Powered By Blogger

torsdag 1 juni 2017

MKV - Filippinerna och 30 dagar i bön för den muslimska världen

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 21/2017 (Ordf. Johan Candelin)

Hebr. 4:16  "Let us then with confidence draw near to the throne of grace, that we may receive mercy and find grace to help in time of need."

Tack- och böneämnen: FILIPPINERNA

och 30 dagar av bön för den muslimska världen





Viikkoraportti: http://mailchi.mp/marttyyrikirkonystavat/islamistit-surmasivat-9-kristitty-tiesululla-filippiinien-etelosassa

Prayer bulletin: 
http://mailchi.mp/martyredchurch/islamist-killed-9-christians-at-checkpoint-in-southern-philippines

Islamister dödade 9 kristna vid checkpoint i södra Filippinerna

FILIPPINERNA

"Den 23 maj rapporteras nio kristna civila ha skjutits till döds vid en kontrollstation som upprätthålls av milisen i den belägrade staden Marawi i södra Filippinerna. Enligt rapporterna har lokala invånare identifierat de nio som kristna och berättat att de dragits ut ur en lastbil, hade händerna bakbundna och sköts, och efter kulregnet lämnades kropparna på ett fält. Dessa senaste uppgifter kommer samtidigt som en katolsk präst och 13 andra kristna fortfarande uppges vara fångna av de islamister som belägrat staden, tänt eld på byggnader, bland annat en katedral och ett protestantiskt college, och hissat den svarta Isis-flaggan. De militanta islamisterna har använt gisslan som mänskliga sköldar och har kontaktat kardinaler och hotat med att avrätta dem om inte de statliga trupperna drar sig tillbaka.
Mindanaoregionens guvernör (den region där Marawi ligger) uppgav att rebellerna kommer från tre extremistgrupper; Maute, Abu Sayyaf och Bangsamoro Islamic Freedom Fighters. Filippinernas president Rodrigo Duterte lovade krossa dem och sade: ”För vem som helst som håller ett skjutvapen och konfronterar regeringen med våld är min order att inte skona någon, låt oss lösa Mindanaso problem en gång för alla.” Han tillade: ”Jag har sagt att en av de svåraste sakerna att hantera skulle vara Isis ankomst. Regeringen måste stoppa detta. Jag kan inte ta några chanser med Isis eftersom de finns överallt.”

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

- "Vi ber för människorna i den belägrade staden Marawi, särskilt de kristna som är speciellt utsatta på grund av de militanta islamistiska extremisterna. Vi ber om tröst och kraft för dem som förlorat nära och kära i attacken den 23 maj, må Gud ge dem allt de behöver för att kunna fortsätta sina egna liv och gemenskapen i församlingarna. Vi ber att Gud ger församlingsledarna vishet och mod att leda de troende framåt."



30 DAGAR AV BÖN FÖR DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN

"Förra året var det uppskattningsvis en miljon kristna i hela världen som bad för muslimer under ramadan utgående från de böneämnen som nämnts i kampanjens bönehäfte. När bönerörelsen 30 Dagar började var det en liten grupp människor som upplevde att Gud utmanade dem att se på muslimer med samma kärlek som vår Far ser på dem. Det kan vara svårt att ha ett brett perspektiv på muslimer i tider då islamistiska extremistgrupper ständigt syns i nyheterna, så i år fokuserar kampanjen på något som vi alla på sätt eller annat har kopplingar till: familjen. Det är i vår familj som vi för första gången får lära oss om tro, här formas våra värderingar och vi påverkas mer än vi förstår. Må kampanjens böneämnen hjälpa oss förmedla det underbara budskapet i 1 Joh 3:1:
”Se vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn.”

(Källa: www.pray30days.org)

- "Vi ber för muslimska familjer i Indien som lever med utmaningen att vara en minoritet, och för att kristna frimodigt ska leva ut och visa på Jesu kärlek.

Vi ber om helande från trauma för afghanska krigsoffer och för att församlingar ska engagera sig i de afghanska gemenskaper som finns i Nordamerika och andra delar av västvärlden.

Vi ber att den jemenitiska kulturen blir medveten om och förstår kvinnors värde, beskyddar dem och ger dem möjlighet att leva ett glädjefullt och rikt liv, och vi ber att Jemens få kristna blir styrkta i sin tro och blir vittnen och förebilder i sin familj och sin omgivning.

Vi ber för dem som är indragna i terrorism, att Jesus ska uppenbara sig för dem så att de blir förvandlade, och vi ber att den Helige Ande ska övervinna vår rädsla och hjälpa oss att visa på Hans kärlek till muslimer.

Vi ber för muslimer i norra Kina som lever i relativ fattigdom och ofta sätter sig i skuld för att gifta sig och bilda familj, och vi ber att unga människor ska hitta sitt värde i Gud och inte i om de är gifta eller inte.

VI ber för mödrar i Kirgizistan att de använder sitt inflytande till att uppmuntra sina söner att bygga kärleksfulla äktenskap och göra det som är bäst för sina svärdöttrar, och vi ber för kristna familjer, att de ska få kraft och vishet att utmana kulturella förväntningar och visa på familjerelationer som genomsyras av kärlek och tjänande.

Vi ber att kristna fortsätter att stödja och hjälpa till att fylla de syriska flyktingarnas behov i flyktinglägren, och vi ber att barn i flyktingläger ska få möjlighet till skolgång och utbildning och att de ska få en normal barndom".

Martyrkyrkans vänner r.f.

Foton: Karleby landsförsamlings kyrka och Menorah i Jakobstads kyrka.

Om ljusstaken: Den över tre meter höga sjuarmade ljusstaken i mässing donerades av borgmästaren Nicklas Wendelius hustru och arvingar år 1709.  Efter en tid på Nationalmuseet i Helsingfors återbördades ljusstaken till Jakobstads kyrka 1916. Ljusstaken är den största i sitt slag i Finland och jämförs ofta med den ljusstake från 1400-talet, som finns i Storkyrkan i Stockholm."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar