Powered By Blogger

tisdag 25 oktober 2022

A harvest of Hope - En skörd av hopp

 Nigeria.

- För en tid sedan skrev jag att Nigeria och särskilt de lidande kristna i landet, legat på mitt hjärta en längre tid och även under sommaren när jag inte skrev särskilt mycket. 

Det var förresten när Martyrkyrkans vänner för många år sedan hade ordnat ett möte i församlingen där man bjöd in minoritetsminister Shahbaz Bhatti (RIP) som berättade om den svåra situationen i Pakistan, som jag blev medveten om grymheterna som de kristna utsätts för. Jag har nog annars också alltid varit intresserad av mänskliga rättigheter och av internationell rätt. Open doors årliga lista över länder där förföljelsen av kristna är svårast ger också insikt i hur det ligger till globalt sett. 

Här följer dock goda nyheter från Nigeria. Det handlar om ICC (International Christian Concern) som har ett hjälpprogram gällande jordbruk i landet. Till ICC:s arbete hör att hjälpa förföljda kristna och återställa deras samhällen. 

Nigeria är ett slagfält där de kristna har det oerhört svårt. I Plateau State har hundratusentals kristna bönder drivits bort från sina marker av radikala islamistiska Fulani-miliser, inklusive en stam av Irigwe-folket. Man har nu kunnat hjälpa denna grupp att försörja sig själv genom att tillhandahålla verktyg och resurser vid en farm på 87 hektar som kommer att ge mat åt 500 mänskor. ICC försåg dem med resurser, men överlevarna kommer själva att plöja och bearbeta jorden. 

ICC uppmanar till att: "Be för dessa bröder och systrar, att jorden kommer att ge en riklig skörd, och att Herren skulle skydda dem och deras farm från räder och ytterligare förföljelse." (5.10.2022)

"A harvest of Hope in Nigeria" (En skörd av hopp i Nigeria) + video (2:10)

https://www.persecution.org/2022/10/05/a-harvest-of-hope/

***

- Följande sång som är en trosbekännelse; "Oändlig och för evigt" (Vi tror) sjöng vi i Fokus senaste söndag under ledning av Heidi Storbacka. 

Boris Salo undervisade om lärjungaskap som handlade om att "lyssna, lyda, lita på Jesus dvs tro, lära, lida, leda, läka, likna (Jesus), leva, lysa, leka och lova (prisa)". 

Kontentan av det hela var dock att vi får "Visa kärlek till Gud genom att älska vår nästa.".

"Vi tror":

https://www.youtube.com/watch?v=MJUHi4pilcw

"This I believe" (The Creed):

https://www.youtube.com/watch?v=FtUNQpu2b7Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar