Powered By Blogger

tisdag 24 juni 2014

MKV - IRAK, IRAN, PAKISTAN, INDONESIEN, UKRAINA/RYSSLAND, SYRIEN, AFGHANISTAN/INDIEN och ERITREA

"HERREN är god, hans nåd varar i evighet, hans trofasthet från släkte till släkte." Ps. 100:5


1 Tim. 1:1:2:1-6. Ps. 100. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 22/2014, lång rapport; sista före sommarpaus (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: IRAK, IRAN, PAKISTAN, INDONESIEN, UKRAINA/RYSSLAND, SYRIEN, AFGHANISTAN/INDIEN och ERITREA





Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=fc997accb9
1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Lovsång - praise: Psalm 100

”Vi tog inte ens på oss skorna, vi flydde i bara sandalerna”


IRAK

Den radikala sunnitiska islamiststyrkan ISIS fortsätter att inta städer i Irak. Många har flytt av rädsla för sammandrabbningar mellan ISIS och den irakiska armén och det fruktade våldet som ISIS redan har uppvisat på platser organisationen kontrollerar som exempelvis den syriska staden Raqqa. En familj med fyra små barn, tre till nio år gamla, från det farligaste området i Mosul berättar hur de, efter att ISIS nådde Mosul den 6 juni planerade att lämna staden tidigt på tisdag morgon. Men på måndag kväll, medan de åt middag, träffades två hem i närheten av raketer och började brinna. ”Vi lämnade maten och sprang”, berättar hustrun. ”Vi stannade inte ens för att ta på oss skorna, utan vi flydde i våra sandaler! Vi bara tog med oss våra ID-bevis och viktiga papper. Barnen var mycket rädda.” En annan konstaterade: ”Nu finns det noll kristna i Mosul.” Åtminstone en kyrka i staden brändes ned.
Vi ber för de irakiska kristna, speciellt dem som nu är flyktingar i sitt eget land eller i något grannland. Må de få uppleva Jesu närhet, den Helige Andes ledning och Faderns beskydd när de fortsätter livet en dag i taget.

(Källa: www.worldwatchmonitor.org, www.meconcern.org, www.opendoors.uk.org)

IRAN

Behnam Irani dömdes år 2011 till sex års fängelse för brott mot landets säkerhet. Han har behandlats mycket illa under sin fängelsetid och hans hälsa har försämrats så att han behövde en operation i februari för att stoppa en inre blödning. Den 7 juni kallades Behnam till domaren för en revolutionsdomstol i Karaj. Kallelsen var inkorrekt och Behnam skrev ett brev där han protesterade mot kallelsen. Som svar på det kom underrättelseagenter till fängelset, misshandlade honom och tog honom till fängelseguvernören. Sedan tvingade de honom att komma med till revolutionsdomstolen och han har nu flyttats till okänd ort. Vi ber att Behnam och hans familj får uppleva att Herren är med dem och ger dem kraft, och att det blir klart var han finns och hur han mår.

(Källa: www.meconcern.org)

PAKISTAN

Vi fick nyss ett brev från en pastor i Pakistan, vilket ger oss en påminnelse att be för våra bröder och systrar där:
Frid och kärlek i Jesu namn!
--- Be för vårt hus, som ockuperades av muslimer 2006 genom att de hade en falsk domstolsorder och med hjälp av polisen förstörde de vårt hem. Vi kämpade för vårt hus i en civil domstol, men då mutade de domaren. År 2012 gav den mutade domaren vårt hem till dem. Nu har vi fört fallet vidare till högsta domstolen och har fått allvarliga hotelser av dem att vi inte ska driva ärendet vidare. Be om kraft och vishet för oss att hantera varje fråga visligt. Halva huset och tomten var avskilda för församlingsarbete och ifall vi får tillbaka det, kommer det att användas för att ära Gud. Vi tror på bönens kraft.
Gud välsigne er allt mer.
I Kristus
Pastor NN (namnet dolt av säkerhetsskäl)

(Källa: MKV)

INDONESIEN

Två kyrkor attackerades med ett par dagars mellanrum i Indonesien som har världens största muslimska befolkning och detta har väckt oro med tanke på presidentvalet i juli. Båda skedde i provinsen Yogyakarta I centrala Java, landets mest folkrika ö. Vid den första incidenten den 29 maj attackerade över ett dussin beväpnade personer i vita kåpor medlemmar i församlingen Santo Francis Agung Banteng Church när de höll ett bönemöte hemma hos en församlingsmedlem.
Endast tre dagar senare kom följande attack, denna gång mot pingstförsamlingens söndagsgudstjänst. En mobb med oidentifierade människor tog sig igenom kyrkdörrarna. Polisen kom och hindrade våldet att förvärras. När församlingen lämnade kyrkan, började mobben lugna sig, men flera timmar senare återvände angriparna i ett ännu större antal och attackerade kyrkan med stenar. Kyrkan och huvudpastorns hus skadades i attacken, som ändå inte orsakade personskador.
Vi ber för de indonesiska troende, och speciellt för dessa två församlingar, när de fredligt och lagligt kämpar för sin rätt att samlas till gudstjänst och äga och bygga kyrkor.

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

UKRAINA / RYSSLAND

Det börjar komma ut rapporter om pro-ryska gruppers våld och förnedring av icke-ryskortodoxa kristna på Krim och i östra Ukraina. Ukrainsk lag ger samma status till alla religioner, medan rysk lag ger speciella privilegier till den rysk-ortodoxa kyrkan. Den 1 juni attackerade en grupp beväpnade män i traditionella kosackkläder den ukrainsk-ortodoxa kyrkan Holy Virgin Ukrainian Orthodox Church Kiev Patriarchate i byn Perevalnoe på Krim. Det tog tre timmar innan polisen kom till platsen och då uppgavs de ha tagit angriparnas parti.
Redan i mars rapporterade den katolska nyhetsbyrån CNA om de första påståendena om ”förföljelse” som medlemmar av den ukrainska grekisk-katolska kyrkan kom med en kort tid efter den omdebatterade omröstningen och Rysslands president Vladimir Putins beslut att annektera Krim. Incidenterna man rapporterade om inkluderade kidnappningen av tre präster på Krim, präster som fick hotfulla telefonsamtal, ett meddelande som lämnades i en av prästernas hem med texten att detta skulle få vara ”en läxa till alla Vatikanens agenter”, en församling i Kolomyja som vandaliserades samt en annan kyrka i Dora som brändes ned till grunden.
Sedan den ryska ockupationen av Krim har också grannregionernas religionsfrihet påverkats, och trakasserier har inte enbart drabbat kristna. Det finns flera rapporter från ukrainska judar som talar om ökad anti-semitism och oro har också uttryckts av krimtatarerna, en sunnimuslimsk minoritet.

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

SYRIEN

Vi fortsätter att be för våra syriska bröder och systrar. I över tre år har många av dem bott i en krigszon. Här följer några böneämnen från två kristna arbetare i Aleppo:
Be för våra arbetsteam. Vi fick nyss meddelande om att situationen i stadsdelen Midan i Aleppo (där många av de armeniska kristna bor) är mycket farlig just nu. Över 150 gasmissiler och granater har skjutits dit. Många människor har dödats. Alla missilerna skjuts på måfå, det finns inga militära mål där.
Tacksamma för Guds beskydd befinner vi oss åter i en mycket svår situation. Igår landade en raket 25 meter ifrån oss – ytterligare ett mirakel från Herren.
I fem dagar har vi inte haft något vatten och vi gör vårt bästa för att hitta sätt att hjälpa också hela familjer. Det verkar vara vattenfrågan som är den viktigaste. Tyvärr blir situationen bara värre och vi söker Guds vilja. Trots allt försöker vi vara Herrens ljud i vårt område och samhälle. Tack för er omsorg och speciellt för era böner. Tacka alla som ber för oss…

(Källa: www.opendoors.uk.org)

AFGHANISTAN / INDIEN

En indisk katolsk präst har kidnappats i Afghanistan och det finns ingen information om var han befinner sig eller hur han mår. Pastor Alexis Prem Kumar (47) togs tillfånga av en grupp oidentifierade män när han skulle lämna byn Sohadat efter att ha besökt en skola som jesuiternas flyktinghjälp hade startat upp för återvändande barn, speciellt från Iran. Kidnapparna omringade skolområdet, sköt skott i luften, fick tag i Kumar och körde iväg med honom. Ingen grupp har ännu tagit på sig skulden. Senare har en misstänkt arresterats. Vi ber för Kumar, att han snart ska befrias och att ingen lösensumma ska behöva betalas. Vi ber också för alla barnen i de skolor som jesuiternas flyktinghjälp upprätthåller.

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

ERITREA

Vi ber för våra bröder och systrar i Eritrea där landets 6 miljoner invånare lever under en regim som har fått namnet om sig att vara den mest repressiva i Afrika, speciellt för de över 1 000 kristna som idag rapporteras fängslade i landet. Dessa kristna hör till inofficiell eller ”oregistrerade” församlingar som ständigt attackeras av regimen.
”Våra församlingsledare som sattes i fängelse åren 2003/2004 har suttit fängslade i över 10 år!” berättar ledaren för organisationen Release Eritrea, Berhane Asmelash. ”Många har fortsättningsvis problem med hälsan, fastän vi prisar Gud när vi hör att de står fasta i tron och är vid gott mod.”
En underjordisk församlingsledare som har sett många från sin församling försvinna in i fängelser eller exil berättade hur Eritreas fiendskap mot kristendomen börjar ha effekt över generationerna.
”Vi litar på att Gud bevarar dem, men tiderna är svåra för deras familjer, deras åldrade föräldrar dör och småbarnen växer upp faderlösa”, berättar församlingsledaren.
Tiotusentals unga eritreaner har flytt ut ur landet, över gränsen till Etiopien eller Sudan, mot en svår och osäker framtid. Andra har försökt nå Europa, vissa av dem har drunknat i Medelhavet ombord på människosmugglarfartyg.

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)




Martyrkyrkans vänner r.f.





Foto: Kerstin Lindén (Larsmo kyrka)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar