Powered By Blogger

tisdag 5 november 2019

Magnifika, sanna, vägledande och historiska texter som lyser som solen

Aktuellt.
1 Mos. 1:26-28 "Gud sade: "Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden. Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: "Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden! Lägg den under er och råd över fiskarna i havet, över fåglarna under himlen och över alla djur som rör sig på jorden!"

Matt. 19:4-5 "Jesus: Har ni inte läst att Skaparen från begynnelsen gjorde dem till man och kvinna och sade: "Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött?"

2 Tim. 3:16-17 "Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning."

Ps. 23:1 "HERREN är min herde, mig skall intet fattas."

***

Aktuellt i Finland:

Nu ska polisen börja granska och censurera gamla kristna böcker också. Jag har tidigare dragit paralleller till Kina där man vill omskriva bibeltexter och förfölja kristna:

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/valtakunnansyyttaja-puuttui-paivi-rasasen-tapaukseen-poliisitutkinta-alkaa-sittenkin-syyta-epailla-homoseksuaalien-halventamisesta/4c293a2c-8ba3-4f6d-9e5d-15d3bec7c8a2?fbclid=IwAR1wW5_iafXLKWGduszdSaY6QOv9J0sw8NwAnvDSJHq7xzdfpZuchbHhUvg



Dosentti, teologian ja filosofian tohtori Timo Eskola kirjoittaa helposti ymmärrettävästi ajankohtaisesta aiheesta:
https://timoeskola.wordpress.com/2019/11/05/homoseksuaalisuus-ja-raamattu/?fbclid=IwAR1soQpZu5qHyYd0aEs_oF7pqYZ3kqcL1Sr8VOr5Uzo_hu-2rr-ot_B6Skg


Nästan samma på svenska: "Bokbål anno 2019?" (Kristian Nyman)
https://kristiannyman.blogspot.com/2019/11/bokbal-anno-2019.html



Aktuellt i Sverige:

Påkragningar: - Den som följer med sin tid förstår att det gällande ämbetet faktiskt "existerar en annan syn än den staten, tidsandan och folkviljan bestämt" vilket borde "innebära en öppen och fri debatt" samt ett kärleksfullt bemötande från övermaktens sida (även i Finland).
http://hakansunnliden.blogspot.com/2019/10/rune-imberg-pakragad.html


Imbergs kommentar: "Beslutet sänder en stark signal"
https://www.kyrkanstidning.se/nyhet/rune-imberg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar