Powered By Blogger

onsdag 21 juni 2017

MKV - Eritrea och 30 dagar av bön för den muslimska världen

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 24/2017 (Ordf. Johan Candelin) Sista rapporten innan sommaruppehållet!

("Yksi nimi") Jesus:  "I say to you, Love your enemies and pray for those who persecute you," Matt. 5:44 (ESV)

"Be strong and courageous. Do not be frightened, and do not be dismayed, for the Lord your God is with you wherever you go.” Joshua 1:9 (ESV)



Tack- och böneämnen:

ERITREA och 30 dagar av bön för den muslimska världen






Viikkoraportti: 
http://mailchi.mp/16f2b523f3bf/mky-viikkoraportti

Prayer bulletin: 
http://mailchi.mp/3266831dd95a/fmc-prayer-bulletin

Lovsång - ylistys - praise: "Yksi nimi ylitse muiden":
https://www.youtube.com/watch?v=0Ud1ynDPleQ

Eritrea arresterade ytterligare 22 kristna


ERITREA

"Antalet eritreanska kristna som arresterats sedan början av maj har nu stigit till över 120. Det är speciellt evangelikala och pingstvänner som har stått i riskzonen ända sedan Eritrea år 2002 godkände en lag som förbjöd kristen verksamhet utanför de ortodoxa, katolska och evangelisk-lutherska samfunden. Den senaste vågen av arresteringar började medan man förberedde landets självständighetsdag den 24 maj. Många kristna synas extra noga vid självständighetsdagsfirandet, eftersom de helst inte deltar i ceremonier som går mot deras övertygelse.

Sjutton kristna män arresterades i stadsdelen Godaif i huvudstaden Asmara den 28 maj. Ytterligare fem kristna fördes bort från sina hem i Dongolo den 6 juni. 49 evangelikala kristna arresterades utanför huvudstaden redan den 21 maj vid en bröllopsfest som vanligen hålls en vecka efter vigseln hemma hos de nygifta och där svärföräldrar, vänner och andra släktingar kan komma samma och äta, sjunga, dansa och be tillsammans. Paret, Tedro Negel och hans hustru, båda under 30 år, fanns bland de arresterade. Den 17 maj arresterade säkerhetspolis över 35 kristna från sina hem i Adi Quala, en marknadsstad 25 km från den etiopiska gränsen i södra Eritrea, och redan den 9 maj arresterade polismän tio kristna i ett hem i Ginda, nordost om Asmara. Källor uppger att grannar hade rapporterat till lokala ledare i staden att kristna höll möten där.

Kristna som fängslats kan räkna med tortyr, hårt straffarbete, smutsiga fängelser och otillräckligt med mat. Vissa har hållits i containrar av metall, men för tillfället uppger Open Doors undersökningar att inga kristna hålls i containrar – det gör däremot journalister och oppositionspolitiker. De möter fortfarande extrem hetta under dagarna, iskalla temperaturer under nätterna och brist på syre, hygien och privatliv.

Många kristna som fängslats befrias endast efter att de erkänt att de brutit mot lagen som förbjuder kristna att samlas utanför registrerade och erkända grupper. Källor förklarar att beroende på fängelsedirektören på de olika orterna kan fångarna vara tvungna att skriva under en eller två överenskommelser. Antingen lovar de att inte i framtiden engagera sig i olaglig religiös verksamhet, vilket många gärna skriver under, eller så ombeds de avsäga sig sin lojalitet mot Kristus. De som vägrar skriva under kan hållas inlåsta i år, till och med årtionden."


- "Vi ber för alla kristna i Eritrea, både i samfund som staten godkänner och utanför de samfunden, att de får bli styrkta och inspirerade av Guds Ord att leva liv som visar Jesu kärlek till medmänniskorna. Vi ber att Gud tröstar dem som sitter i fängelse och dem vars familjemedlemmar eller vänner är fängslade. Må Gud hjälpa oss att stöda och uppmuntra våra förföljda bröder och systrar i Eritrea."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)




30 DAGAR AV BÖN FÖR DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN

"Ramadan kommer snart att avslutas och muslimerna firar detta med högtidligheter som räcker mellan en och tre dagar. När denna kampanj avslutas kanske du vill fortsätta att be för de böneämnen vi bett för under kampanjen och be också speciellt för organisationer och församlingar som når ut till muslimer och troende med muslimsk bakgrund. Kanske har Gud de senaste veckorna talat till dig om bestämda människor eller situationer som Han vill att du aktivt engagerar dig i? Tveka inte i att låta Honom leda dig och steg för steg föra dig in i sammanhang med människor du inte tidigare kände.
"Var stark och frimodig. Var då inte förskräckt eller förfärad, ty Herren, din Gud, är med dig vart än du går." (Josua 1:9)"

(Källa: www.pray30days.org)

https://www.pray30days.org/

- "Vi ber för komeringfolket som bor i sankmarker i södra Sumatra att allt fler barn får möjlighet att gå i skolan och därmed få en chans att ta sig ur fattigdom. Vi ber för utbildningsmöjligheter som hjälper komeringfolket att anpassa sig till sin förändrade omgivning och ändå kunna försörja sina familjer. Vi ber också för kristna som arbetar bland denna folkgrupp, att de ska accepteras och öppet kunna berätta om sin kristna tro.

Vi ber för de kristna i Frankrike och andra nationer som påverkas av extremism, att de får kraft att följa Jesu exempel och älska sina fiender. Vi ber för muslimer som är involverade i, eller är på väg in i terroristhandlingar, liksom för våldsoffer och om vishet för politiker och ledare. Syftet med terrorism är hat och splittring. Mer än någonsin behöver vi ledare som leder med vishet."


Martyrkyrkans vänner r.f.






Bilder: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar