Powered By Blogger

fredag 26 april 2013

MKV - Adonai, Lord most High - Egypten och Uzbekistan - Gud, den Högste

Nationella veterandagen 27.4.2013 - Tack till er! Suomi - Finland.
1 Tim. 1:1:2:1-6. Ps. 8:2. Ps. 104:1 Martyrkyrkans vänner r.f.

Rapport 15, 2013 (ordf. Johan Candelin)

Tack- och böneämnen: EGYPTEN (förbön för folket, särskilt för de kristna - bön om Andens ledning) /Intervju med Johan Candelin och UZBEKISTAN (svårt förföljda kristna, för husförsamlingarna, bön om andefyllda ledare).


Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=cb146fcdc5


"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Ps. 8:2 "HERRE, vår Herre, hur härligt är inte ditt namn över hela jorden, du som har satt ditt majestät på himlen."


"O Lord, our Lord, how majestic is your name in all the earth! You have set your glory above the heavens."

Ps. 104:1 "Lova HERREN, min själ! HERRE, min Gud, du är hög och stor, i majestät och härlighet är du klädd."

"Bless the Lord, O my soul! O Lord my God, you are very great! You are clothed with splendor and majesty,"

Lovprisning - praise: 

http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2013/04/herrens-domedag.html
Adonai:
http://www.youtube.com/watch?v=CJIloFhFCJk
En litet annorlunda rapport som innehåller en intervju med Johan Candelin.

Det pågående kaotiska läget i Egypten.

EGYPTEN - Intervju med Johan Candelin:


"Du har nyligen besökt Egypten, hur skulle du karakterisera det allmänna läget i landet och hur har det egyptiska folket det under nuvarande ledarskap?
- Det är helt klart att landet går mot en stor krasch. Fattigdomen ökar, priserna stiger, säkerhetsläget förvärras dag för dag, den egyptiska valutan sjunker i värde och landet är djupt splittrat i dem som stöder Muslimska brödraskapet och dem som är emot det. Muslimska brödraskapet vet inte hur de ska handskas med situationen. Och försöker i stället hindra människorna att tala om problemen.



Du träffade också lokala kristna och kristna ledare, hur ser deras vardag ut som minoritet i ett muslimskt land som allt mer understryker sin muslimska identitet? Är situationen för de kristna mycket annorlunda nu än den var i årtionden före den Arabiska våren?- Situationen är mycket komplex och komplicerad. Västerländsk media beskriver konflikten som en konflikt mellan muslimer och kristna, men den är djupare än så. Det finns tre nivåer i denna våldsamma konflikt: muslimer mot kristna, muslimer mot kristna och muslimer tillsammans (till exempel när kriminella attackerade den koptiska kyrkan efter en begravning, fanns det tusentals muslimer inne i byggnaden som ville visa sitt stöd till de kristna), samt muslimer mot muslimer. Tusentals muslimer har flyttat till USA och ansökt om flyktingstatus för att de är förföljda av andra muslimer! Ett stort antal kopter har flyttat till Georgien och Ukraina, eftersom dessa länder ger kopterna medborgarskap inom några månader. Vissa egyptiska kristna önskar att armén ska ta över, medan andra inte vet vad de ska önska, eftersom de inte litar på armén heller, och en del av landets kristna lämnar sitt hemland.



Du har diskuterat situationen både med muslimska politiska ledare och med olika församlings- och kyrkoledare, liksom också med vanliga människor, vilka tankar har du om Egyptens framtid och vad kunde vi speciellt be för i denna situation?
- Det verkar finnas tre möjliga vägar framåt: nuvarande kaotiska situation fortsätter med mer våld och blod, eller så hålls parlamentsval i höst och Muslimska brödraskapet blir den stora förloraren (vissa säger -30 %). Det tredje alternativet är att armén tar över och inrättar en civil regering men kontrollerar själv läget ”från baksätet”. Flera pastorer berättade att många muslimer är trötta på islam och att detta kunde vara början till en stor väckelse. Låt oss be för det!"


- "Vi ber för alla egyptier, kristna och muslimer, som på sätt eller annat har lidit av den pågående kaotiska situationen, att Herren med sin helande hand får röra vid deras hjärta, sinne och kropp. Vi ber att sanningen bakom alla politiska intriger ska uppenbaras och att de kristna får vara lyhörda och ledda av den Helige Ande under denna svåra tid. Må svårigheterna få leda många att vända sig till Kristus och en väckelse få bryta ut bland Egyptens muslimer."


UZBEKISTAN



"Vi ber för landets protestantiska kristna, eftersom religionslagarna används för att förfölja dessa grupper som myndigheterna anser hota samhällets sammanhållning. Vi ber också för de små husförsamlingarna som den fientliga säkerhetspolisen rutinmässigt utför räder i. Protestanter anklagas för att bryta mot religionslagarna när de äger kristen litteratur, vittnar eller firar gudstjänst utan registrering kan dömas till skyhöga böter som motsvarar 50 eller 100 gånger minimimånadslönen. Trots denna förföljelse, växer Uzbekistans protestantiska och självständiga församlingar. Vi ber att den Helige Ande får bygga enhet och solidaritet bland troende så att när de hjälper och stöder varandra, är deras kärlek vittnesbörd för andra, och vi ber att Kristus bygger sin kyrka i Uzbekistan, reser upp andefyllda ledare som kännetecknas av barmhärtighet, mognad och vishet, för att leda sin hjord genom svåra dagar."

(Källa: rlprayerbulletin.blogspot.com)






OBS – HJÄLP BEHÖVS!

Vi behöver någon som är finskspråkig eller tvåspråkig och gärna vill hjälpa till inom Martyrkyrkans vänner! Oscar, som har översatt Veckorapporten till finska och också gjort en finskspråkig sammanfattning av vårt nyhetsblad Brev från den lidande kyrkan, kommer inte längre att kunna fortsätta i de uppgifterna efter sommaren. Därför söker vi nu någon som på ideell bas vill hjälpa föreningen med dessa uppgifter. Är du intresserad, ta kontakt via info@martyrkyrkansvanner.net!


Martyrkyrkans vänner r.f.





ÖVRIGT

Pray for:

* the kidnapped archbishops in Syria:

http://dynamic.csw.org.uk/article.asp?t=news&id=1444&search=


* Belarus - for a million reasons (Belarus is in Europe).

* Europe - for not caring

* 50 pictures of Tjernobyl - 27th Anniversary after the disaster:
http://www.buzzfeed.com/mjs538/50-pictures-of-chernobyl-25-years-after-the-nuclea


27.4.2013 Nationella veterandagen - Vi kan inte nog tacka alla er som kämpat för vårt fosterland och vi tackar Gud för friheten.

"Bevara, Gud, vårt fosterland,
håll över det din starkhets hand
och var dess häng i strid som frid,
i sorgens som i glädjens tid.

Du hjälpte det ur mörker opp
liksom en blomma ur dess knopp:
så låt det ock till tidens slut
uti ditt ljus få vecklas ut.

Det ljuset är ditt helga ord,
en sol för himmel och för jord.
Giv att det klart här lysa må
och aldrig mer ifrån oss gå."

Psalm 546 vers 1, 8, 9

Text: Johan Ludvig Runeberg 1855


"Suomalainen rukous":
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oGND0foIWTo




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar