Powered By Blogger

torsdag 8 september 2011

"Give peace a chance"

Inför FN:s 66:e sessions generalförsamling: "Under de senaste månaderna har ECI fört en kampanj där man vädjat till båda parter att återvända till förhandlingsbordet. Fred kan inte uppstå utan förhandlingar, och ensidighet kommer endast att föra de båda parterna ännu längre ifrån varandra."

Från European Coalition for Israel (brådskande information). FN:s 66:e sessions generalförsamlings möte öppnas i New York den 13 sept. 2011. Den 20.9 planerar palestinska myndigheter att presentera en plan för ett ensidigt utropande av en palestinsk stat för generalsekr. Ban Ki-Moon.
Ingen vet säkert vad som kommer att hända, skriver man från ECI,  men amerikanska kongressen har hotat att sluta ge ekonomiskt stöd till en ensidigt utropad palestinsk stat. Presidenten har också signalerat att han kommer att lägga in sitt veto till en unilateralt utropad stat i säkerhetsrådet.
Situationen är lika svår för europeerna. EU vill gärna visa sig enigt på den globala arenan, och det står redan klart att många EU-medlemsländer inte skulle finna sig i en EU-omröstning för en palestinsk stat.  
Libanon och Qatar, två islamska stater kommer att leda FN i september. Detta kommer att ytterligare försvaga Israels position eftersom ordförandena för båda dessa institutioner har inflytande i FN-systemet. Qatar spelade en avgörande roll i anstiftandet av den arabiska våren, som lett till instabilitet i regionen och skapat utrymme för islamsk fundamentalism i Egypten. Libanon leds som bäst av den islamska terroristorganisationen Hizbollah.

Under de senaste månaderna har European Coalition for Israel fört en kampanj där man vädjat till båda parter att återvända till förhandlingsbordet. Fred kan inte uppstå utan förhandlingar, och ensidighet kommer endast att föra de båda parterna ännu längre ifrån varandra.

ECI:

- Stöder förhandlingar och motsätter sig ensidiga utropanden.

- Anser att en rättvis och varaktig fred mellan israeler och palestinier behöver vara baserad på historiska fakta och internationell lag.

- Anser att Jerusalem bör förbli Israels odelade huvudstad. Endast under judisk kontroll kan staden förbli öppen för människor av alla religioner.

- De judiska bosättningarna utgör inget hinder för fred. Judarna har rätt att slå sig ner var som helst i världen, och enligt internationell lag är de till och med förpliktade att bosätta sig innanför gränserna för det ursprungliga mandatet för Palestina.

***

DETTA KAN DU GÖRA:

- Be. Ordna bönemöten och be för att din regering ska stå vid Israels sida i denna kritiska stund då världens nationer försöker dela landet. Meddela ECI om du kan ordna ett bönemöte mellan 13-20.9 och låt även budet gå vidare.
Se närmare:

- Informera. Ge filmen vidare till dina vänner. www.givepeaceachance.info

- Föreslår att beslutsfattare visar filmen före 20.9.

- Förespråka. Den 19.9 kommer en stor pro-israelisk demonstration att äga rum i Bryssel. Harald Eckert är talare. Delta om du har möjlighet.


- Ge bidrag. Det som händer nu i mänsklighetens historia går inte att återkalla eller spola tillbaka.

European Coalition for Israel
http://www.ec4i.org/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar