Powered By Blogger

onsdag 20 januari 2016

MKV - Pakistan, Iran och Vietnam - Bless the LORD o, my soul

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 2/2016 (Ordf. Johan Candelin) Saeed is free! Phil. 4:6-7 (news)
"If one member suffers, all suffer together; if one member is honored, all rejoice together." 1 Cor. 12:26. "Remember those who are in prison, as though in prison with them, and those who are mistreated, since you also are in the body." Hebr. 13:3



Tack- och böneämnen: PAKISTAN (kyrka brändes i byn Batth, bön för de kristna),

IRAN
 (Tacksägelse för pastor Saeed Abedinis frigivning mfl)

och VIETNAM (mänskorättsjuristen Nguyen Van Dai arresterad)





Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=a66d933fb9


Praise: "Bless the Lord o, my soul":
https://www.youtube.com/watch?v=DXDGE_lRI0E

"Tulkoon valtakuntasi"
https://www.youtube.com/watch?v=J75gr-cNGqo

"How great is our God"
https://www.youtube.com/watch?v=s8B0fOCN00U


"Bless the Lord, o my soul" (Estonian Philharmonic chamber choir)
https://www.youtube.com/watch?v=EhCZzb7OSGc&list=PLPt7zqMDQ-wmqHIT5PDUrh1HsyccdYCa-&feature=share&index=2


Fil. 4:7 "Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus."


Pakistansk kyrka förstörd i mordbrand

PAKISTAN

"En kyrka tillhörande församlingen New Apostolic church i byn Batth, 80 km från Lahore, brändes efter nyårsfestligheter den 6 januari 2016. Pastor Yaqoob Saraoya berättade att han stängde kyrkan omkring midnatt och fick cirka en timme senare veta att kyrkan brann. Han var tillbaka vid kyrkan inom några minuter och kunde med hjälp av områdets kristna släcka branden på en timme, utan hjälp från den lokala brandkåren. Eftersom Saraoya trodde att det handlade om en mordbrandsattack mot kristna, ringde han den lokala polisstationen. Den lokala polischefen Afzal Sindu kom på några minuter till platsen tillsammans med andra polismän och gjorde en snabb undersökning. Enligt organisationen British Pakistani Christian Association (Brittiska pakistanska kristna förbundet, BPCA), uppgav polisen att branden skulle ha orsakats av en kortslutning och inte varit mordbrand, och vägrade att registrera någon brottsmisstanke. Enligt Saraoya kommer branden att kosta upp till 100 000 rupier, omkring 870 euro eller 8 130 kronor. Ingen skadades eller dödades i attacken.

Enligt BPCA berättade Didlar Bhatti som bor invid kyrkan så här: ”Jag visade poliserna misstänkta spår på väggen som (visade) att någon hade klättrat där för att komma in i byggnaden, men poliserna struntade i mina bevis och skrev inte ens ner det i sina rapporter. De lokala poliserna samarbetar inte med byborna.”

Karamat Masih, en annan bybo sade: ”Alla traktens kristna är nu rädda. Branden visar att kristna inte är önskade här i det här området.”

Shamim Masih från BPCA berättar att lokala kristna har målat om utsidan av kyrkväggarna och tillsammans börjat återställa sin gudstjänstlokal. Han tillade: ”De flesta kristna utför tvångsarbete och förtjänar sitt uppehälle genom nutidens slaveri, där de arbetar vid tegelugnar eller i mattfabriker. Den här attacken har fyllt de lokala kristna med stor rädsla.”

Senare rapporter tyder på att polisen har arresterat en muslimsk man för mordbranden. Släktingar till den arresterade säger att han är mentalt sjuk, medan polisen inte funnit något som tyder på det.
Situationen i området är mycket spänd.

Även en annan liknande incident har hänt den 6 januari när religiöst material som tillhör församlingen Vicory Church i Kasur brändes."

(Källor: assistnews.net, MKV)


- "Vi ber för de troende i byn Batth, att Gud ger dem kraft att hålla fast vid sin tro och möjligheter att fortsätta att bo i sin hemby i fred och frid. Vi ber att Guds frid, som övergår allt förstånd, bevarar era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus  (Fil 4:7)."



IRAN

"Tillsammans med kristna över hela världen gläds vi och tackar Herren för att Saeed Abedini har frigivits från fängelset den 16 januari som en del i en fångutväxling mellan USA och Iran där också tre andra iransk-amerikanska medborgare frigavs: Jason Rezaian, Amir Hekmati och Nosratollah Khosravi. Saeed, en iransk troende med muslimsk bakgrund som också har amerikanskt medborgarskap, har suttit fängslad sedan september 2012 och avtjänat ett åttaårigt straff för ”underminering av den nationella säkerheten” för hans engagemang i husförsamlingar. Under sin fängelsetid har han haft allvarliga hälsoproblem och fått utstå både fysiska och verbala övergrepp och blivit dödshotad på grund av sin tro på Kristus.

Vi ber att Saeed och hans familj snart ska återförenas och få uppleva Guds kraft i anpassningsprocessen till normalt liv. Vi ber att Saeeds hälsa snabbt ska återställas efter problemen i fängelset och att han ska få Guds kraft för varje dag. Vi fortsätter också att be för andra kristna som fortfarande sitter i iranska fängelser, att de ska uppmuntras och snart bli frigivna."

(Källa: www.meconcern.org)

Saeed Abedini (news):
http://www1.cbn.com/cbnnews/us/2016/January/Congressman-tells-CBN-News-Freed-Americans-Have-Been-in-a-Very-Demonic

More updates on Saeed:
http://www.ktvb.com/story/news/local/2016/01/20/abedini-return-us-thursday/79071512/



VIETNAM

"Vi ber också för vår mångåriga samarbetspartner i Vietnam, den kristna människorättsjuristen Nguyen Van Dai som arresterades utanför sitt hem den 16 december när han skulle gå till ett möte med diplomater från Europeiska unionen som hade slutfört en årlig människorättsdialog med den vietnamesiska regeringen. Dais kvinnliga kollega  Le Thu Ha arresterades samma dag på sitt kontor i huvudstaden. Båda två anklagades för propaganda mot staten, vilket kan medföra en fängelsedom på mellan tre och 20 år. Vi ber speciellt för att de ska få träffa sina advokater och familjemedlemmar, något som hittills vägrats dem."

(Källor: MKV, rfa.org, freenguyenvandai.tumblr.com)


Martyrkyrkans vänner




Foto: KL (Karleby landsförsamlings kyrka)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar