Powered By Blogger

lördag 19 februari 2022

"Antisemitism är som en vulkan som bryter ut med absolut förstörelse, släpper ut fruktansvärda gaser och förgiftar atmosfären"

 - I århundraden har antisemitismens djupa ondska varit som en vulkan i den europeiska kulturen. Då och då har den fått utbrott med fullständig förstörelse som resultat, men hela tiden har den släppt ut skadliga och fruktansvärda gaser som förgiftat atmosfären i både Europa och runt om i världen. År 1942 vid Wannseekonferensen, för 80 år sedan, var utbrottet det största, det mest fruktansvärda och ohyggligare än någonsin förr. Ni har kommit till denna konferens för att se på det som ledde fram till den, hur vi kommer ihåg den, hur vi försäkrar oss om att vi känner igen tecknen på ett kommande utbrott. Vi måste hela tiden vara vaksamma, vi kan aldrig tolerera någon som helst antisemitism. Det finns ingen acceptabel nivå av antisemitism. Den är roten till alla destruktiva fördomar i vårt samhälle och vår kultur i Europa. Jag är så glad att ni kommit samman. Må detta symposium vara fullt av ånger och omvändelse, men även fullt av avsikt att säkerställa att ångern vänds till förändring, förändringen till hopp och att hoppet för in ljus som kommer att förinta vulkanen för alltid." (Ärkebiskopen av Canterbury) 

- Ovanstående är utskriften av ärkebiskopens videotal vid det internationella symposiet i Berlin med anledning av 80-årsjubileet av Wannseekonferensen. Vid konferensen i januari 2022 utfärdade man en formell deklaration där man förband sig att bevara och främja judiskt liv och judisk kultur i Europa.

Wannseeprotokollet 1942 är ökänt genom "Den slutliga lösningen" där allt judiskt liv skulle utrotas i Europa. 

Källa: Månadsrapport februari 2022, ECI (European Coalition for Israel) 

***

https://www.ec4i.org/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar