Powered By Blogger

måndag 15 oktober 2012

Frihet och ansvar - Johan Candelin i TV-program

Yle Arenan.

"Johan Candelin är Karlebybon med direktkontakt till Vita Huset. Han har goda vänner i världens alla hörn. Många av dem lever under ständigt mordhot och flera har mördats för det de trodde på."

"Det goda inspirerar och sprider sig som ringar på vattnet."


  
Tv-programmet kan ses utomlands (29 dagar kvar):
http://arenan.yle.fi/tv/1662232
Man kan bla. se en intervju med Benazir Bhutto som Johan lärde känna via Shahbaz Bhatti. Båda blev senare mördade. Om du inte sett intervjun med minoritetsministern i Pakistan, Shahbaz Bhatti strax innan hans död, så kan du se den eftersom den ingår i filmen. Johan berättar också om Bhattis imponerande arbete i och för Pakistan spec. lagstiftningsarbetet.

Benazir Bhutto sade att kvinnor har det bäst i världen i Finland eftersom man satsat på utbildning. Johan menar att Finland kunde betona detta faktum mycket mera än vad man gör idag.  



Som motvikt till sitt arbete säger Johan att det är viktigt att gräva djupa rötter och betonar släktens betydelse samt olika hobbies. Han berättar också om sitt konstintresse bla. om samlingen av den avlidne rysk-judiske konstnären Vyacheslav Shragas verk.

Varje mänskan kan påverka och göra gott, det är vårt ansvar och vår uppgift. Och det goda inpirerar och sprider sig som ringar på vattnet, säger Johan. Globaliseringen får inte vara en undanflykt för att inte göra någonting...




First step forum: 
http://firststepforum.net/  


http://www.bbc.co.uk/news/world-south-asia-12617562
Shahbaz Bhatti kommenterar sin egen död. Intervjuare: Johan Candelin  
BBC mars 2011 


http://events.osterbotten.fi/evenemang/jakobstad/showEvent/1719
Johan Candelin ställde ut Shragas konst i Jakobstad. Uställningen är avslutad. 



Foto: Kerstin Lindén (Gamlakarleby stadsförsamlings kyrka, fotograferat under Kyrkhelgen sept. 2012)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar