Powered By Blogger

tisdag 2 december 2014

Advent - prayer of repentance and thanksgiving

Kyrie eleison! Kyrie eleison! Kyrie eleison! Herre, förbarma dig! Herre, förbarma dig! Herre, förbarma dig!

"Advent är en tid för ånger och sorg över synd och våra många brister, inför Jesu ankomst. Texterna i kyrkan handlar ju om Kristi återkomst. Det står skrivet att när vi ser detta hända, ska vi lyfta upp våra ögon Luk. 21:28 ”Men när allt detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. -- Evangeliet är som en förbipasserande regnskur. --- om vi bara låter det passera utan tacksamhet och inte hedrar det, kommer vi att erfara ett så hemskt mörker och en stor plåga. --- använd (värdesätt) Guds Ord och nåd när de finns."

A shower of grace - Gottes Wort und Gnade ist ein fahrender Platzregen (LCMS Harrison 2011) Read full text - hela texten:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2011/12/shower-of-grace-gottes-wort-und-gnade.html



Messias - Han som kom ner:
https://www.youtube.com/watch?v=u7R0HJIJ7sA



What is advent? (CPH)
http://vimeo.com/112184868




Jes. 1:9 (1917) "Om HERREN Sebaot icke hade lämnat en liten återstod kvar åt oss, då vore vi såsom Sodom, vi vore Gomorra lika."

- Kanske det där med huvuddukar (den kristna versionen, förstås) inte skulle vara så dumt ändå? fast frivilligt förstås. Och så det där med skorna av och helig mark...känns så.

Och vad gjorde detta land under kriget och strax efter: man gick ner på knä i kyrkbänkar och hemma, i bön. Kristna ber med "fönstret öppet mot Jerusalem" som är "den store Konungens stad".





Foton: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar