Powered By Blogger

fredag 10 mars 2017

MKV - Malaysia och Indien

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 9/2017 (Ordf. Johan Candelin)



Tack- och böneämnen:

MALAYSIA och INDIEN




Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9060740f3f

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=f0af5d4705

Inga nyheter om kidnappad malaysisk pastor

MALAYSIA

"Den 13 februari kidnappades pastor Raymond Koh King Too (62) från sin bil i Petaling Jaya, nära Kuala Lumpur av en grupp maskerade män. Över två veckor senare har ingen tagit på sig ansvaret för kidnappningen eller kommit med några krav på lösensumma. Koh, som var på väg att hälsa på en vän, kidnappades på morgonen. Den tidiga måndagsmorgonrusningen var förmodligen över när hans bil omringades av tre eller fyra svarta stadsjeepar. Han föstes in i en av bilarna innan konvojen körde iväg och en av kidnapparna körde pastorns bil. Det hela var över på några sekunder. Det skedde knappt 100 meter från ett av polisens byggnadskomplex. Gatan var inte folktom. Varför ingrep ingen eller rapporterade incidenten till polisen? En av kidnapparna sågs spela in kidnappningen. Männen hade svarta rånarluvor och utgående från deras samordnade rörelser verkar kidnappningen vara en del av en slipad, professionellt utförd operation. Kohs bil är fortfarande försvunnen.

På grund av bristen på information omkring kidnappningen uppges det att pastor Kohs son nu har lämnat in en andra polisanmälan med misstanke om att hans far har mördats av sina kidnappare.
Pastor Koh, som har varit engagerad i flera samhällsprojekt som erbjuder hjälp till ensamstående mammor, drogmissbrukare och människor med HIV och AIDS. Samtidigt ville han också skapa en plats för barn att göra sina hemläxor och en plats där de kunde få gratis engelskalektioner. Få människor är så hängivna som Koh i sin strävan att hjälpa dessa människor som anses marginaliserade av samhället. Han anklagades år 2011 på falska grunder av Selangor islamiska religionsdepartementet för att ha försökt konvertera muslimer till kristendom. Anklagelserna drogs tillbaka på grund av bristande bevis.

Det var tydligt att Kohs outtröttliga arbete för de marginaliserade inte gick obemärkt förbi och någon gillade inte hans engagemang för dem. För några år sedan fick han en patron på posten, sannolikt som en varning. Det är frestande att koppla kidnappningen till incidenten med patronen och pastorns hängivna arbete."

(Källor: www.worldea.org, www.freemalaysiatoday.com)


- "Vi ber för pastor Raymond Kohs säkerhet, att hans kidnappare ska släppa honom och om tröst från Gud för hans familj under denna tid av påfrestelser. Vi ber också för en större religionsfrihet för kristna i Malaysia."



INDIEN

"Vi ber för familjen till Bartu Urawn som dog efter att han och hans hustru hade hållits nedsänkta i kallt vatten i 17 timmar. Upprörda över att Bartus familj hade lämnat den traditionella religionen, sänkte stammedlemmar i Kubua by i delstaten Jharkhand, honom och hans hustru upp till halsen i en kall damm eftersom de vägrade avsäga sig Kristus. Paret hölls i vattnet från klockan 17 till 10 följande morgon en tid när temperaturen låg omkring noll grader Celsius. Deras son Beneswar berättar att efter att fadern lidit av sjukdom och två förlamningsanfall på grund av nervskador som han fått av de 17 timmarnas prövning, dog den 50-åriga Bartu den 20 januari.

”Hela natten igenom skakade de i det kalla vattnet och tillsammans med mellan 15 och 20 bybor bevittnade jag den brutala behandlingen”, berättar Beneswar. ”Byborna frågade om och om av min far om han var redo att överge Kristus och återgå till stamreligionen. Han upprepade varje gång: ’Jag förnekar inte Kristus… Jag fortsätter att tro till mitt sista andetag.’”

Efter att man dragit upp paret ur vattnet, misshandlade byborna Bartu och hans hustru och försökte tvinga dem att avsäga sig Kristus. Efter den grymma behandlingen blev paret allvarligt sjuka. Bartus hustru tillfrisknade, medan han blev förlamad, vilket slutligen ledde till hans död. Situationen för familjen blev ännu värre eftersom byborna vägrade låta dem begrava honom och höll fast vid att hela familjen måste återvända till deras fädernereligion. Släktingar informerade polisen om omständigheterna som ledde fram till Bartus död, men poliserna ansåg att det var en ”naturlig död”. Familjen har senare återvänt till sitt hem där de lever under ständig rädsla.

Vi ber för familjen och vännerna som sörjer denna oväntade förlust, att Fridsfursten ska trösta och styrka dem. Må de få tröst och uppmuntran av vetskapen om att Bartus fasthet under prövningen har setts av Gud själv, som lovar att rättvisa ska ske för dem och belöna dem som förblir trofasta. Vi ber också för byborna som genomförde detta onödiga brott, att de ska upphöra med sin förföljelse av familjen, ångra sina synder och få inse evangeliets sanning och förstå att frälsning finns också för dem genom Guds son, Jesus Kristus. Vi ber att även mitt i sin sorg ska Bartus familj få bära vittnesbörd om Guds eviga frälsningsgåva."

(Källa: www.womcanada.com)

Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar