Powered By Blogger

onsdag 11 juni 2014

MKV - Laos och Nordkorea - "Stå upp, HERRE! Lyft din hand, o Gud, glöm inte de svaga."

Ps. 104:2, 31a "Lova HERREN, min själ! HERRE, min Gud, i majestät och härlighet är du klädd. Insvept i ljus som i en mantel, spänner du ut himlen som ett tält. --- Må HERRENS härlighet vara i evighet!"

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 10:12. Ps. 104 Martyrkyrkans vänner r.f rapport 21/2014 (Ordf. Johan Candelin)


Tack- och förbönsämnen: LAOS (bön för fängslade, torterade och starkt förföljda kristna, för evangeliet och tillgång på Biblar), och NORDKOREA (för de kristna och evangelister, missionär dömd till livstidsstraffarbete)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=5aba363b8d

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Ps. 10:12 "Stå upp, HERRE! Lyft din hand, o Gud, glöm inte de svaga."
"Arise, O Lord; O God, lift up your hand; forget not the afflicted."

Ps. 104



Lovsång: praise: "How great is our God"
https://www.youtube.com/watch?v=yu-2g2K7CEI



Laos - Ett högt pris för tron på Jesus

LAOS

"I Laos är endast 3,4 procent av befolkningen kristna. Trots detta har den kommunistiska regimen i Laos länge haft på sin agenda att ”eliminera kristendomen”, som den anser är en främmande och utländsk religion, kopplad till dess fiender. I årtionden har den allvarliga, målinriktade och systematiska förföljelsen av hmong-folket fortsatt och till och med innefattat kemiska vapen. Medan situationen har förbättrats, anses kristendomen fortfarande vara ett problem och ett hot både av regeringen och av lokalbefolkningen. Kristna fängslas fortfarande för sin tro – ofta fjättrade i bojor av något slag – och tortyr används allmänt. De vanligaste formerna av förföljelse inkluderar press på hög nivå för att få kristna att avsäga sig sin tro, med sanktioner såsom tvångsförflyttning, förvägras service och social uteslutning. Trots allt detta och tack vare otroliga vittnesbörd från lokala troende, fortsätter kyrkan att växa.

Många laotiska bybor följer traditionella religioner som innebär att ständigt blidka förfädernas andar för att förhindra katastrofer som exempelvis stormar och uteblivna skördar. Följaktligen ses kristna som vägrar utöva den traditionella religionen som ett hot mot byns välstånd. Byhövdingarna värvas för att köra bort kristna från sin by. Nöjda med att se hur kristna förföljs, gör inte de statliga myndigheterna något för att försvara de kristnas rättigheter utan utnyttjar snarare varje tillfälle att arrestera dem.

Förföljelsen är intensivast på det bördiga höglandet i provinsen Savannakhet. Den 11 maj häktades 23 kristna i byn Paksong i Savannakhet efter att ha arresterats för att ha samlats på det som myndigheterna betecknade som en ”obehörig” plats. Tolv släpptes efter att de skrivit under dokument som förklarade att de inte kommer att mötas där igen, men elva är fortfarande i fängelse. Det verkar som om den tidigare byhövdingen hade gett de kristna lov att samlas, medan den nya inte hade gjort det.

Den 20 maj fastslog byhövdingen i byn Saisomboon, också den i provinsen Savannakhet, att genom att bli kristna hade tre kvinnliga studenter förverkat sin rätt till undervisning. Noi (15), Net (15) och Nut (14) har fått höra att de inte har rätt att delta i sina prov. Den lokala kristna ledaren, fru Kaithong, har senare överklagat beslutet till distriktets undervisningschef som förhandlar med skolans ledning.

Söndagen den 25 maj gjorde polisen en räd mot pastor Phupets hem i byn Donpalai där omkring 80 troende hade samlats för att fira gudstjänst. Efter att ha skymfat och skrämt upp de troende, konfiskerade polisen 53 Biblar. Denna räd skedde utan tillåtelse av byhövdingen.

Den 29 maj grep polisen, på order av byhövdingen i byn Loynam i Savannakhet, en kristen man, Sort (40) från hans hem. Han bands vid en påle och smädades och läxades upp offentligt för att han vägrade avsäga sig sin tro. För ungefär ett år sedan blev Sort tillsammans med sin hustru och två barn den första familjen att bli kristna i hela området. Polisen hade försökt tvinga Sort att avsäga sig sin tro sedan den 15 maj, när de hotade att beslagta all hans egendom. Då hade Sort sagt till dem: ”Jag har levt enligt den kristna tron i över ett år och inte brutit mot några lagar!” Till och med efter att de konfiskerade hans besparingar, vägrade han avsäga sig sin tro. Så den 29 maj, efter att offentligt ha förnedrat Sort, arresterades han för att ha vägrat avsäga sig sin tro på Jesus Kristus. Han hålls nu i Nong distriktsfängelse."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)  


- Vi ber att alla kristna som lider i Laos fängelser ska få uppleva den tröstande närvaron av Jesus själv som lovade ”jag är med er alla dagar intill tidens slut”. (Matt 28:20) Vi ber också att Noi, Net, Nut och andra kristna studenter inte ska förvägras utbildning på grund av sin tro på Jesus, må Gud välsigna fru Kaithongs arbete och vittnesbörd. Må Gud också välsigna pastor Phupet och hans husförsamling i byn Donpalai så att han får mera Biblar och kan fortsätta bygga sin församling där. Vi ber även om kraft, kärlek och vishet för Sort och hans familj.


NORDKOREA

"Vi ber för den sydkoreanska baptistmissionären Kim Jung-wook (50), som den 30 maj av en domstol i Pyongyang dömdes till livstidsstraffarbete. Kim hade i februari befunnits skyldig till spionage, anti-statlig omstörtande verksamhet och inrättandet av en underjordisk religiös institution. Enligt rapporterna begärde den nordkoreanska försvarsadvokaten att domstolen skulle reducera den av åklagarna krävda dödsdomen med motiveringen att Kim ”allvarligt har ångrat sina brott och bett om ursäkt för dem”. Det stränga straffet för Kim Jung-wook ger Nordkorea en bra förhandlingsposition i förhållande till Sydkorea. I april 2013 dömdes koreansk-amerikanska missionären Kenneth Bae till 15 års straffarbete på liknande åtal. Vi ber också för de nordkoreanska kristna som, ifall de upptäcks när de utövar sin tro, avrättas och deras släkt sänds till gulagen."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com) 





Martyrkyrkans vänner r.f.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar