Powered By Blogger

måndag 30 juni 2014

Intolerans - normal praxis?

"Den nya normen, att det inte finns några normer eller något som är normalt får inte ifrågasättas. Toleransens förespråkare excellerar i intolerans. Det är 2010-talets stora paradox." Elisabeth Sandlund (ÖT 27.6.2014)


ÖT (Österbottens tidning) klipp från "Dagen": "I dag gäller det frågor om sexuell läggning. I morgon kan det ha spritt sig till helt andra områden där inga avvikelser tillåts och där den vars åsikter avviker från något som snabbt blivit en etablerad sanning inte bemöts med saklig och vid behov hårdhänt kritik utan med stigmatisering och marginalisering.

Den nya normen, att det inte finns några normer eller något som är normalt, får inte ifrågasättas. Toleransens förespråkare excellerar i intolerans. Det är 2010-talets stora paradox." (Elisabeth Sandlund)


- Brukar man inte tala om "normal praxis" tex. när det gäller rättsfrågor? Men hur är det i dag, får man hävda att det finns någonting som är normalt? Att det finns gränser och normer?




Så här klokt skriver en österbottnisk företagare och familjefar:

"Avioliitto ei ole oikeus. Se on elinikäinen omistautuminen toiselle ihmiselle ja siihen kuuluu myös velvoitteita.

Lapsen saaminen ei ole oikeus. Se on lahja, mutta ei ehdoton. Siihen kuuluu jokaiselle vanhemmalle vastuu rakastaa ja kasvattaa oman lapsensa parhaalla mahdollisella tavalla.

Adoptio ei ole oikeus. Ei ainakaan vanhemmille. Se on velvoite järjestää uusi äiti ja isä lapselle joka tarvitsee sellaiset. Adoptio ei saisi koskaan tapahtua muista, itsekkäistä syistä.
" (Martin Kantola)



- För undvikande av missförstånd vill jag klargöra att jag tar avstånd från all förföljelse (och tex. kränkning av yttrandefriheten/rätten att demonstrera) av medmänniskor med avvikande sexuell läggning tex. sådan som förekommer i en del afrikanska länder och i Ryssland. Jag har också tidigare lyft fram Chief Rabbi Lord Jonathan Sacks' tal där han listar grupper som förföljdes och utrotades under Förintelsen. Och det är viktigt att komma ihåg. Jag tror att Bibelns ord är sant och denna bok talar till oss. Först och främst som en spegel för den som läser den. Därför gäller den också mig. Och jag önskar att alla människor skulle nås av evangeliet, det glada budskapet.



Aktuellt (Yle): Lakivaliokunta hylkäsi sukupuolineutraalin avioliittolain

http://yle.fi/uutiset/lakivaliokunta_hylkasi_tasa-arvoisen_avioliittolain/7318743


Eduskunnan lakivaliokunta teki oikean päätöksen:

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/572/eduskunnan_lakivaliokunta_teki_oikean_paatoksen



Chief Rabbi Message for Holocaust Memorial Day 2012  
http://vimeo.com/69096196


"Store och mektige er Dine gjerninger":
http://www.youtube.com/watch?v=_p63ol1I66E








(KL Min partitillhörighet: SFP/Kristet Samhällsansvar)
By the way: Martin Kantola is famous. Österbottniska företagaren Martin Kantola och hans världsberömda innovativa mikrofoner:
Lyssna (sound!):
http://martinkantola.bandcamp.com/album/less-is-more

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar