Powered By Blogger

fredag 20 december 2013

MKV tackar - arbetet fortsätter: Julhjälpen ger mat till Nordkorea, Sudan, Syrien, Burma och Bulgarien

Martyrkyrkans vänner r.f. (Veckorapport 41/2013, Viikkoraportti, Prayer Bulletin) Ordf. Johan Candelin.

Christmas Miracles

"Låt oss tillsammans skapa ett julunder!



Jultiden är på ett speciellt sätt barnens tid. Vi tänker kanske på våra egna barns jular eller kanske vi tänker på tiden då vi själva var barn. Vilken glädje innebar inte jultiden!

Situationen för barn i olika delar av världen i dag är dock helt annorlunda. Därför vill vi tillsammans skapa ett julunder för tusentals barn och bjuder dig att vara med och på så sätt visa att julen är en glädjens högtid.

I Nordkorea hungrar barnen och många går på gatorna för att se om de hittar någonting ätbart. Genom en kontakt inne i landet kan vi nu ge mat åt tusentals barn till jul. Ett bröd med lite kött i kostar ca 50 cent (ca 4 kronor) att baka. Mjölet köps från Kina och bröden distribueras bland annat till olika hem för föräldralösa barn. Samtidigt får barnen ett glas kokosmjölk.

I Sudan ger vi julmat och kläder åt flyktingar som är strandsatta på grund av att de förlorat sitt sudanesiska medborgarskap, men inte har pengar att resa till Sydsudan. I Syrien kommer vi ihåg familjer som har tvingats lämna hus och hem och nu firar julen i ett flyktingläger. Barnen i de burmesiska flyktinglägren väntar också på julen och behöver såväl mat som kläder. Vi glömmer inte heller åldringarna i Bulgariens huvudstad Sofia. Åldringarna får äta sig mätta, fira julfest i en församling och får dessutom en matkasse med sig hem.

Till detta behöver vid Ditt stöd. Tack för allt Du gett och bett under året!

Vi önskar Dig en God Jul och ett Välsignat Nytt År 2014!"

Johan Candelin
Ordförande, Martyrkyrkans vänner r.f.



Jag har citerat pappersposten i sin helhet.

Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=f42fef1197

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9973d61491
"This Prayer Bulletin is the last one before our Christmas break. We still hope that you all will continue to pray for persecuted Christians, since the Christmas season in many places have also been a season of terror and attacks against the churches. Pray also for the Christmas Miracles that our President, Johan Candelin, is telling more about in his greeting to all of you."



Martyrkyrkans vänner r.f.
PB 182
FI-67101 KARLEBY, FINLAND
















Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar