Powered By Blogger

torsdag 23 februari 2012

ECI - Norska regeringen bad om förlåtelse för överlämnandet av judar till nazisterna

European Coalition for Israel (Ur månadsrapport februari 2012)
Initiative 27. Januar

Uppdaterat: FN fördömer terror mot Israel/UN condemns terror against Israel (24.2.2012).
 ECI: "om alla andra alternativ misslyckas bör Europaparlamentet utfärda ett utlåtande som uttrycker att Israel har rätt till självförsvar - med alla nödvändiga medel."


Berlin

ECI:s ordförande Harald Eckert fick erkännande för sitt arbete med att hjälpa överlevande från Förintelsen i Israel

"Vid ihågkomstceremonin i Französicher Dome i Berlin fredagen den 20 januari fick ECI:s ordförande Harald Eckert ett offentligt erkännande för sitt arbete med att uppmärksamma och ta hand om överlevare från Förintelsen i Israel. Ett pris överräcktes till honom av en medlem av föreningen för överlevare av Förintelsen i Israel. Den korta ceremonin utgjorde ett rörande ögonblick av uppskattning och försoning mellan israeler och tyskar. Genom ECI, Christians for Israel och Initiative 27 Januar har Harald Eckert höjt kännedomen om överlevarnas situation i Israel idag. Genom diverse projekt har unga tyskar fått möjlighet att tjäna och hjälpa överlevare i Israel och som kanske inte har sett en tysk person sedan de lämnat Nazityskland. Arbetet har fått mycket uppmärksamhet i Israel och belönades med rätta i närvaro av den före detta presidenten för tyska Bundestag, Rita Süssmuth, och många andra prominenta gäster, bland dem representanter för den israeliska regeringen."



Israels minister för offentliga angelägenheter: Tack ECI för ert arbete vid FN!

Bryssel

"Under Ihågkomstdagen för Förintelsens offer i Bryssel fick ECI också möjligheten att ha ett privat möte med Israels minister för offentlig diplomati, Yuli Edelstein. Edelstein var en av talarna vid Holocaust Memorial-ceremonin. Under det privata mötet tackade ministern personligen ECI för våra ansträngningar att förhindra ett unilateralt utropande av en palestinsk stat vid FN:s generalförsamlings session förra september.

"Enligt våra kritiker borde vi ha blivit svepta ut till havs vid det här laget, men tack vare er och era ansträngningar står vi fortfarande kvar" sade Edelstein."



Norska regeringen ber om förlåtelse för överlämningen av judar till nazisterna

Oslo

"Ihågkomstdagen för Förintelsens offer firades över hela världen den 27 januari, även i Förenta Nationerna i New York. Trots att vissa tillställningar verkade missa poängen och istället anammade politisk korrekthet (vid tillställningen jämfördes judarnas motstånd mot nazisterna med arabvåren), så förekom även många gripande ceremonier. I Oslo, för första gången någonsin, bad den norska statsministern offentligt om förlåtelse för den roll som den dåvarande norska regeringen spelat i överlämningen av norska judar till nazisterna under kriget. En Ihågkomstceremoni ägde även rum i en av Oslos största kyrkor, Jesus Church, i närvaro av Israels ambassadör och många av Norges politiska ledare."


Vad kommer att hända i Iran?

Bryssel

"Även om hotet mot Israel från Iran är ett av de mest allvarliga fenomenen att bevaka i år, vill ECI inte spekulera om risken för en militär kraftmätning. I vilket fall som helst har vårt budskap till europeiska ledare varit klart och tydligt. EU har en skyldighet att förhindra Iran från att utveckla kärnvapenkapacitet. I ett utlåtande som har lagts fram i Europaparlamentet flera gånger, uttrycker ECI att: "om alla andra alternativ misslyckas bör Europaparlamentet utfärda ett utlåtande som uttrycker att Israel har rätt till självförsvar - med alla nödvändiga medel."



Inledningsvis nämns också i rapporten om det som skedde för 70 år sedan i Berlin. Gert Weisskirchen, tidigare medlem av Bundestag och ordförande för 2003 års OSCE-konferens mot antisemitism sade att "för 70 år sedan öppnades helvetets portar här i Berlin, och idag är det vår plikt att stänga dem och bevaka dem noggrannt." Gert Weisskirchen är känd som en av de mest välrespekterade personligheterna i kampen mot antisemitism, och vet vad han talar om."
Läs mera här på tyska:
http://www.initiative27januar.org/

I rapporten nämns också att Martin Schulz, nyvald president för Europaparlamentet, överraskat under Holocaust Memorialceremonin i parlamentet den 24.1 genom att tydligt uttrycka att hans främsta uppgift är att försvara det judiska folket och staten Israel. Uttalandet har tagits väl emot bland Israels vänner, även om många påpekat att Europaparlamentet och särskilt Schulz' eget parti har varit starkt kritiskt mot Israel det senaste året.

Den 27 januari firade Bastiaan Belder från Nederländerna sina två och en halv perioder i Europaparlamentet med en överraskningsfest i Rotterdam. Tomas Sandell, från ECI, var en av huvudtalarna och berömde Belder för hans modiga stöd för Israel i ett hårt klimat av anti-israeliskt grupptryck och politisk korrekthet. Belder är ordförande för EP-delegationen till Knesset i Israel och var även parlamentets rapportör till Iran. Han lyckades trots politiska påtryckningar skriva en starkt kritisk rapport till parlamentet. Hans arbete fick senare erkännande då Europeiska Unionen äntligen beslöt sig för att bojkotta iransk olja för att hindra Iran från att utveckla kärnvapenkapacitet.




Kommande händelser:

Krismöte om generationer av unga vuxna 22-23.2012, Bryssel  (Efterlyses unga vuxna!)

Bönekonferens/European Prayer Summit: 23-25.3.2012, Bryssel



ECI/Red. Tomas Sandell
European Coalition for Israel
http://www.ec4i.org/



Uppdaterat:
http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=3246

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar