Powered By Blogger

onsdag 7 oktober 2020

President Trump och freden i Mellanöstern

 Israelkommentar av Tomas Sandell, ECI.

- Skribenten kommenterar EU:s Mellanösternpolitik där man anser att det inte blir någon separatfred mellan Israel och andra arabländer så länge som Palestinakonflikten är olöst. Det krävdes att POTUS; USA:s 45:e president Donald Trump i handling bevisat att så inte är fallet. "Donald Trump må ha sina personliga brister men hans insats för att bevara och stärka den judiska staten och skapa fred i Mellanöstern kan inte ifrågasättas." skriver Sandell. 

Världen idag: "Trumps europeiska fredsmodell kan skapa fred i Mellanöstern" (1.10.2020) Hela texten!

https://www.varldenidag.se/israelkommentar/trumps-europeiska-fredsmodell-kan-skapa-fred-i-mellanostern/repthz!2QZY8UPNVz1tpav8glAotQ/

"Men på samma sätt som det krävdes en Kopernikus för att förklara att jorden rörde sig runt solen och inte tvärtom, måste det till en skränig affärsman från New York, USA:s 45:e president Donald Trump, för att bevisa att världen inte behöver röra sig runt axeln Palestina–Bryssel för skapa separat fred mellan forna ärkefiender som Förenade arabemiraten, Bahrain och Israel. --- Fredsavtalet kan bidra till att stora delar av Mellanöstern förändras från en krigens region till ett fredens område och Trump kan ha bidragit till fred, demokrati och mänskliga rättigheter som vanligtvis uppstår när länder bryter gamla fördomar och öppnar upp sig för omvärlden. Parallellt med fredsfördraget har de båda gulfstaterna tagit flera steg i rikting mot ökad religionsfrihet."

Tomas Sandell rådgivare i EU-frågor, grundare av European Coalition for Israel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar