Powered By Blogger

tisdag 16 maj 2023

Fokus på förlåtelsen och missionen

Fokus i FC varannan söndag kl. 17.30 (Ebba Brahe espl. 2)

Förlåtelsen är hett sprängstoff och missionen sker på Jesu befallning. 

 - Tiden går snabbt och våren är intensiv och fylld av aktiviteter och jag inser att jag inte uppdaterat om någon Fokus-samling sedan 15.3. Vi har nog ändå haft samlingar varannan söndag och jag har haft möjlighet eller snarast prioriterat att vara på plats sgs varje gång utom en gång. Barnfokus har vi också haft varje gång! Vi är också glada att vi kunnat ha servering varje gång eftersom folk gärna stannar och samtalar en stund över en te' eller kaffekopp. Det har också funnits möjlighet att skriva tacksägelse- och böneämnen på lappar varje gång och även möjlighet att gå till personlig förbön. Alla uppgifter sköts av frivilliga. 

En annan gång (26.3) när vi gästades av Peter Silfverberg, hade jag uppgifter på köket och gjorde därför inte några anteckningar, men lyssnade nog till en del av det som sades. 

Den 23.4 undervisades vi av Ralf Salo och temat var "Förlåtelsen - ett faktum".

Senaste gång den 7.5 samlades vi till Missionskväll med Natascha Kanckos som per distans etablerade kontakt via dator med Kenya-missionärerna Chamilla och Kristian Sjöbacka. Tekniken samarbetade och lyckades över förväntan och vi kunde både se och höra dem tydligt från Kisumu i västra Kenya. 

Men tillbaka till 23.4 när vi fick ta del av undervisning med Ralf Salo. Ralf undervisade gediget om att vi äger förlåtelse i Jesus. Ja, Jesus själv är ju vår frälsning och förlåtelse! Vi är syndiga i oss själva men rättfärdiga i Kristus, förkunnade Ralf, helt enligt luthersk tro och lära. Han betonade också vikten av att vi förmedlar förlåtelse till andra och att det är vår möjlighet i dag. Den troende vet att förlåtelsen är verklig och bör ges åt medmänskan som ångrar sig och behöver den. Guds Ande visar på vad som är rätt och fel, vilket är något som världen saknar i dag. Heidi Storbacka fungerade som lovsångsledare den kvällen och vi sjöng bla. "Above all powers", "Sjung lovsång alla länder" och "Spikarnas lovsång". Detta möte leddes av Camilla Wilhelmsson.

Senaste gång (7.5) samlades vi som sagt till "Fokus på mission". Ulla Nyström var mötesledare och vi gästades av kören Cantate under ledning av Lisen Borgmästars. Kören sjöng ett flertal väldigt fina sånger och vi fick också sjunga tillsammans med dem. Natascha Kanckos som är församlingens missionsansvariga skötte om tekniken och intervjuade Chamilla och Kristian Sjöbacka som är utsända av Slef till Kenya. Det var intressant att höra dem berätta om arbetet och de berättade också att de haft en väldigt intensiv period nu under våren med många olika uppgifter och utmaningar. Kristian studerar teologi och kommer att bli prästvigd inom en snar framtid. De berättade att när de ska ut i byarna har vägarna ibland varit väldigt dåliga pga regn och de har tom. någon gång färdats med motorcykel! Framtiden får utvisa var de två kommer att stationeras sedan när Kristian är prästvigd och tilldelas arbetsfält. 

Fokus kommer att fortsätta satsningen på mission och på missionskontakter. Våra kollekter har ju också alltid samlats in till olika missionsändamål som tex. till Sat 7, FMS, MKV och Kristna Afghanföreningen.


Inkommande söndag 21.5 samlas vi till vårens sista Fokus-samling kl. 17.30 i FC, Ebba Brahe espl. 2 och då undervisar pastor Jakob Edman över Bergspredikan del 3. Man kan komma och ta del av undervisningen även om man inte hört de båda första delarna! Det blir också barnfokus och servering. Möjlighet till personlig förbön. Vi får besök av lovsångsgruppen Hoppet, från Purmo. 

Alla är varmt välkomna med!

Vi startar på nytt i höst den 27.8. 


(Foto: en forsythia-buske som blommar på bar gren om våren, foto: Joanna Lindén-Montes)

- Jag bloggar på mitt 12:e år. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar