Powered By Blogger

tisdag 31 augusti 2021

Spana efter och fråga efter de urgamla stigarna - den goda vägen och följden blir ro och frid

Shalom!

 - Ofta söker vi efter sinnesfrid, lugn och det som ger vår själ ro. Var står friden att finna? Tidigare skrev jag om tacksamhet och tacksägelse som en nyckel till frid. Den frid som bevarar våra ofta oroliga tankar i Jesus Kristus (Fil. 4:4-7)

Nyss kom jag att tänka på ett bibelställe från Jeremia 6:16 "Så säger HERREN: "Ställ er vid vägarna och spana, fråga efter de urgamla stigarna. Fråga efter den goda vägen och vandra på den, så skall ni finna ro för era själar." 

Bibeln, ja, Den Gamle av Dagar, berättar alltså återigen för oss var vi ska finna ro för våra själar.

Vi har så lätt att tro att det senaste alltid är det bästa, den senaste trenden, den senaste tolkningen av Bibeln eller de senaste värderingarna. Nytänket.

Guds ord beskriver en annan väg. Det handlar inte om det allra senaste. Vi uppmanas söka efter de gamla stigarna, de urgamla stigarna som är den goda vägen. Den vägen. Gör vi det så får vi ro för våra själar. Detta budskap har hjälp sökande mänskor under tusentals år och samma budskap gäller för vår stressade och sargade generation.

Alla vill tyvärr inte. 

Orden i Jeremia 6:16 lyder sist: Men de svarade: "Vi vill inte vandra på den."

Vill du?

***

Foto: KL (30.8.2021, en bild av stillhet)

1 Kor. 16:13-14 (fasthet i tron)

 




































Härmed hänvisar jag och bekänner mig återigen till:

Kyrkoordningens första paragraf som lyder: 

1 § "Den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland bekänner sig till den kristna tro som grundar sig på Guds heliga ord, det Gamla och Nya testamentets profetiska och apostoliska skrifter, och som är uttalad i den gamla kyrkans tre bekännelser samt i den oförändrade Augsburgska bekännelsen och i de övriga bekännelseskrifter för den lutherska kyrkan som intagits i Konkordieboken. Kyrkan fasthåller som sitt högsta rättesnöre den i dessa bekännelseskrifter uttryckta principen, att all lära i kyrkan skall prövas och bedömas enligt Guds heliga ord."

https://finlex.fi/sv/laki/ajantasa/1993/19931055


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar