Powered By Blogger

fredag 12 december 2014

MKV - Visa människor böjer fortfarande knä för Jesus - Wise men still bow down before Jesus

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 40/2014. Årets sista rapport innehåller inga specifika böneämnen, men be gärna ändå för kristna i muslimska länder. Detta är särskilt viktigt under kristna högtider, skriver Johan Candelin.

"Visa män och kvinnor böjer fortfarande knä för Jesus. Varje vis man och kvinna förstår att Jesus är olik alla andra som någonsin har vandrat på denna jord. --- Att böja knä för Jesus i dag innebär att vi böjer oss för hans ord. Om någon älskar mig så håller han mina ord säger Jesus."







Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9456c0d206



Viikkoraportti:

http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=0a7e7403b5


Visa människor böjer fortfarande knä för Jesus

"I Matteus evangeliums andra kapitel berättas om vad de vise männen gör när de möter Jesusbarnet i stallet. De böjer knä! De förstår att här står de inför någon vars unika födelse innebär mötet med en osynlig, ofattbar och underbar verklighet.

Samma sak händer denna jul. Visa män och kvinnor böjer fortfarande knä för Jesus. Varje vis man och kvinna förstår att Jesus är olik alla andra som någonsin har vandrat på denna jord. Han var själv med och valde var han skulle födas och när han skulle födas och vem som skulle vara hans mor. Det har ingen annan av kvinna född gjort. Utanför stallet födde man upp lamm, som skulle offras i Jerusalems tempel. Inne i stallet föddes Guds lamm, som skulle offras för världens synder.

Att böja knä för Jesus i dag innebär att vi böjer oss för hans ord. Om någon älskar mig så håller han mina ord säger Jesus. Att böja knä innebär att vi ger honom vår synd i utbyte mot hans rättfärdighet. Att böja knä för Jesus innebär att vi vill leva våra liv för honom.

Vi böjer knä på nytt även under denna jultid med tacksamhet mot Gud och med insikten att en dag ska ”alla knän böjas” för honom, som föddes till denna jord i Betlehems stall.

På knä inför Jesus bekräftar vi vår litenhet och hans storhet. På knä inför Jesus önskar vi varandra GOD JUL. På knä inför Jesus är himmelen öppen också för dig och mig. Däri ligger den goda julens stora hemlighet."


Johan Candelin
Ordförande
Martyrkyrkans vänner r.f.

**********



Pappersrundbrevet (ett julbrev) berättar om en amerikansk soldats upplevelse i ett sönderbombat Berlin dagarna efter krigsslutet. Soldaten såg några hungriga pojkar som stod med näsorna tryckta upp mot ett bagerifönster och såg på bröden som fanns i källarutrymmet där bageriet fanns. De hade ingen mat och inget hem. Plötsligt insåg soldaten att en av pojkarna var i ungefär samma ålder som hans egen son hemma i Amerika. Soldaten gick in och köpte en stor påse full med varma bröd och gav påsen åt pojkarna. De sprang iväg och började omedelbart äta. "När de ätit kom en av pojkarna försiktigt tillbaka och frågade mannen: "Är ni Gud?". Pojkarna kopplade på något sätt ihop det överraskande goda med Gud."

Ordförande Johan Candelin skriver att det är hans förhoppning att julgåvan i år skulle få samma effekt. "Tack för att du vill vara med och ge julglädje åt alla dessa barn, flyktingar och åldringar som årets julinsamling går till. Vi är inte Gud, men vi är påverkade av Guds kärlek när vi nu firar födelsen av den enda som någonsin gått här på jorden och kunnat svara jakande på frågan: är du Gud? Det var han som själv sade: "Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig."

Julbrevets undertecknare Johan Candelin önskar en välsignad Julhelg och ett Gott Nytt År.


Foton: KL



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar