Powered By Blogger

torsdag 15 juni 2017

MKV - Irak och 30 dagar av bön för den muslimska världen

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 23/2017 (Ordf. Johan Candelin)



Tack- och böneämnen:

IRAK (tacksägelse för frigiven irakisk kristen flicka)  och 30 dagar av bön för den muslimska världen






Viikkoraportti:
http://mailchi.mp/6c82021dc86f/mky-viikkoraportti

Prayer bulletin:
http://mailchi.mp/ac3270a41df6/fmc-prayer-bulletin


Kidnappade Christina återförenad med sina föräldrar efter 3 år

IRAK

"Efter närmare tre års fångenskap har en irakisk kristen flicka som kidnappades av Islamiska staten (IS) i augusti 2014 äntligen återförenats med sina föräldrar. Christina Abada, som snart ska fira sin sexårsdag, välkomnades hem den 9 juni. Lokala källor uppger att hon befriades av irakiska specialstyrkor.

“Det är en mycket lycklig stund; alla dansar och klappar i händerna och sjunger”, berättade en kristen kvinna från Ashti flyktingläger nära Erbil där Christinas föräldrar Khader och Ayda har bott de senaste två åren.

”Hon ser ut att vara okej, frisk och kry. Jag tror att hon har bott hos en familj som tagit bra hand om henne. Hon hade till och med guldörhängen så det måste ha varit en rik familj”, tillade hon. Men allt var inte bara bra.

”Fastän alla var mycket glada, var det ändå ledsamt att se att Christina själv är i ett tillstånd av chock över alla människor runt henne”, berättade kvinnan. ”Alla frågar en massa och talar till henne, men hon svarar ingenting. Hon verkar också överväldigad av den stora människomassa som välkomnat henne.”

Christina kidnappades i augusti 2014 när IS stormade Iraks näststörsta stad Mosul och sedan svepte in i den kristna staden Bakhdida (även känd som Qaraqosh) på Nineveslätten, där familjen Abada bodde. Innan IS ockupation var det den största kristna staden i Irak. Hundratusentals kristna och andra minoriteter hade redan flytt från de norra regionerna. Christinas familj beslöt ändå att stanna, eftersom hennes far Khader är blind. Andra kristna som var för gamla eller svaga för att fly stannade kvar i hopp om att angriparna skulle visa dem barmhärtighet – ett hopp som inte uppfylldes.

Medan de kristna föstes in i en buss vars fönster hade smetats ner med lera, gick en av jihadisterna fram till Ayda. Han tog hennes lilla flicka ur famnen på henne och gick sin väg. Ayda vädjade för sin dotter, men mannen som de andra kallade ”emir”, eller chef, viftade bort Ayda med en föraktfull gest. Med vapenhot tvingades hon tillbaka i bussen. Sedan dess hade Christinas föräldrar inte sett henne innan hon återbördades den 9 juni. De första två åren efter kidnappningen hördes det då och då rykten om att hon var vid liv, men det senaste året hade dylika rykten inte hörts, så oron över hennes öde hade ökat."

(Källor: www.opendoorsuk.org, www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi tackar Gud för att Christina har återförenats med sin familj och vi ber om helande för henne när hon börjar återhämta sig från sin tid i fångenskap. Vi ber också att många fler familjer i Mellanöstern skulle få återförenas och vi ber om resurser och vishet för hjälporganisationer i deras arbete för familjer likt Christinas."




30 DAGAR AV BÖN FÖR DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN (17-23 juni)

"Detta år ber vi framför allt för familjer under kampanjen 30 Dagar av bön för den muslimska världen. Skribenter från olika delar av världen delar med sig av berättelser från familjer de mött och de många behov som finns i olika muslimska kulturer och subkulturer. Ingen familj är den andra lik och när vi utforskar familjelivet i den muslimska världen, kommer vi både att se skillnader och likheter med oss själva. Precis som för kristna familjer påverkar kultur, tradition, utbildning, erfarenhet och möjligheter hur muslimska familjer fungerar över hela världen."

(Källa: www.pray30days.org)

https://www.pray30days.org/



- "Variationerna i världen blir allt mer synliga också i lokalsamhället. Vi ber för kristna konvertiter som introducerar sin nya tro för en traditionell familj eller kultur, och om vishet och medkänsla för kristna som hjälper konvertiter med muslimsk bakgrund så att de kan vara ett starkt stöd för sina nya trossyskon.

Vi ber för bejafolket i Sudan vars lokala tolkning av islam håller dem i fruktan. Vi ber för kristna i Egypten, Sudan och Eritrea att de når ut till bejafolket med evangeliet och praktisk hjälp, och också för att de ska få en komplett översättning av Bibeln på sitt eget språk.

Vi ber för uzbekerna i Tadzjikistan, speciellt för de barn vars föräldrar åkt utomlands för att hitta jobb, att de ska få höra om Faderns kärlek till dem. Vi ber också att föräldrarna utomlands ska möta kristna som kan hjälpa dem och dela evangeliet med dem.

Vi ber att ledare och lagstiftare i Saudiarabien ska tillåta en ökad religionsfrihet. Vi ber att kvinnorna, som var och en har en manlig förmyndare med makt att fatta en rad viktiga beslut å hennes vägnar och vi ber för de kvinnor som protesterar mot denna ojämlikhet och som söker en större frihet.
Vi ber för muslimska familjer runt om i världen, att de just denna natt som kallas Laylat al-Qadr (ödesnatten eller kraftens natt) är speciellt medvetna om Guds närvaro, att den Helige Ande denna natt ska ge drömmar och visioner till dem som söker uppenbarelse.

Vi ber för unga muslimer i Europa som under svåra år möter misstänksamhet. Vi ber för dem som hjälper till att förebygga att dessa ungdomar går med i extremistgrupper och vi ber för familjer vars barn har blivit terrorister och som lever under hot om hatbrott.

Vi ber att kristna från gonjafolket i Ghana ska få vishet hur de ska berätta om sin tro för familjen utan att det leder till onödig splittring. Vi ber för läskunnighetsprojekt som bidrar till en bättre situation för detta folk och för att gonjafamiljer ska påverka varandra till en större öppenhet för Jesus."


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: familjen Lindén (kapellet på Tankar fyrö)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar