Powered By Blogger

torsdag 14 januari 2016

MKV - Krim och Niger

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 1/2016 (Ordf. Johan Candelin)

"Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit en dörr stå öppen för dig, en dörr som ingen kan stänga, ty din kraft är ringa och du har hållit fast vid mitt ord och inte förnekat mitt namn." (Upp. 3:8)


Hebr. 13:3, Upp. 3:7-8

Tack- och böneämnen: KRIM (bön för kristna på Krim, för evangelisation) och NIGER (tacksägelse för beskydd, bön för arbetare som stöder offren för terror och förföljda kristna)





Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=da0db83e61

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d9e9f03f68


‘The words of the holy one, the true one, who has the key of David, who opens and no one will shut, who shuts and no one opens. “‘I know your works. Behold, I have set before you an open door, which no one is able to shut. I know that you have but little power, and yet you have kept my word and have not denied my name." Rev. 3:7-8 (ESV)

"Så säger den Helige och Sanne, han som har Davids nyckel, han som öppnar så att ingen kan stänga, och stänger så att ingen kan öppna: Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit en dörr stå öppen för dig, en dörr som ingen kan stänga, ty din kraft är ringa och du har hållit fast vid mitt ord och inte förnekat mitt namn." (Upp. 3:7-8)

 "Remember those who are in prison, as though in prison with them, and those who are mistreated, since you also are in the body." Hebr. 13:3 (ESV)

"Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp." (Hebr. 13:3)


KRIM

"Tre av åtta baptister från Saki i den västra delen av Krim som vägrade betala böter för att ha ordnat en allmän religiös samling, dömdes till 20 timmars samhällstjänst var i oktober 2015. Fem av bötesbeloppen utdömdes av domaren Irina Sjevtjenko utan någon formell domstolsbehandling. En bötessumma motsvarande sex veckors medellön har beordrats att automatiskt dras av från en annan baptists lön. Föremål från fyra andras hem har listats för att eventuellt beslagtas. Baptister inom takorganisationen Council of Churches vägrar betala böter för att de utövar sin religions- eller trosfrihet.

”De betalade inte böter eftersom det skulle ha inneburit att de godkände att de hade gjort något fel”, berättade en församlingsmedlem för nyhetsbyrån Forum 18. Högsta domstolen på Krim har upphävde de böter som i september 2015 utdömdes för två medlemmar från Jehovas Vittnen* som delade ut religiös litteratur.

Under tiden har endast omkring 400 religiösa organisationer omregistrerat sig hos det ryska justitiedepartementet när tiden för detta gick ut den 1 januari 2016. Över 1 100 religiösa församlingar som hade rättslig status under ukrainsk lag, har inte längre det under rysk lag."

(Källa: www.forum18.org)

- "Vi ber för de kristna troende på Krim att Herren ger dem kraft att hålla fast vid sin tro och fortsätta leva ut sin tro i vardagen. Må dessa troende röra vid mångas hjärtan som ännu inte tror och dra dem till Kristus."

* Jehovas vittnen som omnämns i texten är en villolära.




NIGER

"Förra veckan var det ett år sedan 17 personer dog i skjutningar i Paris när islamister attackerade den satiriska tidningen Charlie Hebdo för publiceringen av en bild. Men också i Niger betalar kristna priset för attacken. I januari i fjol dödades minst tre troende och över 80 kyrkor förstördes och många kristna skolor och affärsrörelser vandaliserades när lokala islamister kanaliserade sin vrede över tidningen mot landets kristna befolkning. Många kyrkor är fortfarande stängda på grund av skadorna och församlingar måste fira sina gudstjänster i tält.

Under julhelgen placerades Nigers polis ut för att skydda kyrkor och gudstjänster – förföljda kristna runt om i världen riskerar ofta ökade attacker runt julen. Lyckligtvis rapporterades inga attacker i Niger.

”Incidenterna i januari (2015) har stärkt övertygelsen över kyrkans uppgift”, säger pastor Kimso Boureima, en församlingsledare från Niger. ”Idag är våra församlingar mer välbesökta än någonsin tidigare och människorna börjar förstå att vi har ett budskap om hopp, ett budskap om kärlek och liv.”

(Källa: www.opendoorsuk.org)


- "Vi tackar Gud för att kyrkorna beskyddades under julhelgen och att antalet kyrkobesökare ökar i Niger trots ökad förföljelse, och vi ber för alla internationella arbetare och partner som verkar för att stöda offren för attackerna och andra förföljda kristna i Niger."



Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL (Pedersöre kyrka)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar