Powered By Blogger

onsdag 7 april 2021

Påskveckan

 Påsktiden. Påskveckan

Shalom! Frid! Guds nåd!

- Vi har så många fina påskpsalmer som uttrycker påskens och Påskdagens glädje tex. ”Livet vann, dess namn är Jesus” (102 i psalmboken), ”Upp min tunga, att lovsjunga...” (nr 90 i psalmboken) osv. 

- Och det verkar finnas ett värde i att handla (agera) trots att vi ibland upplever Guds frånvaro och när det känns hopplöst (jfr kvinnorna som gick till graven). Gå! Gör det rätta ändå...(ur Påskannandagens livestreamade gudstjänst och predikan av församlingspastor Jakob Edman).


"Upp, min tunga, att lovsjunga hjälten som på korsets stam för oss blödde, led och dödde som ett skuldlöst offerlamm! Han ur griften, efter skriften, nu i ära träder fram. 

Han fullgjorde vad vi borde och blev vår rättfärdighet. Han avvände, vårt elände för all tid och evighet. I hans seger nu vi äger ljus och frid och salighet. 

Vi förlossas, ormen krossas, helvetets och dödens makt nu är bunden: från den stunden allt är Sonen underlagt. Nu är helat vad vi felat och Guds nåd i ljuset bragt. 



Gamla, unga, må lovsjunga, Faderns makt och härlighet och frambära Sonen ära för så stor barmhärtighet, Anden lova för hans gåva: frid och fröjd och salighet."

T: Venantius Fortunatus ca 600, S A Forsius 1614, M: svensk handskrift 1693


Fotocollage: (KL) 5.4.2021

Friköpt "med Kristi dyrbara blod, som med blodet av ett lamm utan fel och lyte." 1 Petr. 1:19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar