Powered By Blogger

lördag 7 december 2013

MKV - Nigeria och Bangladesh - Immanuel, Gud med oss - God is with us

KYRIE ELEISON! I Jesu namn. 1 Tim. 1:1:2:1-6. Rom. 8:31. Jes. 7:14. Matt. 1:23. Apg. 4:12. Martyrkyrkans vänner rapport 40/2013 (Ordförande Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: NIGERIA (40 personer dödade, bland dem gravida kvinnor och barn, tack och bön för Isaac och hans hjälp-team) och BANGLADESH (kyrkbygge och kristet inflytande stoppas, bön för de kristna och för evangeliets framgång)






Prayer Bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=91c1c60003


Lovsång - praise: "When love was born" (Mark Schultz)
https://www.youtube.com/watch?v=aKSU9Dbxvrw

"Han som kom ner":
http://www.youtube.com/watch?v=u7R0HJIJ7sA 

Immanuel (Michael Card)
http://www.youtube.com/watch?v=mlXM98lRwwI&feature=related

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Rom. 8:31 "Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan då vara emot oss?"
"What then shall we say to these things? If God is for us, who can be against us?"

Jes. 7:14 "Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se, jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel."
"Therefore the Lord himself will give you a sign. Behold, the virgin shall conceive and bear a son, and shall call his name Immanuel."

Matt. 1:23 "Se jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Immanuel, det betyder Gud med oss."
“Behold, the virgin shall conceive and bear a son, and they shall call his name Immanuel” (which means, God with us)"


Apg. 4:12 "Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta." Jesus
"And there is salvation in no one else, for there is no other name under heaven given among men by which we must be saved.”Jesus


40 kristna dödade i samordnade attacker i Nigeria


NIGERIA


"Omkring 40 personer dödades i samordnade attacker natten mellan 25 och 26 november i fyra byar med kristen majoritet i delstaten Plateau i centrala Nigeria. Lokala källor rapporterar att angriparna, som tros komma från den muslimska fulani-stammen, kom cirka klockan 2 på natten och attackerade medlemmar från berom-folket i byarna Katu Kapang, Daron, Tul och Rawuru. Incidenten bekräftades av lokala myndigheter, som dock inte bekräftade angriparnas identitet. Bland de dödade fanns en ettårig pojke skjuten från nära håll, en fyraåring och flera kvinnor och andra barn, berättar byborna.

Ledaren för den statliga avdelningen av organisationen Christian Association of Nigeria (CAN), pastor Soja Bewarang, fördömde i ”kraftiga ordalag” den ”barbariska handlingen” där gravida kvinnor och barn dödades.

Det är omänskligt att döda oskyldiga gravida kvinnor och barn medan de sov. Till och med under kriget dödades inte människor ur dessa grupper”, sade han. ”Detta är ett religionskrig mot kristna. Alla offren är kristna.” Bewarang, som ledde massbegravningen av 15 offer, har uppmanat säkerhetsstyrkorna att trygga säkerheten i avlägsna områden som är de mest utsatta.

Lokala sammandrabbningar sker ofta i denna delstat mellan de huvudsakligen kristna berom-folken (huvudsakligen jordbrukare) och de huvudsakligen muslimska hausa/fulani-stammarna (boskapsskötare). Tvisten om naturresurser har förvärrats med tiden. Trots att myndigheterna har satt in en specialstyrka i området har man inte lyckats återställa trygghet och fred.

Isaac hör till ett fältteam från Open Doors och reser omkring i norra Nigeria för att på olika sätt stöda förföljda kristna. Efter en sådan resa nyligen till Damaturu i delstaten Yobe skrev han följande rapport:
”Jag lämnade Jos en fredag för att besöka tre änkor till pastorer som hade dödats av Boko Haram i delstaten Yobe. Jag hade träffat dessa änkor tidigare, kort efter att deras män dödats och deras hem bränts ned. Jag inledde min resa med blandade känslor. Veckan innan hade medlemmar från Boko Haram dödat hundratals människor i Damaturu, delstatens huvudstad. Änkorna bodde inte långt därifrån och berördes även av det nattliga utegångsförbudet som gällde efter attacken. Plötsligt körde en minibuss ifatt oss. Vi noterade att alla i bilen var klädda i hijab och visste att det innebar problem för oss. Det här var män som var kamouflerade till kvinnor. Det är en välkänd taktik som Boko Haram använder för att komma igenom säkerhetskontroller. Vi körde om minibussen och försökte köra snabbare för att få avstånd mellan oss.”

Vi gasade på och nådde slutligen vår destination. Änkorna väntade på oss och vi tillbringade några dyrbara timmar tillsammans, delade ut hjälp och uppmuntrade dem i deras tro. En av änkorna, Paulina Yahaya, sade till oss: ’Ni har tagit en stor risk för att lägga ett leende på mina läppar, det är något jag kommer att minnas hela livet. Jag är rörd och känner en obeskrivlig glädje! Att någon riskerar livet för att komma och stöda mig och min familj är inget annat än Kristi kärlek. Herren kommer att välsigna er verksamhet i Jesu Kristi namn.’

Kort efter att vi lämnade platsen hörde vi att huset där vi träffats hade attackerats. Ägarna hann med nöd och näppe undan och måste flytta till Jos. De troende i Yobe lever verkligen i en mycket skrämmande situation.”


(Källa: www.worldwatchmonitor.org, www.opendoorsuk.org)


- "Vi ber för dem som drabbats av den senaste attacken mot kristna i Nigeria, att Guds frid och tröstande kärlek ska omsluta dem alla. Vi ber att Gud ger myndigheterna viljan och skickligheten att återställa tryggheten och freden i de områden av Nigeria där konflikter förekommer.

Vi ber också att änkor som Paulina skulle få uppleva Guds helande för både fysiska och känslomässiga sår de fått av attackerna mot dem och vi tackar Gud för Isaac och hans team. Vi ber om beskydd för dem när de åker omkring i norra Nigeria för att hjälpa, trösta och uppmuntra förföljda kristna som drabbats av oroligheterna. Vi ber också att Gud styrker kyrkledarna när de får vara exempel på kärlek och förlåtelse för de församlingar som de leder."




BANGLADESH

"Vi ber för våra bröder och systrar i centrala Bangladesh där en medborgarkommitté har skapats för att stoppa kristna aktiviteter och allt kristet inflytande i de lokala samhällena, tre månader efter att ett kyrkbygge där hade stoppats. Kommittén består av politiska ledare, muslimska äldste och en vald lokal regeringstjänsteman som uppgav att deras mål är att stoppa kristna från att vilseleda muslimer.
Efter att nyheten om byggstoppet för kyrkan publicerats i en lokal dagstidning, började medlemmar från Tabligh Jamaat, en organisation av muslimska missionärer, besöka orten regelbundet för att försöka dra de kristna tillbaka till islam. Cirka åtta av de 25 kristna, som började bygga kyrkan efter att i ett par år ha träffats i hemlighet, har återgått till islam sedan september, efter att ha blivit hårt pressade att avsäga sig sin kristna tro. Vi ber för de kristna som fortfarande pressas för att lämna sin tro, att de ska bli styrkta av Kristus själv och fyllda med Guds kärlek och vishet så att de kan tala om sin tro och nå allt fler människor med evangeliet. Vi ber också att kyrkbygget ska få komma igång igen i detta muslimska område av Bangladesh."


(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar