Powered By Blogger

fredag 25 mars 2022

Sanktioner: Allegro-tågtrafiken upphör - VR stopped rail service between Helsinki and St Petersburg

- När det gäller Rysslands fruktansvärda invasion av det suveräna Ukraina är det säkerligen så att kraftiga sanktioner är det enda som biter på Putin-regimen. Därför är det glädjande att enigheten världen över är stor gällande behovet av olika sanktioner. Däremot skall naturligtvis inte allt som associeras med Ryssland utsättas för sanktioner. Inte heller får man utsätta vanliga fredliga ryssar för någon typ av mobbning.

Men vi finländare har att leva med en 1300 km lång gräns mot Ryssland. 

UM (Utrikesministeriet) avråder från alla resor till Ryssland. Detta pga att penningöverföringar inte fungerar (tex, Visa, Amex osv) och Ryssland har utfärdat mer lagstiftning som gör att utlänningar kan dömas till bötes- eller fängelsestraff pga handlingar eller tal som kritiserar landets militära styrkor. 

Allegro-tågtrafiken (ägt av VR och Russian Railways RZD) mellan Helsingfors och St. Petersburg upphör from. måndag 28.3.2022. Både EU och USA har infört sanktioner mot RZD.

Det är tråkigt att tex. ryska studeranden och andra oskyldiga mänskor i Finland hamnar i svårigheter. På något sätt måste ändå kraftiga sanktioner och åtgärder till för att markera att Putinregimen, som bla. hotar med kärnvapen och står för kriget och invasionen i det suveräna Ukraina, är inne på en totalt fel väg.





















Helsinki Times: "HS: VR to stop rail service between Helsinki and St. Petersburg"

https://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/21242-hs-vr-to-stop-rail-service-between-helsinki-and-st-petersburg.html

Utrikesministeriet (Finland):

https://um.fi/resemeddelande/-/c/RU

VR (Finland)

https://www.vr.fi/sv/tag-till-ryssland

***


Snapshot 23.3.2022: Helsinki Central Station flags for Ukraine (J.L-M)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar