Powered By Blogger

lördag 17 december 2016

MKV - Julhälsning - Joulutervehdys - Christmas greeting

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 42/2016 (Ordf. Johan Candelin)
Julhälsning från Martyrkyrkans vänner

Johan Candelin skriver: "Vi i föreningen och jag personligen vill tacka för att just Du varit med i vår världsvida bönekedja under året som ligger bakom och vi tillönskar alla läsare en God Jul och ett Välsignat Nytt År.

Martyrkyrkans Vänner har nu sitt 35:e år bakom sig och med ert stöd fortsätter vi att arbeta vidare för att stöda den lidande kyrkan genom bön och olika former av hjälp.





Joulutervehdys:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=571f74abd6

Christmas greeting:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d212c61772



Låt mig dela några minnen från året som gått.

1. Indien: En pastor MKV samarbetar med blev uppringd gällande en man som blivit biten av en giftig orm medan han arbetade ute på ett fält. Pastorn uppmanade mannens vän att be för honom och smörja honom med olja. Han hade aldrig smort någon med olja förut och den enda olja han kom att tänka på fanns i traktorn, så han tog cirka fem liter motorolja och hällde över den ormbitne och bad. En timme senare när pastorn kom till platsen var mannen helt botad och i fullt arbete igen.

2. Nordkorea: Vi har i dagarna bekostat ett projekt som innebär att man sätter ris och Bibeltraktat i flaskor som sedan läggs ut i en flod som rinner in i Nordkorea. Där tar människor emot flaskorna och kan koka riset och läsa evangeliet.

3. Syrien: Under året har vi genom vår samarbetspartner hjälpt kvinnor i Damaskusområdet. Många av dem har förlorat sina män i det pågående inbördeskriget. Fronten har ibland gått endast någon kilometer från den kyrka där hjälpen har delats ut.

4. Egypten: Där har hundratals barn fått lära sig att läsa och skriva tack vare gåvor från MKV. Detta är en förutsättning för att de ska få arbete när de växer upp.

5. Colombia: Fredsavtalet i Colombia leder till en situation med nya möjligheter att dela evangeliet. MKV har bekostat tryckningen av spanska biblar som har delats ut bland FARC:s medlemmar.

Detta är endast några av många exempel på vad vi vill fortsätta att göra. För att arbetet ska bli till välsignelse behövs mycken bön och här vill Veckorapporten fortsätta att inspirera Dig att vara med i bönearbetet. Må Gud välsigna Dig och de dina denna julhelg. Veckorapporten återkommer i mitten av januari."

Johan Candelin
Ordförande


NEPAL

"Vi tackar Gud för att de åtta kristna, som anklagats för försök att konvertera barn till kristendom, frikändes den 6 december. Prakash Pradhan, Bimal Shahi, Banita Dangol, Balkrishna Rai, Philip Tamang, Kiran Dahal, Bhimsen Tiwari och Shakti Pakhrin arresterades i juni i år (se Veckorapporterna 26 och 22). Innan de frisläpptes mot borgen åtalade lokala poliser dem för konverteringsförsök för att de till barn delat ut en tecknad seriebok som berättade historien om Jesus. Arresteringen skedde efter två traumaterapisessioner ordnade vid två skolor i staden Charikot. Genom arrangemanget ville man möta psykologiska behov hos barn som berördes av jordskalvet i Nepal i april 2015. Vid slutet av sessionerna delade arrangörerna sedan ut ett litet gåvopaket till barnen där en 23-sidig kristen tecknad bok fanns med.

Åtalen tros vara de första i Nepals historia där den nyligen kungjorda konstitutionen citerades, där det sägs att ingen person vid utövandet av de rättigheter som denna paragraf garanterar får konvertera en annan person från en religion till en annan, och inte heller genom sitt handlande eller beteende äventyra en annans religion, för i sådana fall straffas personen enligt lag.

Sista domstolsbehandlingen i fallet uppsköts fyra gånger innan den hölls den 6 december och domstolen kom då med en muntlig dom där alla åtal förkastades och borgenssummorna ska återbetalas till de åtta kristna. Den skriftliga domen väntas inom en månad. Må Gud hjälpa de åtta att fortsätta att vara frimodiga vittnen för Kristus och må den nepalesiska staten fortsätta att upprätthålla religionsfriheten."

(Källa: www.csw.org.uk)

Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL (stjärna från Jerusalem)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar