Powered By Blogger

söndag 12 december 2021

Jul hemma i församlingen

 3 s i advent.

- Som troende och Jesu lärjungar är vi alltid kallade till daglig ånger och bot, vilket även Johannes döparen påminner oss om i söndagens texter. 

I Markusevangeliet läser vi att han predikade Guds evangelium. "Han sade: "Tiden är fullbordad och Guds rike är nu här. Omvänd er och tro evangelium!" (Mark. 1:14-15). Johannes Döparen visade på Jesus. 

Joh. 1:29 "Nästa dag såg han Jesus komma, och han sade: "Se Guds lamm, som tar bort världens synd."

- Fokussamlingen i lördags var fin, Ulla Nyström ledde mötet och Ungdomsbandet ledde alla i julsånger. Eftersom jag var upptagen med serveringen och en del dekor som jag tagit med hemifrån, kunde jag inte höra så mycket av det som sades, men jag har fått höra att det var gott. Kaplan Jan-Gustav Björk undervisade över temat: "Kristus är världens ljus". Alla trivdes med att få samlas i juletid och serveringen gick också som förväntat. Det var mycket annat program på gång i stad och församling denna kväll, men vi var en trogen skara på ca 30 personer som samlades. Nästa gång träffas vi i Fokus efter julen, nämligen den 15.1.2022 då fokusansvarige prästen Jakob Edman fortsätter att undervisa över Kolosserbrevet. 

Psalm 302 sjungs i våra kyrkor i dag: 

"Välsignad Gud, som har sitt folk förlossat,

har oss besökt och våra bojor krossat!

Han salighetens horn upprättat har

i Davids släkt i dag för alla dar."


- En bön vore att Jesus skulle besöka vår stad, vår församling och våra hem denna advents- och jultid och välsigna, bevara och frälsa oss - leda oss hem till Gud.


Här några bilder från Julen hemma i församlingen. (Fotocollage 12.2.2021 KL)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar