Powered By Blogger

torsdag 4 november 2021

Vad är orsaken till att bidrag från Europa till den fattiga och lidande kyrkan inte ges?

Rättvisa? Jämlikt?

"I denna fattigdom har vi försökt anhålla om medel till lön, till mat åt barnen och åt kvinnorna men vi har fått nej." 

 - Myanmar-biskopen Johan Candelin (MKV) gästade nyligen Jakobstad (FC) och berättade om det återupptagna arbetet bland lidande kristna i världen. 

Vi fick ta del av mycket sådant som Johan Candelin berättat om den senaste tiden i olika media, men också uppdateringar om projekten, samt nya böne- och understödsämnen. 

Jag deltog i mötet men gjorde inga anteckningar. 

MEN om du missade festkvällen från Kyrkhelg Nord i höstas, så kan du ta del av den på nätet. Flera av samlingarna finns tillgängliga på nätet (youtube) och de är således offentliga och man kan ta del av dem. Nyheterna från fältet är ungefär de samma som 30.10.2021 då Candelin besökte Fokus i Jakobstad.. 

Det är även väl värt att ta del av det som Myanmar-biskopen sade under Kyrkhelgen sept. 2021. I Karleby beskrev biskop Johan Candelin bla. situationen i Burma (Myanmar) och den kyrka han representerar dvs. den svåra situationen med fattigdom, landminor, corona, inbördeskrig mellan en lokal befolkning som vill ha självständighet och armén som vill kväsa det här och juntan som tagit makten, kyrkan har uttalat sig mot juntan och för demokratin osv. 

- "I denna fattigdom har vi försökt anhålla om medel till lön, till mat åt barnen och åt kvinnorna men vi har fått nej. Nu kommer vi till någonting intressant. Vi har fått nej både från Tyskland, Sverige, Danmark och Finland. Vet ni varför? För att vi tror på Gud. Nu förstår ni inte riktigt hur jag menar. När vi meddelar eller svarar på frågan att vi menar att mannen är kallad att leda församlingen, när vi menar att äktenskapet är ett evigt förbund som Gud har instiftat mellan man och kvinna. Andra äktenskap finns inte, kristna äktenskap än det, så får vi inte bidrag från Europa för att det är fel syn. Jag har länge haft en bön att någon biskop skulle säga att äktenskapet är endast mellan man och kvinna och instiftat av Gud och nu säger jag det. Äktenskapet är instiftat av Gud en gång för alla mellan man och kvinna. Amen. Tuliko selväksi? sa man i militärn. Så vi får hjälpas åt så gott vi kan..." (från festkvällen 18.9.2021)


Kyrkhelg Nord 2021 Festkväll från Karleby (2:01:50) Vid ca. 1.05.49 om Burma

https://www.youtube.com/watch?v=g9EdU5FD6Uo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar