Powered By Blogger

fredag 9 juni 2017

MKV - Kina och 30 dagar i bön för den muslimska världen

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 22/2017 (Ordf. Johan Candelin)

Joh. 14:21

Tack- och böneämnen: KINA 

och 30 dagar i bön för den muslimska världen







Vikkoraportti: 
http://mailchi.mp/marttyyrikirkonystavat/henanin-viranomaiset-tuhosivat-rakenteilla-olevan-kirkon-vangitsivat-40-kristitty

Prayer bulletin: 
http://mailchi.mp/martyredchurch/henan-officials-destroy-under-construction-church-detain-40-christians

John 14:21 (ESV) "Whoever has my commandments and keeps them, he it is who loves me. And he who loves me will be loved by my Father, and I will love him and manifest myself to him.”

Joh. 14:21 "Den som har mina bud och håller fast vid dem, han är den som älskar mig. Den som älskar mig skall bli älskad av min Fader, och jag skall älska honom och uppenbara mig för honom."

Myndigheterna i Henan rev halvfärdig kyrka, fängslade 40 kristna


KINA

"En församling i provinsen Henan i centrala Kina kräver rättvisa efter att deras kyrka rivits och över 40 kristna fängslats och förts till polishäktet. 300 poliser, staden och inspektörer rev med våld Shuangmiao-kyrkan, som ännu var i byggnadsskedet, i staden Shangqiu morgonen den 5 maj och släpade iväg omkring 40 kristna och lämnade cirka 100 församlingsbor utan gudstjänstlokal. Under rivningen misshandlade poliserna dussintals församlingsmedlemmar, knuffade ned dem på marken och vred om armen på dem. Kyrkan förstördes helt. Av de 40 som fördes bort är fortfarande åtta fängslade och fallen som gäller församlingens pastor Zhang Di och församlingens vice direktor Lü Yuexia överfördes nyligen till åklagarmyndigheterna som ska besluta ifall de formellt ska arresteras

Kommunistpartiet gav order om kyrkans rivning efter att ha förklarat den vara en ”olaglig byggnad” och sände personal för att söka igenom de kristnas och byggnadsarbetarnas tillhörigheter. Man konfiskerade telefoner och andra personliga ägodelar, förstörde skåp och kollektboxar samt stal bärbara datorer, pengar och smycken. Officiellt hävdar myndigheterna också att rivningen var ett straff för vägran att årligen betala 4 000 yuan (ca 520 euro eller 5 100 kronor) som en del av en godtycklig vägavgift som byborna infört för att de är avundsjuka på församlingens pengar. Före rivningen försökte församlingen förhandla med myndigheterna som en strävan att lösa detta problem. Det kulminerade i att myndigheterna kallade in Zhang för förhör den 2 maj och anhöll honom sedan på falska anklagelser om att han angripit polisstationen, begränsat andras frihet och attackerat byarepresentanter. Församlingen anmodar myndigheterna att på rättmätigt sätt straffa ledarna för dem som handlat våldsamt mot de kristna och omedelbart frige de fängslade kristna."

(Källa: www.chinaaid.org)

- "Vi ber om helande och tröst för alla troende som fängslades och om frihet för dem som fortfarande är i polisens förvar. Vi ber att anklagelserna och rättsfallen mot dem ska läggas ned och att församlingen ska behandlas korrekt och rättvist."






30 DAGAR AV BÖN FÖR DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN

"Bönehäftet 30 Dagar av bön för den muslimska världen ges ut på över 30 språk, däribland några av de mest utbredda spåken men även några mer okända. Syftet med kampanjen är att förena kristna i hela världen i bön under ramadan, för att be för de muslimska folken. Målet är att bönehäftet ska hjälpa kristna att se något av den mångfald som finns i den muslimska världen och se de behov som finns hos muslimska familjer så att vi kan be med hjärtan som har en förståelse för muslimer och se Guds kärlek till dem. I en värld där konflikterna blir allt fler tror vi att bön skapar fred, förvandlar samhällen och utbreder Guds rike på jorden."


https://www.pray30days.org/



"Vi ber om fler möjligheter och tillfällen för familjer med handikappade barn i Mellanöstern att få hjälp och stöd, och att Jesu kärlek till dessa värdefulla barn ska få bli påtaglig för dem och deras föräldrar.

Vi ber för Malaysia, officiellt en islamisk stat där religionsfrihet är inskrivet i konstitutionen, med 60 % muslimer och 9 % kristna, att de kristna ska kunna leva ut evangeliets budskap och på så sätt vara ett levande vittnesbörd.

Vi ber för familjerna inom ishelhayn-berberna i Marocko att de ska få möjlighet att höra om Jesus via satellit-tv och genom möten med kristna, och att de få kristna som finns i området får vara levande bevis på Jesu kärlek.

Vi ber för kvinnorna bland minangkabau-folket i västra Sumatra som har en framträdande roll i samhället, att de får vara goda förebilder och att hela familjer och klaner ska komma till tro på Jesus.

Vi ber om rättfärdiga immigrationsbeslut och att kyrkor sluter upp och ger en utsträckt hand till nyanlända muslimska flyktingar som kommit till Sverige, och vi ber för de familjer som väntar i många månader på att få uppehållstillstånd och kunna börja sitt nya liv, att de får bli uppmuntrade och hjälpta.

Vi ber för ett gott samarbete mellan byledarna och de lokala organisationer som arbetar för att hjälpa till med de stora behov som familjerna i södra Asien har, och speciellt ber vi om fred och säkerhet så att också flickor kan få möjlighet till en bättre framtid.

Vi ber om bättre möjligheter för domariromerna i Mellanöstern att kunna förbättra sin ekonomiska situation genom utbildning och arbete utan att utnyttjas, och vi ber om befrielse från vidskepelse och rädsla för onda andar och att de förstår och får uppleva Guds kärlek och ljus."

Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (Larsmo kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar