Powered By Blogger

tisdag 27 oktober 2020

Den lilla mänskans storhet - "uppbokade söndagar, inga planer för måndag (man kanske sitter i häktet)"

Belarus 

- De har kämpat så länge. De är så modiga. De är så uthålliga. De är lugna och fast beslutna att inte ge upp. Det kommer att löna sig. De har ett annorlunda söndagsprogram. De står upp för rätten*. Tänk, de kan tom. skoja om så allvarliga saker som de olagliga, orättvisa och grymma arresteringarna som möter dem när de fredligt demonstrerar; " »alla« har numera söndagarna uppbokade, men ingen vågar ha några planer för måndag – man kan ju sitta i häktet…" I Belarus. Låt dem aldrig bli ensamma igen, skriver G E Perers i artikeln. 

Liberal debatt: "Tillsammans är man mindre ensam - inte minst i Minsk". (Läs hela texten av Gabriel Ehrling Perers!

https://www.liberaldebatt.se/2020/10/6034/

"Internationella organisationer som Transparency International och Human Rights Watch har länge beskrivit Belarus som ett av världens mest ofria och korrupta länder. Flera svenska organisationer – och här bör Östgruppen särskilt framhållas! – har bedrivit ett outtröttligt folkbildnings- och påverkansarbete för att få upp Belarus på allmänhetens och politikens agenda."

"Låt dem aldrig bli ensamma igen." (GEP)

***

* Malaki 4 hörde till texterna enligt Bibelplanen i går. 

"Se, dagen kommer, den brinner som en ugn. Då skall alla högmodiga och alla som handlar ogudaktigt vara som halm. Dagen som kommer skall bränna upp dem, säger HERREN Sebaot, den skall lämna kvar varken rot eller kvist. Men för er som fruktar mitt namn skall rättfärdighetens sol gå upp med läkedom under sina vingar. Då skall ni komma ut och hoppa likt kalvar som släpps ur sitt bås. Ni skall trampa ner de ogudaktiga, ty de skall vara som stoft under era fötter på den dag då jag utför mitt verk, säger HERREN Sebaot." Mal. 4:1f

* "Arise, O Lord! Let not man prevail; let the nations be judged before you! Put them in fear, O Lord! Let the nations know that they are but men!" (Ps. 9:19-20 ESV)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar