Powered By Blogger

måndag 2 juni 2014

Aftonandakt: Sommaren påminner oss om vårt ursprung, om vår Skapare och Herre

1.6.2014 Aftonandakt med prosten Henrik Perret:

"När man ser en solnedgång i skärgården så vet man att den inte har kommit till genom ett kommunalt beslut." (minister Jacob Söderman).


Vi längtar till sommar, sol och ljus. Sommaren påminner oss om vårt ursprung, om vår Skapare, vår Herre,  men många dras med sorg och ångest. Går vi mot en ljusnande framtid eller är den bara mörk? Vi lever i en otrygg värld. Lyssna till vad prosten Henrik Perret förmedlar i aftonandakten.



Yle Arenan

Lyssna till andakten!
http://arenan.yle.fi/radio/2258364
"Den blomstertid nu kommer" - sommaren börjar:"Gud viskar till oss i solnedgången". (C S Lewis) "När man ser en solnedgång i skärgården så vet man att den inte har kommit till genom ett kommunalt beslut." (minister Jacob Söderman). Sommaren påminner oss om vårt ursprung, om vår Skapare, vår Herre. Men sommaren är inte för alla en glad ton om den ljusnande framtid som vi nyss sjungit om. Det kan vara årets tyngsta tid för några; så tung att alla inte orkar leva. Med sorgen och ångesten är det ibland så att man inte själv förstår varför man är ledsen och nere. Psalmisten skriver: "Varför är du tyngd av sorg min själ och full av oro." Ibland vet vi, eftersom vi tyngs av sorg eller sjukdom - orsakerna är uppenbara.

Är framtiden ljusnande eller mörknande? Profeten Jeremia skriver: "Jag vet väl vilka tankar jag har för er säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens, till att ge er en framtid och ett hopp." Gud har lovat en framtid och ett hopp!

Den blomstertid nu kommer:
https://www.youtube.com/watch?v=aCtbvTFR6UE


Texten till "Den blomstertid nu kommer":
http://evl.fi/psalmbok.nsf/nr/535?OpenDocument








Foto: Kerstin Lindén (solnedgång över Larsmosjön) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar