Powered By Blogger

torsdag 18 april 2013

MKV - I Abrahams, Isaks och Jakobs Guds namn: Indonesien, Sudan och Bangladesh

Jesus är Herre. 1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 47.  Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 14, (Ordf. Johan Candelin Smileys Happy birthday on Saturday, April 20th)

Tack- och förbönsämnen: INDONESIEN (kyrka riven, bön för mänskliga rättigheter och religionsfrihet), SUDAN (kvinna frigiven, kristna förföljs alltmer) och BANGLADESH (Tack för premiärministerns löfte, bön om beskydd av kristna)



Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=4c82c8e4b7


Psalm 47:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2013/04/god-is-king-over-all-earth-gud-ar-konung.html

"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Kristna i Indonesien protesterar mot kyrkorivning

INDONESIEN

"Hundratals kristna gick den 8 april ut på gatorna i Indonesiens huvudstad för att få regeringen att vidta åtgärder efter att lokala myndigheter rivit en kyrka och hotat att stänga andra. Åtgärderna kom efter uppmaningar från islamistiska krafter. Vid sidan av de kristna deltog även ahmadiyya- och shiamuslimer i protesten, där man i centrum av Jakarta bad böner och sjöng landets nationalsång tillsammans. Många offer fanns med i protesterna som ordnades ett par veckor efter att lokala myndigheter, sporrade av en islamistisk extremistgrupp, förstörde Batak protestantiska kyrka i Bekasi, en förort till Jakarta.

Batak församling fortsatte att hålla gudstjänster på den plats där deras kyrka, som revs den 21 mars, hade stått. Organisationen Islamic People’s Forum in Taman Sari hade protesterat mot kyrkan och påstått att den byggts utan tillstånd. Indonesiska myndigheter fördröjer eller avslår rutinmässigt bygglov för kyrkor – utöver de orimliga krav som ställs på kyrkor för att över huvud taget få bygga – och ger på detta sätt islamistiska extremister svepskäl till protester och attacker. Rivningen av kyrkan nådde över nyhetströskeln i landets tidningar, som hade bilder på gråtande församlingsbor som sjöng psalmer, grät och bad de lokala myndigheterna att inte riva deras kyrka. Hundratals poliser och soldater bevakade området medan militanta muslimer, som skanderade verser från koranen, kom med bravorop till grävmaskinen som utförde rivningen. Kyrkan hade samlat 89 underskrifter av lokala invånare som godkände byggnaden, något som enligt lagen krävs för att få tillstånd, men en tjänsteman vägrade skriva under dokumentet med påståendet att de flesta av underskrifterna var förfalskade.

Områdets kristna misstänker att snarare än ett påstått brott mot lagen om bygglov, är den egentliga orsaken till rivningen kopplad till omvalet av Västjavas islamistiska guvernör, Ahmad Heryawan. Enligt en källa hade han i utbyte mot valstöd lovat den islamistiska extremistorganisationen Islamic Defenders Front (FPI) att befria provinsen från minoritetssekten ahmadiyya och införa muslimska normer, och de kristna har märkt av åtgärder även mot dem.

Två kyrkor i Västjava har under de senaste fem åren plomberats av lokala myndigheter, vilket direkt har skett i strid med Högsta domstolens beslut och man fruktar att även andra kyrkor går samma öde till mötes. Den indonesiska regeringen har gjort litet för att skydda minoriteternas rättigheter, trots att internationella människorättsorganisationer påpekat att detta går emot landets konstitution, som baserar sig på den så kallade pancasila-doktrinen – de fem principerna: tron på en enda Gud, humanitär och medmänsklig behandling av människor, Indonesiens enhet, konsensusinriktad demokrati, och social rättvisa för alla Indonesiens folk."

(Källa: httpmorningstarnews.org)

- Vi ber för våra bröder och systrar i Indonesien, att de finner sätt att uttrycka sin tro, att fira gudstjänst tillsammans och att nå ut till sina medmänniskor med evangeliet. Vi ber också om vishet och rättfärdighet för myndigheterna, speciellt i frågor som gäller mänskliga rättigheter och religionsfrihet.

SUDAN


"Vi tackar Gud för att 64-åriga Salwa Fahmi Suleiman Gireis frisläppts från fängelset där hon suttit i sju veckor utan att ha åtalats för något, sedan Sudans säkerhetstjänst arresterade henne i hennes hem i Khartoum. Fahmi frigavs dagen efter att den sudanesiske presidenten, Omar al-Bashir, måndagen den 1 april befallde att alla politiska fångar ska friges. Han sade detta i ett tal till parlamentet och tillade att Sudan nu ”garanterar en atmosfär av frihet och slår vakt om uttrycksfrihet för individer och grupper”. Vi ber att denna frihet ska få bli verklighet, speciellt för alla icke-muslimer i detta nyligen omformade land med muslimsk majoritet där president Bashir har gjort det klart för alla att hans mål är att skapa en sharia-stat. Vi ber för de kristna som förföljs allt mer – under de senaste veckorna har landets underrättelse- och säkerhetstjänst beordrat över 100 utländska arbetare misstänkta för kristna aktiviteter att lämna landet eller bli utvisade."
(Källa: www.worldwatchmonitor.org)





BANGLADESH

"Vi tackar Gud för att premiärminister Sheikh Hasina har avslagit kravet från radikala islamister att stifta hädelselagar för att straffa dem som vanhelgar islam och dess profet Muhammed. Hasina sade: ”Vi har inga planer på [en sådan lag]. Vi behöver den inte. De borde veta att existerande lagar räcker… Varje religion har rätt att utöva sin tro fritt och korrekt.” Vi ber att Gud styrker Sheikh Hasina och alla dem som vill skydda rätten till religionsfrihet i Bangladesh, och vi ber att kristna och andra minoriteter beskyddas från attacker från islamistiska grupper."


(Källa: www.opendoorsuk.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.





Kom också ihåg:


* Israel (det judiska folket och Israels president, de styrande)

"Give peace a chance" - video:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oVsjNzXojCM

The Times of Israel (Tomas Sandell/ECI) "For Palestinians human rights begin at home"
http://blogs.timesofisrael.com/for-palestinians-human-rights-begin-at-home/

* Belarus
"Nina bötfälldes för bön" - Nina was fined for prayer:

http://www.charter97.org/en/news/2013/4/11/67824/

* Kazakhstan (Front line defender Vadim Kuramshin; 12 years imprisoned for human rights work) Pray for his family and friends.

Summary of Vadim's case:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2013/01/kazakhstan.html

Persecution.org on Central Asia: (Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan och Kazakhstan - human rights defender Vadim Kuramshin is quoted!)
http://www.persecution.org/2013/04/20/many-christians-suffer-in-central-asian-prisons-void-of-human-rights/


* Iran (pastor Saeed Abedini) The pastor has been suffering from internal bleeding for months - injuries received from the beatings in prison:
http://aclj.org/iran/beatings-intensify-american-pastor-saeed-condition-worsens-in-iranian-prison


* Egypt (pray for the Copts and all people) and Syria: International day of prayer for Syria:
http://www.chinaaid.org/2013/04/global-alliance-expresses-concern-for.html




Foto: Kerstin L. (Karleby landsförsamlings kyrka)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar