those who are in any affliction, with the comfort with which we ourselves are comforted by God."(ESV)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar